להיפטר מהחמץ בלי להתאמץ: המון רעיונות לבישול ואפייה לפני פסח

פשטידת פסטה פרווה, לחמניות פסטו ופרמזן, פשטידת פלפלים וחצילים – ועוד מתכונים טעימים שיעזרו לכם לרוקן את המזווה מחמץ עד לסוף השבוע

מערכת Xnet

|

26.03.18 | 11:47

לחמניות פסטו ופרמזן (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
לחמניות פסטו ופרמזן (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

לחמניות פסטו ופרמזן / דפנה אוסטר מיכאל

 

מרכיבים

30 לחמניות

 

לבצק

  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • כ-3 כוסות (כ-720 מ"ל) מים פושרים
  • 1 ק"ג קמח
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 כף גדושה מלח

 

לציפוי

  • 2 כפות גדושות פסטו
  • 4 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

  1. ממיסים את השמרים וכפית מהסוכר ב-1/4 כוס מהמים. מניחים בצד ל-5 דקות.
  2. שמים בקערת המערבל את הקמח ויתרת הסוכר. מוסיפים את תערובת השמרים וכ-1.5 כוסות מים ולשים כדקה במהירות נמוכה.
  3. מוסיפים בהדרגה את יתרת המים ואת השמן ולשים 7-5 דקות, עד שמתקבל בצק רך מאוד ומעט דביק. כדקה לפני סוף הלישה מגבירים מעט את מהירות המערבל ומוסיפים את המלח.
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה (אפשר גם להתפיח במקרר במשך הלילה).
  5. מערבבים את מרכיבי הציפוי בצלחת עמוקה.
  6. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים אותו ל-30 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק "נחש" וטובלים בצלחת, כך שיצופה מכל צדדיו. יוצרים בנחש קשר ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. מכסים בניילון באופן רופף ומתפיחים שעה עד שעה וחצי. לקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  8. אופים כ-30 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.

 

  • עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"

 

 

פשטידת פסטה פרווה עם פטריות ועגבניות שרי / מירי צדוק

 

פשטידת פסטה פרווה עם פטריות ועגבניות שרי (צילום: מירי צדוק)
    פשטידת פסטה פרווה עם פטריות ועגבניות שרי(צילום: מירי צדוק)

     

    מרכיבים

    4-3 מנות

     

    • 400 גרם ספגטי (או פסטה אחרת), מבושל לפי הוראות היצרן
    • שמן זית לטיגון
    • 1 בצל סגול, קצוץ
    • 1 סלסילה פטריות שמפניון, פרוסות
    • 10 עגבניות שרי, חצויות
    • 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
    • 1 כפית פפריקה מתוקה
    • 1/4 כפית פפריקה חריפה
    • 1/2 1 כפיות מלח
    • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
    • 2 ביצים
    • עלים מענף אחד של טימין

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים בשמן זית תבנית בינונית.
    2. מחממים במחבת כף שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-2 דקות, עד שהן מתרככות מעט. מוסיפים את עגבניות השרי ומטגנים 2 דקות נוספות.
    3. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומבשלים דקה. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומבשלים דקה נוספת.
    4. מוסיפים את הספגטי, מערבבים עד שהוא נעטף ברוטב ומסירים מהכיריים.
    5. טורפים בקערה את הביצים עם הטימין. מוסיפים את הפסטה והרוטב ומערבבים מיד. מעבירים לתבנית ואופים כ-30 דקות, עד להשחמה.

     

    • עוד מתכונים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"

     

     

    קוסקוס עם כרובית וגרגירי חומוס / יעל גרטי, "לאשה"

     

    קוסקוס עם כרובית וגרגירי חומוס (צילום: כפיר חרבי, סגנון: קרן ברק)
      קוסקוס עם כרובית וגרגירי חומוס(צילום: כפיר חרבי, סגנון: קרן ברק)

       

      מרכיבים

      6-5 מנות

       

      • 3 כוסות גרגירי חומוס קפואים או 1 כוס גרגירי חומוס יבשים קטנים
      • שמן זית
      • מלח דק
      • 2 כרוביות בינוניות ‭1.7)‬ ק"ג יחד), מופרדות לפרחים
      • 1 כף חומץ טבעי
      • מלח גס
      • פלפל שחור גרוס
      • 2 בצלים סגולים, קלופים ופרוסים דק
      • 4 שיני שום, קלופות ופרוסות
      • 4 יחידות כרשה, החלק הלבן בלבד, חתוכות למקטעים באורך 3 ס"מ

       

      לקוסקוס

      • 2 כוסות קוסקוס מהיר הכנה
      • 2 כפות שמן זית
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס
      • ‭2 1/2‬ כוסות ‭625)‬ מ"ל) מים רותחים

       

      אופן ההכנה

      1. אם משתמשים בגרגירי חומוס קפואים: מבשלים אותם לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים, מוסיפים כף שמן זית ומעט מלח ומערבבים. אם משתמשים בגרגירי חומוס יבשים: שוטפים את הגרגירים, שמים בקערה גדולה, מכסים במים ומניחים ל-7 שעות לפחות. מסננים. מעבירים את החומוס לסיר בינוני, מכסים במים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מסננים ושוטפים תחת מים זורמים. מחזירים לסיר, מכסים שוב במים ומביאים שוב לרתיחה. חוזרים על התהליך עוד פעמיים, עד שהמים אינם מעלים קצף. בבישול הרביעי, לאחר הרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-12 דקות, עד שהחומוס מתרכך. מסננים, מוסיפים כף שמן זית ומעט מלח ומערבבים.
      2. בזמן שגרגירי החומוס מתבשלים מחממים את התנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בנייר אפייה.
      3. שמים את פרחי הכרובית בקערה גדולה, מוסיפים את החומץ ומשהים ל-10 דקות. שוטפים היטב ומסננים.
      4. משטחים את פרחי הכרובית בתבנית, יוצקים 3 כפות שמן זית, בוזקים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס גס ואופים ‭25-20‬ דקות, עד הזהבה. מוציאים ושומרים בצד.
      5. מחממים בסיר רחב 3 כפות שמן זית על להבה גבוהה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מנמיכים את הלהבה לבינונית, מוסיפים את השום ומטגנים קצרות, עד שגם הוא מזהיב.
      6. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את הכרשה ומטגנים עוד כ-7‬ דקות, עד שהיא מתרככת.
      7. מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס המבושלים ומתבלים במלח ובפלפל. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הכרובית ומערבבים בעדינות.
      8. במקביל מכינים את הקוסקוס: שמים אותו בקערה חסינת חום, מוסיפים את שמן הזית, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים, מכסים ומניחים לכ-10 דקות. מערבבים בעדינות במזלג, מכסים שוב ומניחים ל-10-5 דקות נוספות. מאווררים
      9. שוב במזלג ומעבירים לקערת הגשה. מניחים על הקוסקוס את תבשיל החומוס-כרובית ומגישים.

       

      • לעוד מתכונים של יעל גרטי - לחצו כאן

       

       

      מאפה בצק עלים עם פלפלים וחצילים / אפרת סיאצ'י

       

      מאפה בצק עלים עם פלפלים וחצילים (צילום: אפרת סיאצ'י)
        מאפה בצק עלים עם פלפלים וחצילים(צילום: אפרת סיאצ'י)

         

        מרכיבים

        תבנית בגודל כ-20X30 ס"מ או בקוטר 22 ס"מ

         

        • 2 כפות שמן + שמן נוסף לשימון התבנית
        • 1 בצל קטן, קצוץ
        • ‭ 1/2‬פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
        • 1 עגבנייה, חתוכה לקוביות קטנות
        • 1 חציל, קלוף וחתוך לקוביות בגודל כ-1 ס"מ
        • 1 שן שום, קצוצה
        • ‭ 1/4‬כוס מים רותחים
        • ‭ 1/2‬כפית מלח
        • ‭ 1/4‬כפית כמון
        • ‭ 1/2‬כפית פפריקה מתוקה
        • קורט פלפל שחור גרוס
        • 500 גרם בצק עלים או בצק פילאס, מופשר
        • להברשה: חלמון ביצה + כפית מים
        • אפשרות לקישוט: שומשום או קצח

         

        אופן ההכנה

        1. מחממים את התנור ‭190-ל‬ מעלות. משמנים את התבנית.
        2. מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפלפל והעגבנייה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה ‭ 5-כ‬ דקות.
        3. מוסיפים את החציל, השום, המים וקורט מלח. מערבבים, מכסים ומבשלים ‭ 25-20‬דקות, עד לריכוך החציל.
        4. מוסיפים את יתרת המלח, הכמון, הפפריקה והפלפל השחור, מערבבים ומסירים מן האש. מצננים.
        5. חותכים את הבצק כך שיתאים לגודל התבנית, כולל הדפנות. מניחים את הבצק בתבנית, מהדקים ומחוררים אותו במזלג. יוצקים את תערובת החציל והירקות.
        6. חותכים את הבצק הנותר לרצועות בעובי של 2 ס"מ ומסדרים אותן מעל המלית ברווחים של 2 ס"מ ביניהן. מברישים את הרצועות בחלמון המהול במים ואם רוצים – מפזרים שומשום או קצח.
        7. אופים ‭ 40-כ‬דקות, עד הזהבה.

         

        • עוד מתכונים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ‭ 10-ב‬ דקות"

         

         

        חלת כוסמין עם אגוזי מלך / אורלי חרמש

         

        חלת כוסמין עם אגוזי מלך (צילום: אורלי חרמש)
          חלת כוסמין עם אגוזי מלך(צילום: אורלי חרמש)

           

          מרכיבים

          2 חלות כוסמין

           

          • אפשרות: 3/4 כוס (90 גרם) גרגירי חיטת כוסמין (להשיג בחנויות טבע)
          • 1 כף שמרים יבשים
          • 2 כפות דבש
          • 1/4 1 עד 1/2 1 כוסות (360-300 מ"ל) מים פושרים
          • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
          • 1 ביצה
          • 3 כוסות (360 גרם) קמח כוסמין מלא
          • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח חיטה לבן או קמח כוסמין לבן
          • 1 כף מלח
          • 3 כפות זרעי פשתן טחונים
          • 3 כפות זרעי פשתן שלמים
          • אפשרות: 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך, קצוצים גס
          • להברשה: 1 ביצה טרופה
          • לעיטור: מלח גס, זרעי פשתן, שומשום

           

          אופן ההכנה

          1. אם משתמשים בגרגירי חיטת כוסמין, מבשלים אותם 20 דקות במים רותחים עם מעט מלח (כמו פסטה), מסננים ומצננים.
          2. שמים בקערת המיקסר את השמרים, הדבש וחצי כוס מהמים. מערבבים ומניחים לכמה דקות, עד שהשמרים מתחילים לתסוס.
          3. מוסיפים את שמן הזית, הביצה, שני סוגי הקמח, המלח וזרעי הפשתן הטחונים והשלמים, ומערבלים כמה שניות במהירות נמוכה. מגבירים למהירות בינונית, מוסיפים מים בהדרגה וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק. אם רוצים, מוסיפים את גרגירי החיטה ו/או האגוזים ולשים עוד כמה שניות, עד שהם נטמעים בבצק. מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים שעה וחצי לפחות.
          4. מקמחים קלות את משטח העבודה ומחלקים את הבצק לשניים. מחלקים כל מחצית לכמה צמות וקולעים מהן חלה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה. לקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-180 מעלות.
          5. מברישים את חלות הכוסמין בביצה טרופה ומפזרים מלח גס, זרעי פשתן ושומשום.
          6. אופים 35-30 דקות, עד שחלות הכוסמין תפוחות ושזופות. מצננים על רשת.

           

          • עוד מתכונים של אורלי חרמש - בבלוג "Brown Sugar"

           

           

          פתיתים עם עוף ופטריות / דינה משה

           

          פתיתים עם עוף ופטריות (צילום: דינה משה)
            פתיתים עם עוף ופטריות(צילום: דינה משה)

             

            מרכיבים

            ‭6-4‬ מנות

             

            • 6 כפות שמן זית
            • 2 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים
            • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
            • 1 כפית כורכום טחון
            • 3 כרעיים, מחולקות לשוק וירך
            • 2 סלסילות (500 גרם) פטריות שמפיניון טריות, חצויות
            • 3 כוסות פתיתים
            • 4 שיני שום, קלופות וקצוצות
            • 1 כוס שמיר טרי קצוץ גס
            • 3 כוסות (720 מ"ל) מים
            • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
            • 2 כפיות מלח

             

            אופן ההכנה

            1. מחממים את התנור ל-‭180‬ מעלות.
            2. מחממים בסיר 3 כפות משמן הזית. מוסיפים את הבצל, הצ'ילי והכורכום ומטגנים כ-2 דקות תוך ערבוב, על להבה נמוכה.
            3. מוסיפים את חלקי העוף, מערבבים ומטגנים אותם כ-5 דקות נוספות, עד הזהבה.
            4. מוסיפים את יתרת שמן הזית ואת כל שאר המרכיבים, מערבבים ומכסים.
            5. מכניסים את הסיר לתנור (אפשר להעביר את התבשיל לתבנית ולכסות ברדיד אלומיניום). צולים כשעה וחצי ומגישים חם.

             

            • עוד מתכונים של דינה משה - בבלוג "Dina Dish"

             

             

            שעועית צהובה מוקפצת עם פירורי לחם / אסנת לסטר

            מתכון שקיבלתי מהמאזינה חנה אלפסי משדמות דבורה בתוכנית הרדיו "סיר לשבת".

             

            שעועית צהובה מוקפצת עם פירורי לחם (צילום: אסנת לסטר)
              שעועית צהובה מוקפצת עם פירורי לחם(צילום: אסנת לסטר)

               

              מרכיבים

              4-3 מנות

               

              • 500 גרם שעועית צהובה טרייה או קפואה
              • 2 כפיות מלח
              • 4 כפות שמן
              • 5 שיני שום קצוצות דק
              • 6 כפות פירורי לחם
              • 1/2 כפית פלפל שחור טחון

               

              אופן ההכנה

              1. שמים בסיר את השעועית וכפית מלח ומוסיפים מים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות, עד שהשעועית מעט מתרככת אך עדיין פריכה כשנוגסים בה. מסננים ומניחים לשעועית להתייבש היטב.
              2. יוצקים את השמן לסיר רחב ושטוח ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את השום ופירורי הלחם ומטגנים 20-10 שניות (נזהרים לא לשרוף את השום).
              3. מוסיפים את השעועית ומטגנים דקה-שתיים, תוך ערבוב, עד שהיא מצופה היטב בפירורי הלחם.
              4. מוסיפים כפית מלח נוספת ואת הפלפל השחור, מערבבים ומעבירים לכלי הגשה.

               

              ______________________________________________________

               

              ויש גם ארבע פשטידות נהדרות ב-10 דקות עבודה - מפטריות עד ברוקולי. לחצו על התמונה

               

                (צילום: אפרת סיאצ'י)

               

               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד