משהו צהוב וטוב: עוגיות קמח
תירס איטלקיות עם נגיעת לימון

עוגיות חמאה עם מרקם, טעם וצבע מיוחדים במינם בזכות שימוש בקמח תירס. והבונוס: מכינים את הבצק בקלי קלות במעבד מזון

בת-חן דיאמנט

|

22.03.18 | 20:45

עוגיות קמח תירס איטלקיות (צילום: בת-חן דיאמנט)
עוגיות קמח תירס איטלקיות (צילום: בת-חן דיאמנט)

מרכיבים

כ-30 עוגיות

 

  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח לבן
  • 3/4 כוס ועוד 2 כפות (150 גרם) קמח תירס דק
  • 250 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
  • קורט מלח
  • 4 חלמונים
  • 2/3 1 כוסות (200 גרם) אבקת סוכר
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 3-2 כפות מים
  • לעיטור: מעט סוכר

 

אופן ההכנה

  1. שמים במעבד המזון את שני סוגי הקמח, החמאה והמלח ומעבדים כדקה. מוסיפים את אבקת הסוכר ומעבדים עד להטמעה.
  2. מוסיפים את החלמונים וקליפת הלימון בכמה סבבים, ובכל פעם מעבדים עד להטמעה. לאחר ההוספה האחרונה מעבדים עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק לא מתגבש, מוסיפים 3-2 כפות מים.
  3. יוצרים מהבצק גליל בקוטר 9 מ"מ ופוחסים אותו לצורת אליפסה. עוטפים היטב בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-3 שעות לפחות, להתייצבות.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  5. חותכים את הגליל לפרוסות בעובי כ-7 מ"מ ומניחים אותן בתבניות (שומרים על מרווחים ביניהן). מפזרים מעט סוכר.
  6. אופים כל תבנית בנפרד במשך כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג