בצאת ישראל מהשגרה: 4 רעיונות למנות עיקריות מיוחדות לליל הסדר

היש הזדמנות חגיגית יותר מערב פסח כדי להגיש משהו באמת מיוחד? קבלו ארבעה מתכונים שירשימו את האורחים, מעופיונים ממולאים עד תבשיל צוואר טלה

מערכת Xnet

|

24.03.18 | 21:03

רולדת בשר במילוי אורז בתוספת בצלים ממולאים (צילום: אפיק גבאי)
רולדת בשר במילוי אורז בתוספת בצלים ממולאים (צילום: אפיק גבאי)

לבחור מנה עיקרית לפסח זה לא עניין פשוט: היא צריכה להיות חגיגית, אבל גם כזו שאפשר להכין מראש ולחמם לפני ההגשה. הטעמים שלה צריכים להיות מתוחכמים, אבל עדיין כאלה שיתאימו לחך של כולם. וכמובן - רצוי שהיא לא תהיה מסובכת להכנה.

 

אז הנה מתכונים בדוקים שארבע בלוגריות הכינו בבית, טעמו ותיעדו. בטוח שתמצאו פה לפחות מנה עיקרית אחת לפסח שתתאים גם לכם וגם לאורחים שלכם.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

רולדת בשר במילוי אורז בתוספת בצלים ממולאים / אינס שילת ינאי

 

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 1 ק"ג נתח סינטה פרוס לאורכו ומשוטח (בקשו מהקצב) או 1 ק"ג נתח שווארמה הודו פרוס לאורכו ומשוטח
  • 3 בצלים גדולים
  • 1 כוס (150 גרם) שזיפים מיובשים מגולענים
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לרצועות קצרות
  • 2 גבעולי סלרי (ללא העלים) חתוכים לרבעים

 

למלית

  • 2 כוסות אורז בסמטי מבושל
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס (40 גרם) חמוציות מיובשות
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון

 

לרוטב

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף בהרט
  • 3 כפות סילאן
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) יין אדום

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי המלית. משטחים ממנה על הבשר ומגלגלים לרולדה. סוגרים את הרולדה בעזרת חוט קשירה או קיסמים.
  2. בעזרת סכין חדה יוצרים חתך עמוק לאורכם של הבצלים עד למרכזם. מבשלים 20 דקות במים רותחים, מצננים מעט ומפרקים לגלדים. ממלאים כל גלד במלית שנותרה.
  3. יוצקים 3 כפות משמן הזית של הרוטב לסיר גדול שאפשר להכניס לתנור ומחממים על אש גבוהה. צורבים את רולדת הבשר כ-3 דקות מכל צד, עד שהיא משחימה מעט.
  4. מכבים את הלהבה ומסדרים מסביב לבשר את הבצלים הממולאים, הגזר, הסלרי והשזיפים המיובשים.
  5. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים לסיר ומוסיפים מים עד לכיסוי המרכיבים. מכסים חלקית, מביאים לרתיחה על להבה בינונית, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  6. מעבירים את הסיר לתנור וצולים כ-30 דקות נוספות. לקראת סוף האפייה אפשר להסיר את המכסה, להשחמת הבשר והירקות.

 

  • עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"

 

 

עופיונים צלויים עם לימון כבוש, פפריקה ורוזמרין / בת-חן דיאמנט

 

עופיונים צלויים עם לימון כבוש, פפריקה מעושנת ורוזמרין (צילום: בת-חן דיאמנט)
    עופיונים צלויים עם לימון כבוש, פפריקה מעושנת ורוזמרין(צילום: בת-חן דיאמנט)

     

    מרכיבים

    כ-5 מנות

     

    • 2 עופיונים במשקל כולל של כ-1.7 ק”ג
    • שמן זית לצריבת העופות
    • 20 עגבניות שרי
    • 1 לימון, חצוי
    • 1/2 כוס ציר עוף או מים
    • מלח

     

    למרינדה

    • 5 שיני שום, קצוצות גס
    • 3 כפות ממרח לימון כבוש
    • 1כף פפריקה מעושנת
    • 6-5 כפות שמן זית
    • 3 כפות עלי רוזמרין קצוצים דק

     

    אופן ההכנה

    1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ומעסים בה היטב את העופיונים - מבחוץ ובחלל הבטן. מעבירים לכלי סגור ומניחים במקרר ליממה. מוציאים את העופיונים מהמקרר כשעתיים לפני תחילת הבישול.
    2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    3. מתבלים את העופיונים במלח ים. מחממים על אש גבוהה מאוד מחבת כבדה שאפשר להכניס לתנור. מוסיפים שמן זית וצורבים את העופיונים מכל הצדדים עד להשחמה יפה.
    4. מוסיפים למחבת את עגבניות השרי וחצאי הלימון, כשצדם הפרוס פונה כלפי מטה וצורבים כמה דקות, עד להשחמה. יוצקים מעל את ציר העוף ומעבירים לתנור.
    5. צולים כשעה, ללא כיסוי. יוצקים על העוף את הנוזלים שהצטברו בתבנית וצולים כ-15 דקות נוספות.

     

    • שפית בת חן דיאמנט עורכת סדנאות בישול ואפייה. פרטים ומתכונים נוספים - באתר שלה

     

     

    צוואר טלה ברוטב שזיפים ובצלי שאלוט / דפנה אוסטר מיכאל

     

    צוואר טלה ברוטב שזיפים ובצלי שאלוט (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
      צוואר טלה ברוטב שזיפים ובצלי שאלוט(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

       

      מרכיבים

      8-6 מנות

       

      • 1 עד 1/2 1 ק"ג צוואר טלה, פרוס
      • 3-2 כפות שמן
      • 2 בצלים גדולים, קצוצים
      • 4-3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
      • 10 שזיפים מיובשים מגולענים
      • חופן בצלי שאלוט או בצלים קטנים, קלופים
      • 1 כפית קינמון
      • 1/4 כפית אגוז מוסקט
      • מעט שבבי צ'ילי
      • אפשרות: 1 כפית כפית בהרט
      • מלח
      • הרבה פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. שמים את השמן בסיר גדול ורחב שאפשר להכניס לתנור. מחממים על אש גבוהה וצורבים את הבשר כמה דקות מכל צד, עד להשחמה. מוצייאם לצלחת.
      2. מוסיפים למחבת את הבצל הקצוץ ומטגנים כמה דקות, עד להזהבה. מוסיפים את שאר המרכיבים (כולל הבשר) ומים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כשעה על אש נמוכה. לקראת סוף הבישול מחממים את התנור ל-180 מעלות.
      3. מעבירים את הסיר לתנור, כשהוא מכוסה, וצולים כשעתיים.

       

      • עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"

       

       

      צלי כתף ברוטב קפה / ילנה ויינברג

       

      צלי כתף ברוטב קפה (צילום: ילנה ויינברג)
        צלי כתף ברוטב קפה(צילום: ילנה ויינברג)

         

        מרכיבים

        8-6 מנות

         

        לבשר

        • 1/2 1 ק"ג כתף בקר
        • פלפל שחור גרוס
        • 1 כפית תימין, טרי או יבש
        • 2 כפות שמן זית

         

        לבישול

        • 2 כפות שמן זית
        • 1 חבילה בצלי שאלוט, קלופים ונקיים
        • 10 שיני שום גדולות, קלופות
        • 4 כפיות אבקת קפה נמס, מומסת ב-2 כוסות מים רותחים
        • 2 כפות חומץ בלסמי
        • 1 כפית תימין, טרי או יבש
        • 1 כפית מלח
        • 3 גזרים, מקולפים ופרוסים
        • 3 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים

         

        אופן ההכנה

        1. הבשר: מחממים את התנור לטמפרטורה המרבית במצב גריל. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
        2. מניחים את הבשר במרכז התבנית, מתבלים בפלפל שחור ובתימין, מזלפים את שמן הזית ומעסים עד שהנתח מצופה בתבלינים מכל צדדיו. צולים כ-10 דקות, מוציאים ומניחים בצד.
        3. הבישול: מחממים את השמן בסיר בעל תחתית עבה, שיכול להכיל את נתח הבשר בשלמותו. מוסיפים את הבצלים ושיני השום ומטגנים 10-5 דקות, עד להשחמה קלה.
        4. מזיזים את הבצלים ושיני השום לצד ומניחים את נתח הבשר בסיר. מוסיפים את הקפה, החומץ והתימין, מכסים ומבשלים על אש קטנה שעתיים-שעתיים וחצי, עד שהבשר רך.
        5. פותחים בזהירות את המכסה, הופכים את הנתח, מוסיפים את המלח והגזרים, מערבבים ומבשלים כרבע שעה נוספת. אם נשארו מעט מדי נוזלים בסיר, מוסיפים מעט מים רותחים. מכבים את האש ומניחים לבשר להצטנן לטמפרטורת החדר.
        6. מוציאים את הבשר מהסיר, חותכים לפרוסות דקות ומחזירים לסיר, כדי לצפות אותו ברוטב. מחממים על אש נמוכה, מעבירים לכלי הגשה, בוזקים פטרוזיליה ומגישים (הצלי הכי טעים יום לאחר הבישול. כדאי להכין אותו עד לשלב 5, ולפני ההגשה לפרוס ולחמם).

         

        _______________________________________________________

         

        ויש גם 3 מתכונים לתוספות חגיגיות עם תפוחי אדמה. לחצו על התמונה

         

          (צילום: אפיק גבאי)

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר בשרי
        דרגת קושי בינונית
        דירוג הגולשים (4 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג