
המרכיבים
(תבנית קפיץ בקוטר 24-22 ס"מ)
לקלתית
- 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי לוז, קלויים
- 1/2 כוס (50 גרם) שקדים, קלופים וקלויים
- 50 גרם שוקולד מריר
- 2 חלבונים
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 3 חלמונים
לשכבת המוס
- 5 כפיות קפה נמס + 1/3 כוס
- מים רותחים
- 1 שקית ג'לטין
- 3 מכלים (750 מ"ל) שמנת מתוקה, חלבית או פרווה
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
- לפיזור: 3 כפות אבקת קקאו
ההכנה
1. הקלתית: מחממים את התנור ל־175 מעלות ומשמנים את התבנית.
2. בעזרת מעבד המזון, קוצצים את האגוזים, השקדים והשוקולד.
3. שמים בקערת המערבל הנקייה והיבשה את החלבונים ומקציפים אותם במהירות גבוהה לקצף יציב. מוסיפים את הסוכר ומקציפים עוד כחצי דקה. מעבירים את הקצף לקערה נפרדת ומניחים בצד.
4. שמים בקערת המערבל (אין צורך לנקות) את החלמונים ומקציפים אותם למקצפת יציבה ובהירה. עוצרים, מוסיפים את תערובת האגוזים והשוקולד ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. מוסיפים גם את קצף החלבונים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות למרקם אחיד.
5. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ־25 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומעבירים למקרר לצינון.
6. המוס: מערבבים בקערית את הקפה והמים הרותחים. מוסיפים את הג'לטין וממתינים 5 דקות.
7. בינתיים, שמים בקערת המערבל את השמנת, הסוכר וסוכר הווניל ומקציפים לקצפת יציבה.
8. מחממים את הקפה־ג'לטין במיקרוגל כדקה ומערבבים לנוזל אחיד ללא גושים. יוצקים לקצפת ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
9. יוצקים את המוס על הקלתית ומיישרים (אם רוצים, מעבירים חלק מהמוס לשק זילוף, ומזלפים קישוטים על העוגה). מאחסנים במקרר 4 שעות לפחות.
10. אם רוצים, בוזקים על העוגה אבקת קקאו דרך מסננת. מגישים.
- זמן הכנה: כשעה, לא כולל צינון
- דרגת קושי: בינוני
- איך שומרים: עד 4 ימים במקרר או כחודשיים במקפיא, ומפשירים כשעה במקרר לפני ההגשה