![עוגיות קמח תירס איטלקיות (צילום: בת-חן דיאמנט) עוגיות קמח תירס איטלקיות (צילום: בת-חן דיאמנט)](https://images1.ynet.co.il/PicServer5/2018/03/22/8423294/1_6.jpg)
עוגיות קמח תירס איטלקיות (צילום: בת-חן דיאמנט)
מרכיבים
כ-30 עוגיות
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח לבן
- 3/4 כוס ועוד 2 כפות (150 גרם) קמח תירס דק
- 250 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
- קורט מלח
- 4 חלמונים
- 2/3 1 כוסות (200 גרם) אבקת סוכר
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 3-2 כפות מים
- לעיטור: מעט סוכר
אופן ההכנה
- שמים במעבד המזון את שני סוגי הקמח, החמאה והמלח ומעבדים כדקה. מוסיפים את אבקת הסוכר ומעבדים עד להטמעה.
- מוסיפים את החלמונים וקליפת הלימון בכמה סבבים, ובכל פעם מעבדים עד להטמעה. לאחר ההוספה האחרונה מעבדים עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק לא מתגבש, מוסיפים 3-2 כפות מים.
- יוצרים מהבצק גליל בקוטר 9 מ"מ ופוחסים אותו לצורת אליפסה. עוטפים היטב בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-3 שעות לפחות, להתייצבות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
- חותכים את הגליל לפרוסות בעובי כ-7 מ"מ ומניחים אותן בתבניות (שומרים על מרווחים ביניהן). מפזרים מעט סוכר.
- אופים כל תבנית בנפרד במשך כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
- שפית בת חן דיאמנט עורכת סדנאות בישול ואפייה. פרטים ומתכונים נוספים - באתר שלה