
צלי בקר ביין וירקות שורש (צילום: עודד חוברה)
מרכיבים
5 מנות / 250 קלוריות למנה
- 1 כף שמן
- 1 ק"ג בשר צלי כתף, חתוך לקוביות (מבקשים מהקצב לבחור נתח רזה)
- 1 בצל בינוני, קלוף ופרוס
- 2 גזרים פרוסים לעיגולים
- 1 שורש פטרוזיליה, חתוך גס
- 1 לפת, חתוכה לקוביות
- 1 בטטה, חתוכה לקוביות
- 1 שורש סלרי, חתוך לקוביות
- 2 כוסות ארטישוק ירושלמי, נקי ופרוס (אפשר גם קפוא)
- 2 עגבניות, פרוסות לקוביות
- 1 סלסלת פטריות שמפניות שטופות וחצוית
- שיניים מראש שום שלם, קלופות
- 2 עגבניות, פרוסות לקוביות
- 1 כוס יים אדום יבש
- 3 כפות דבש או סילאן
- כף פפריקה מתוקה
- פלפל שחור גרוס
- 5 עלי דפנה
- 8 גרגרי פלפל אנגלי
- מלח
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר גדול וסוגרים בו את קוביות הבשר מכל הצדדים. מוציאים את הבשר מהסיר ושומרים בצד.
- מוסיפים את הבצל לסיר ומטגנים אותו כמה דקות עד להזהבה.
- מוסיפים את יתר הירקות (למעט העגבניות) והשום, מערבבים ומאדים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את יתר החומרים, למעט המלח, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מכסים (משאירים פתח קטן ליציאת אדים) ומורידים את האש למינימום. מבשלים שעתיים וחצי-שלוש שעות עד שהבשר רך. אם במהלך הבישול חסרים נוזלים, מוסיפים מעט מים.
- כרבע שעה לפני סוף הבישול מוסיפים את המלח ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
- מגישים חם עם אורז או פירה.
ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
---------------------------------
מעדיפים עוף על בקר? קבלו מתכון לקדרת חזה עוף