לקשקש קישוא: 2 חביתות מיוחדות עם קישואים שמתאימות גם לפסח

ליומיום או לחול המועד: אסנת לסטר מגוונת את שגרת החביתות בעזרת קישואים, עם גרסאות מיוחדות למקושקשת ולשקשוקה

אסנת לסטרפורסם: 14.03.18 20:53
חביתת קישואים מקושקשת (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
חביתת קישואים מקושקשת (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

חביתת קישואים מקושקשת

מתכון של דב קרדו.

 

מרכיבים

כ-4 מנות

 

  • 6-5 קישואים
  • 1 כף מלח גס
  • כ-1/2 כוס שמן
  • מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 4 ביצים

 

אופן ההכנה
  1. מגררים את הקישואים בקליפתם במגררת גסה. מעבירים לקערה, מוסיפים את המלח ולשים היטב. ממתינים כ-10 דקות.
  2. מעבירים את הקישואים למסננת ומניחים להם להגיר נוזלים כ-10 דקות. סוחטים היטב משאריות נוזלים.
  3. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הקישואים, תוך ערבוב, עד שהם מתחילים להידבק לתחתית הסיר. מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים 8-6 דקות נוספות, תוך ערבוב וגירוד תחתית הסיר.
  4. מוסיפים את הביצים ומטגנים, תוך ערבוב, עד שהן מוכנות. מגישים חם או קר.

 

 

שקשוקה עם קישואים

מתכון של ורד זוהר מיקנעם.

 

שקשוקה עם קישואים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    שקשוקה עם קישואים(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים

    • 5-4 מנות
    • 5 קישואים גדולים למדי
    • 1 חציל
    • 1/4 כוס שמן
    • 1 בצל קצוץ
    • 1 כפית שום כתוש
    • 180 גרם (3/4 כוס) רסק עגבניות מעורבב עם 1 כוס (240 מ"ל) מים
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
    • 2 כפות שמן זית
    • 5-4 ביצים (כמספר הסועדים)

     

    אופן ההכנה

    1. קולפים את הקישואים וחותכים אותם לקוביות בגודל של כ-1.5 ס"מ. חותכים גם את החציל לקוביות בגודל דומה.
    2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום, הקישואים והחצילים, ומטגנים יחד עד הזהבה.
    3. מוסיפים את רסק העגבניות המדולל ואת התבלינים, ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות.
    4. יוצרים גומות בתבשיל בעזרת כף עץ. מטפטפים בכל גומה קצת שמן זית ושוברים לתוכה ביצה.
    5. מכסים במכסה ומבשלים על אש קטנה עד שהביצים מוכנות.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)