שחיתות כשרה לפסח: 4 עוגות שוקולד מרשימות לחג החירות

עם ערמונים, קוקוס, פקאנים או פרג: עוגות שוקולד לפסח שמוכיחות שלא צריך חמץ בשביל טעם ומרקם מופלאים. מבטיחים שלא תפסיקו ליישר!

מערכת Xnet

|

20.03.18 | 20:58

עוגת שוקולד וערמונים לפסח (צילום: אורלי חרמש)
עוגת שוקולד וערמונים לפסח (צילום: אורלי חרמש)

עוגת שוקולד וערמונים לפסח / אורלי חרמש

עוגה נימוחה, מפנקת ועשירה בלי גרם של קמח, כך שהיא גם ללא גלוטן - וגם כשרה לפסח, כמובן. מאחר שהעוגה אינה מכילה קמח היא צונחת מעט במרכזה לאחר האפייה, אבל אל דאגה: היא יפה גם כך, עם מעטה של אבקת קקאו או ציפוי גנאש ושוקולד.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 24 ס"מ

 

  • 3/4 כוס ועוד כף (200 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 2 אריזות (200 גרם) ערמונים קלופים
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות תמצית וניל או גרגירים ממקל וניל אחד
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאה
  • 1 כף גדושה אבקת קקאו
  • 3 ביצים
  • 100 גרם אבקת סוכר

 

לציפוי

  • 1/3 כוס ועוד כף (100 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף אבקת קקאו

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה.
  2. שמים בסיר קטן את השמנת המתוקה, הערמונים, המלח והווניל. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה כ-3 דקות. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות נוספות, עד שהשמנת מצטמצמת מעט. מצננים מעט וטוחנים למחית חלקה באמצעות בלנדר מוט.
  3. ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל או בסיר כפול. מוסיפים את הקקאו ומערבבים היטב. מצננים מעט.
  4. מקציפים את הביצים ואבקת הסוכר במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  5. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום. מוסיפים את השוקולד המומס ומחית הערמונים ומערבלים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 50-45 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין מעט רוטטת במרכזה (העוגה תתפח באפייה, אבל בזמן הצינון תצנח מעט במרכזה). מצננים לטמפרטורת החדר.
  7. הציפוי: מרתיחים את השמנת. יוצקים אותה על 100 גרם מהשוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים, עד שמתקבל קרם חלק. יוצקים את הקרם על העוגה.
  8. לאחר שהקרם התקרר מגררים עליו את יתרת השוקולד ומעטרים באבקת קקאו. שומרים את העוגה במקרר ומוציאים אותה שעה לפני ההגשה.

 

 

 

עוגת שוקולד-פקאן פרווה לפסח / מירי צדוק

עוגה פרווה טעימה להפליא, שאגוזי פקאן טחונים מחליפים בה את הקמח.

 

עוגת שוקולד-פקאן פרווה לפסח (צילום: מירי צדוק)
    עוגת שוקולד-פקאן פרווה לפסח(צילום: מירי צדוק)

     

    מרכיבים

    תבנית בקוטר 22 ס"מ (אפשר חד-פעמית)

     

    • 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
    • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
    • 5 ביצים, מופרדות
    • 1/2 כוס סוכר חום בהיר
    • 1/2 1 כוסות (150 גרם) אגוזי פקאן, טחונים
    • 3 כפות סוכר לבן

     

    לציפוי השוקולד

    • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
    • 3 כפות (45 מ"ל) מים
    • 3 כפות (45 מ"ל) שמן קנולה

     

    לקישוט

    • אגוזי פקאן (אפשר מסוכרים)

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה (השימון יסייע לנייר להיצמד לדפנות).
    2. ממיסים יחד את השוקולד והשמן במיקרוגל או בסיר כפול ומצננים 10 דקות.
    3. מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים, בהדרגה ולסירוגין, את השוקולד המומס ואת אגוזי הפקאן הטחונים.
    4. מנקים היטב את המקצפים ומקציפים בקערה נקייה את החלבונים עם 3 כפות הסוכר עד שמתקבל קצף יציב. מקפלים את הקצף בשני סבבים לתוך תערובת השוקולד.
    5. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים מקררים לטמפרטורת החדר לפני שמחלצים את העוגה מהתבנית.
    6. הציפוי: ממיסים יחד את השוקולד, המים והשמן במיקרוגל או בסיר כפול, עד שמתקבל קרם חלק ואחיד. יוצקים את הקרם על העוגה, מיישרים ומניחים לו להצטנן. שומרים במקרר בכלי אטום, ומוציאים כשעה לפני ההגשה.

     

     

     

    עוגת שוקולד וקוקוס לפסח / אפרת סיאצ'י

     

    עוגת שוקולד וקוקוס לפסח (צילום: אפרת סיאצ'י)
      עוגת שוקולד וקוקוס לפסח(צילום: אפרת סיאצ'י)

       

      מרכיבים

      תבנית בקוטר 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק

       

      • 1 כוס (120 גרם) קמח מצה לעוגות
      • 1 שקית אבקת אפייה
      • 3/4 כוס (100 גרם) אבקה להכנת שוקו
      • 1/2 כוס (50 גרם) קוקוס טחון
      • 2 ביצים
      • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
      • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
      • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים חמים

       

      לקרם הקוקוס

      • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה או קצפת צמחית
      • 1 כף סוכר
      • 20 גרם חמאה או מחמאה
      • 2/3 כוס (70 גרם) קוקוס טחון
      • 1/2 כפית תמצית וניל

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית.
      2. מערבבים בקערה את קמח המצה, אבקת האפייה, האבקה להכנת השוקו והקוקוס.
      3. שמים בקערה נפרדת את הביצים והסוכר ומקציפים כ-3 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השמן והמים החמים ומערבבים. מוסיפים את תערובת קמח המצה ומערבבים עד לאיחוד.
      4. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים - כ-40 דקות בתבניות אינגליש קייק או כ-50 דקות בתבנית עגולה.
      5. קרם הקוקוס: מביאים את השמנת לרתיחה במיקרוגל או על הכיריים. מוסיפים את הסוכר והחמאה ומערבבים עד שהם נמסים. מוסיפים את הקוקוס ותמצית הווניל ומערבבים עד לאיחוד.
      6. יוצקים את קרם הקוקוס על העוגה ומיישרים. שומרים את העוגה במקרר, בכלי אטום.

       

       

       

      עוגת שוקולד, פרג ושקדים לפסח / ערבה שלוש

       

      עוגת שוקולד, פרג ושקדים לפסח (צילום: ערבה שלוש)
        עוגת שוקולד, פרג ושקדים לפסח(צילום: ערבה שלוש)

         

        מרכיבים

        תבנית בקוטר 28-26 ס"מ

         

        • 1/2 3 כוסות (350 גרם) פרג טחון טרי
        • 1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
        • 1/2 כוס (50 גרם) פירורי מצה (אפשר להמיר בפירורי לחם בשאר ימי השנה)
        • 1 כוס (200 גרם) סוכר
        • 250 גרם שוקולד מריר איכותי
        • 100 גרם חמאה
        • 6 ביצים, מופרדות
        • 1 כפית תמצית וניל איכותית
        • לציפוי שוקולד: 100 גרם שוקולד מריר איכותי, 100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) שמנת מתוקה

         

        אופן ההכנה

        1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
        2. שמים בקערה את הפרג, השקדים הטחונים, פירורי המצה ו-1/2 כוס מהסוכר. מערבבים.
        3. ממיסים את השוקולד עם החמאה בסיר כפול או במיקרוגל ומערבבים עד שמתקבל קרם אחיד וחלק. מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה, תוך ערבוב. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים עד לאיחוד.
        4. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הפרג ומערבבים לעיסה אחידה.
        5. מקציפים את החלבונים יחד עם חצי כוס הסוכר שנותרה לקצף יציב ומבריק. מקפלים את הקצף לתוך עיסת השוקולד והפרג.
        6. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 35-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים מעט.
        7. הציפוי: ממיסים את השוקולד עם החמאה בסיר כפול או במיקרוגל ומערבבים עד שמתקבל קרם אחיד וחלק. יוצקים את הקרם על מרכז העוגה ומורחים אותו בשכבה אחידה בעזרת כף.
        8. שומרים, מכוסה, שלושה ימים בטמפרטורת החדר או שבוע במקרר. מומלץ להגיש עם קצפת.

         

        _______________________________________________________

         

        ויש עוד 4 עוגות כשרות לפסח שיפילו את האורחים. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכונים

         

          (צילום: אולגה טוכשר)

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר חלבי
        דרגת קושי בינונית
        דירוג הגולשים (2 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג