
סלט קינואה, כרובית ועגבניות מיובשות / יעל גרטי
הסלט טעים בכל מצב - חם, פושר או קר, אבל הוא הכי טעים כשהוא חם. את הקינואה אפשר להכין מראש ולשמור במקרר (ואפשר לחמם אותה לפני הרכבת הסלט).
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
5 מנות
- 1 1/2 כוסות קינואה (מומלץ קינואה רויאל, להשיג בחנויות טבע)
- 3 כוסות מים
- מלח
- 2 כרוביות קטנות
- 1 כף חומץ טבעי 5%
- 2 כפות שמן זית
- פלפל שחור גרוס
- 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה
- חופן עגבניות מיובשות בשמן זית, מסוננות היטב ופרוסות דק
אופן ההכנה
- שוטפים את הקינואה במסננת ומעבירים לסיר. יוצקים את המים ומוסיפים מעט מלח. מערבבים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים את עוצמת הלהבה ומבשלים עוד 20-כ דקות, עד שכל המים נספגים וגרגירי הקינואה נפתחים. מסירים מהאש ומשאירים במכסה סגור (מומלץ לנגב אותו) במשך 5-כ דקות. מפרידים את הקינואה במזלג ומכסים 5-לדקות נוספות. מעבירים לקערת ההגשה.
- מכינים קערת מים עם כף החומץ. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים ומניחים בקערה למשך 20-כ דקות.
- בינתיים, מחממים את התנור 210-למעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מסננים את הכרובית ושוטפים היטב. מניחים בתבנית, מזלפים את שמן הזית ובוזקים מלח ופלפל. צולים 20-15דקות, עד שהכרובית צרובה. מוציאים ומעבירים לקערת הקינואה.
- מוסיפים את הפטרוזיליה והעגבניות, ומערבבים.
סלט ברוקומיני בווינגרט חרדל-סילאן / יעל גרטי
סלט צבעוני, רענן ומפנק, שקשה להפסיק לזלול. ברוקומיני הוא ברוקולי קטן ועדין, שטעמו משובח גם כשהוא לא מבושל. כיצד קולים אגוזים? מפזרים אותם בתבנית וקולים אותם 9-8דקות בתנור שחומם מראש 170-למעלות.

מרכיבים
6-5 מנות
- 1 חבילה (250 גרם ברוטו) ברוקומיני או 1 ברוקולי קטן וטרי מאוד
- 2 גזרים, קלופים וחתוכים לגפרורים
- 1/2כוס (50 גרם) אגוזי פקאן, מומלץ קלויים
- חופן גדוש (35 גרם) חמוציות מיובשות ללא סוכר
לרוטב
- 1 כף גדושה חרדל חלק איכותי
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ בן יין לבן
- 1 כף גדושה סילאן טבעי
- 3-2 כפות מים
- מלח, פלפל שחור גרוס גס
אופן ההכנה
- שוטפים את הברוקומיני ונפטרים מקצות הגבעולים ומהעלעלים. חותכים את הגבעולים ומפרידים את הפרחים, מעבירים לקערת ההגשה.
- מוסיפים את כל שאר מרכיבי הסלט ומערבבים בעדינות.
- הרוטב: מערבבים בקערית את כל מרכיביו, טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים את הרוטב, מערבבים בעדינות ומגישים מיד.
סלט סלק, בצל סגול ונענע / נעמה רן
דרך נהדרת לתבל סלט סלק: עם בצל סגול ונענע. יש צמחונים בקהל? הוסיפו עדשים שחורות מבושלות ו/או קינואה מבושלת, ותקבלו סלט שהוא ארוחה. אפשר להכין את המנה עד יומיים מראש.

מרכיבים
6 מנות
- 3 סלקים מבושלים, קלופים וחתוכים לפלחים
- 1/2כוס עלי נענע
- 1 בצל סגול קטן, קלוף ופרוס דק
- 2 תפוזים, קלופים ומפולטים (ללא הציפה השקופה)
- חופן נבטים
- 1/4כוס פולי ווסאבי, גרוסים
לרוטב
- 4 כפות מיץ לימון
- 6 כפות מיץ תפוזים
- 1/3כוס שמן זית
- 1 כפית דבש
- 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט.
- שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב.
- יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים.
סלט פלפלים, סלרי, שקדים וצנוברים / קלי מגר

מרכיבים
4 מנות
- 8 גבעולי סלרי (רק גבעול ללא העלים), חתוכים לקוביות
- 1 פלפל אדום, ללא העוקץ והזרעים, חתוך לקוביות
- 1 פלפל צהוב, ללא העוקץ והזרעים, חתוך לקוביות
- 1 פלפל ירוק בהיר, ללא העוקץ והזרעים, חתוך לקוביות
- 1 תפוח מזן גראני סמית,' ללא הליבה והגרעינים, חתוך לקוביות
- מיץ מ-1 לימון גדול
- 3 כפות שמן קנולה
- 1 כף לימון כבוש, חתוך לקוביות קטנות
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1 כף צנוברים
- 1 כף גדושה שבבי שקדים
אופן ההכנה
- שמים את קוביות הירקות והתפוח בקערה. מוסיפים את מיץ הלימון (כדי למנוע את השחרת התפוח,( השמן, הלימון הכבוש והתבלינים ומערבבים. משהים 20 דקות לספיגת טעמים.
- מחממים מחבת (ללא שמן,( מוסיפים את הצנוברים והשקדים וקולים קלות. מפזרים על הסלט ממש לפני ההגשה.
_______________________________________________________
רוצים עוד? לחצו על התמונה ל-3 מתכונים נוספים לסלטים מיוחדים