המצה לא נחוצה - שתי פשטידות פרווה שישמחו את המשפחה שלכם

חסל סדר מַצֶּה בְּרַי: הקלילו את ארוחות החג שלכם עם פשטידת קישואים ובצל או עם פשטידת פטריות בשמן זית, בריאות יותר ולא פחות טעימות

סיון ורקר-פלג

|

27.03.18 | 07:13

פשטידת קישואים ובצל (צילום: אבירם פלג)
פשטידת קישואים ובצל (צילום: אבירם פלג)

שוב הפסח הגיע, פעם החג הזה היווה עבורי כאב ראש אמיתי בגלל המחשבות, התכנונים והשאלות: מה נאכל הפעם? האם שוב נצטרך להעביר את כל חול המועד עם "מאצה בריי" מדי בוקר? עם השנים, מגוון המוצרים הכשרים לחג התרחב והשתפר וכך גם יכולות הבישול שלי, אז עכשיו הכול הפך ליותר קל, תרתי משמע.

 

בשני המתכונים אין קמח חיטה מה שמאריך את זמן האפייה וגם עלול להשתנות בין תנור לתנור. כדאי לבקר את הפשטידה שלכם מדי פעם ולנעוץ בה קיסם כדי לבדוק רמת מוכנות. החדשות הטובות הן שאתם יכולים לגוון בסוגי הירקות - כל ירק שאתם אוהבים אותו במצב אפוי, יתאים כאן.

 

פשטידת קישואים ובצל

 

מרכיבים

תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

 

  • 3 ביצים
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור, גרוס
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 3 קישואים קלופים, חתוכים לריבועים קטנים

  • 1 בצל גדול, קלוף וחתוך דק
  • 2/3 כוס קורנפלור

 

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות, משמנים את התבנית בתרסיס שמן.
  2. טורפים את הביצים לבלילה אחידה. מוסיפים את השמן, המלח, הפלפל ואת השום, מערבבים יחד.
  3. מוסיפים את הקישואים, את הבצל והקורנפלור ומערבבים לבלילה יציבה. חשוב שהבלילה לא תהיה נוזלית מדי ואם צריך, הוסיפו מעט קורנפלור.
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית, מיישרים בעזרת לקקן ואופים בתנור 50-45 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת ולא רוטטת במרכזה.

 

פשטידת קישואים ובצל (צילום: אבירם פלג)
    פשטידת קישואים ובצל(צילום: אבירם פלג)

     

    פשטידת פטריות עם שמן זית

     

    מרכיבים

    תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

     

    • 3 ביצים
    • 1/3 כוס שמן זית
    • 1 סלסילת פטריות שמפיניון או פורטבלו טריות, נקיות וחתוכות גס
    • 2/3 כוס קמח תופח כשר לפסח
    • 1/2 כוס מים פושרים
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור
    • שומשום לקישוט (במידה ואתם אוכלים קטניות בחג)

     

    אופן הכנה

    1. המחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית בתרסיס שמן.
    2. טורפים את הביצים לבלילה אחידה, מוסיפים את השמן ואת הפטריות. מערבבים ומוסיפים את יתר החומרים (למעט השומשום). מערבבים לבלילה אחידה.
    3. בוזקים את השומשום מלמעלה.
    4. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 50-45 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת ולא רוטטת במרכזה.

     

    סיון פלג היא דיאטנית קלינית המתמחה בירידה במשקל ובתזונת נשים הרות ולאחר לידה

     

    -----------------------------------

     

    רעיון מעולה נוסף של סיון שתוכלו להגיש בחג

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אבירם פלג)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אבירם פלג)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר פרווה
    דיאטטי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (12 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג