לעשות ביטוח בסיסי או מלא? חמישה טיפים מועילים לשוכרי רכב בחו"ל

האם משתלם להזמין ברגע האחרון, ועל מה חשוב להקפיד כשמחזירים את הרכב? רגע לפני פתיחת עונת החופשות, הנה כמה עצות שיחסכו לכם הוצאות מיותרות

מומלץ לשלם מראש בעבור הכל: דמי השכירות, ביטוחי החובה, הביטוח המקיף וביטוח נוסף המבטל את ההשתתפות העצמית במקרה של נזק כלשהו (צילום: Shutterstock)
מומלץ לשלם מראש בעבור הכל: דמי השכירות, ביטוחי החובה, הביטוח המקיף וביטוח נוסף המבטל את ההשתתפות העצמית במקרה של נזק כלשהו (צילום: Shutterstock)

 

להזמין זמן רב מראש או ברגע האחרון?

הקטע של הזמנת רכב מחברת השכרה ברגע האחרון – כמו כרטיסי טיסה - אינו מומלץ במיוחד. היצע כלי הרכב בחברות ההשכרה מוגבל, בעיקר כשמדובר במכוניות מיוחדות - מיניוואנים, רכבי שטח, מכוניות בעלות תיבת הילוכים אוטומטית (באירופה) או רכבי דיזל חסכוניים, או כשמדובר במועדים "צפופים" כמו חגים וחופשת הקיץ. אתם רוצים רכב מקטגוריה מסוימת ומיוחדת? הזמינו זמן רב מראש. הזמינו מראש גם מכונית רגילה או מכונית לחופשת הקיץ, כדי שלא ליפול ברגע האחרון למלכודת של חברות ההשכרה, שיכולות למכור לכם סיפור על מכוניות יוקרה יקרות בלבד שנותרו במלאי.

 

טיפ: כדאי לשים לב לדמי הביטול או השינוי הפרטים בהזמנה. לרוב לא מדובר בסכומים גדולים, כך שאין ממה לחשוש בביצוע הזמנה מוקדמת.

 

הזמנה מראש תמנע נפילה למלכודת של חברות ההשכרה, שיכולות למכור לכם סיפור על מכוניות יוקרה בלבד שנותרו במלאי (צילום: Shutterstock)
    הזמנה מראש תמנע נפילה למלכודת של חברות ההשכרה, שיכולות למכור לכם סיפור על מכוניות יוקרה בלבד שנותרו במלאי(צילום: Shutterstock)

      

    ללכת על מחיר או על נוחות?

    כשמתכננים טיול בחו"ל הנטייה היא לחפש מבצעים, הוזלות, הנחות ומחירים זולים ככל האפשר, שהרי בעבורנו הישראלים, הכי חשוב זה לא לצאת פראייר ולשלם הכי מעט. אבל, בעולם ההשכרה, העסקאות הזולות לא תמיד כדאיות. חלקן מוצעות על-ידי חברות השכרה קטנות. יש להן מספר מועט מאוד של סניפים והיכולת שלהן להעניק שירות במקרה של בעיה או תקלה מוגבלת במיוחד.

     

    עסקאות זולות אחרות כוללות דגמים של מכוניות קטנות ופשוטות (למשל, פיאט פנדה או פיג'ו 108). זה בסדר לנהוג במכונית מיני קטנה, כל עוד מדובר בנהג יחיד או בזוג בלי הרבה מטען, ואם נוסעים קילומטראז' מועט באזור עירוני. אבל זו מתחילה להיות בעיה כשמטיילים עם ילדים ועם מטען של כמה מזוודות, ונוסעים לא מעט קילומטרים בטבע הררי או בכבישים מהירים ועמוסים. במצב כזה – לכו מראש על רכב גדול יותר.

     

    טיפ: ככלל, אל תחסכו בסעיף הרכב במהלך הטיול. ההפרש בין מחירה של מכונית מיני לסופר-מיני גדולה יותר הוא לרוב כמה עשרות אירו למשך שבוע השכרה, ותוספת של עוד סכום לא גדול נוסף – תבטיח לכם מכונית משפחתית מרווחת, נוחה ובטוחה יותר. ואם אתם נוסעים עם יותר משני ילדים – קחו מיניוואן, גם אם מחירו כפול מזה של מכונית קטנה. אתם עומדים לבלות במשך שעות רבות במכונית – אל תהפכו את הנסיעה לסיוט ואל תקלקלו את החופשה בשביל לחסוך מחיר השווה לזה של ארוחה או שתיים במסעדה.

     

    מטיילים עם ילדים ועם מטען של כמה מזוודות? לכו מראש על רכב גדול יותר (צילום: Shutterstock)
      מטיילים עם ילדים ועם מטען של כמה מזוודות? לכו מראש על רכב גדול יותר(צילום: Shutterstock)

       

       

      ביטוח בסיסי או מלא?

      חברות ההשכרה הבינלאומיות מתמחות בתמחור מתוחכם, ממש כמו חברות הלואו-קוסט בתחום התעופה. קשה להתחמק אצלן מתשלום מלא בעבור כל סעיף וסעיף, ותמורת כל פרק ביטוחי. מומלץ, לכן, לשלם מראש בעבור הכל: דמי השכירות, ביטוחי החובה, הביטוח המקיף, ביטוח נוסף המבטל את ההשתתפות העצמית במקרה של נזק כלשהו, ובחברות מסוימות – אפילו ביטוח המבטל את הסעיף (החדש יחסית) של "דמי פתיחת תיק" (50-30 אירו) בעבור כל נזק, סכום שאותו גובות אותן חברות גם אם רכשתם ביטוח "ביטול השתתפות עצמית".

       

      התשלום מראש תמורת הכל יחסוך לכם, ברוב המקרים, את הטקס מורט העצבים של החזרת המכונית, שבו מחפש הבוחן של חברת ההשכרה איזושהי שריטה בפינה נסתרת, כדי לציין זאת בחיוך של ניצחון בטופס שלו ולגבות מכם בהמשך סכומים שערורייתיים בעבור "תיקון". עצה מבעלי ניסיון: תחסכו את זה מעצמכם.

       

      מומלץ לשלם מראש ביטוח נוסף המבטל את ההשתתפות העצמית במקרה של נזק כלשהו (צילום: Shutterstock)
        מומלץ לשלם מראש ביטוח נוסף המבטל את ההשתתפות העצמית במקרה של נזק כלשהו(צילום: Shutterstock)

         

         

        לנהוג כמו בארץ או לשמור על החוק?

        אומרים, שמדינות מערב אירופה לא הגיעו לאן שהגיעו בתחומי הכלכלה והחברה, ללא השמירה המוקפדת על קיום החוקים אצלן, כולל חוקי התנועה. ויש בזה משהו.

        מה זה אומר לנוהגים? שמומלץ בחום לנהוג כחוק, אם אינכם רוצים לשלם ביוקר. מצלמות מהירות מותקנות ברוב מדינות אירופה בכל פינה כמעט (ואומרים שבשווייץ יש כאלה שמתקינים אותן אפילו בחנייה הפרטית); אזורים שאסורים בחנייה או בכניסה עם רכב פרטי נמצאים בכל עיר או עיירה; ובדיקות אלכוהול קפדניות נערכות סביב מתחמי בילוי.

         

        זכרו: פרטי כרטיסי האשראי שלכם נמצאים בידי חברת ההשכרה. דו"חות המהירות והחנייה יגיעו אליהן ואתם תחויבו – נוסף לסכום הקנס – גם בתוספת של "דמי טיפול" בסך עשרות אירו לכל דו"ח. חבל.

         

        טיפ: מומלץ להתקין על אחד הסמארטפונים של הנוסעים אפליקציית ניווט הכוללת התראה קולית על מהירות החורגת מהמותר, למשל את Here החינמית: מתקינים את האפליקציה על הנייד, מורידים (עוד בבית) את מפות המדינות שאליהן נוסעים, מגדירים את הניווט למצב Off Line (כלומר, ללא חיבור לאינטרנט), ומקפידים להאזין למערכת שמתריעה על כל חריגה מחוקי התנועה.

         

        דו"חות המהירות והחנייה יגיעו אליכם ואתם תחויבו, נוסף לסכום הקנס, גם בתוספת של "דמי טיפול" אותו תגבה חברת ההשכרה (צילום: Shutterstock)
          דו"חות המהירות והחנייה יגיעו אליכם ואתם תחויבו, נוסף לסכום הקנס, גם בתוספת של "דמי טיפול" אותו תגבה חברת ההשכרה(צילום: Shutterstock)

           

           

          להחנות וללכת או לתדלק ולנקות?

          אל תשכחו להחזיר את הרכב לחברת ההשכרה עם מיכל דלק מלא (אלא אם תעדיפו לשלם 25-15 אירו לחברת ההשכרה כעמלה תמורת התדלוק, מעבר לסכום הדלק); החזירו את המכונית במצב נקי יחסית, בחוץ ובעיקר בפנים ובתוך תא המטען, אחרת יחייבו אתכם בעוד עשרות אירו תמורת "ניקיון". חבל על הכסף שלכם.

           

          החזירו את הרכב לחברת ההשכרה עם מיכל דלק מלא (צילום: Shutterstock)
            החזירו את הרכב לחברת ההשכרה עם מיכל דלק מלא(צילום: Shutterstock)

             

            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד