להרגיש אירופה בלי לצאת מהבית עם מרק ערמונים, פטריות וכרשה

החורף כבר כמעט נגמר ואלא אם תכננתם חופשת סקי מאוחרת, זאת אחת ההזדמנויות האחרונות שלכם ליהנות מקערת מרק בריא, מזין ולא שגרתי

ליאורה חוברה

|

14.03.18 | 22:51

מרק ערמונים, פטריות וכרשה (צילום: עודד חוברה)
מרק ערמונים, פטריות וכרשה (צילום: עודד חוברה)
תאכלו ערמונים - תרגישו ארופה

 מרכיבים

10 מנות / 69 קלוריות למנה

 

  • 1 כף שמן
  • 3 כרשים, רק החלק הלבן, פרוסות
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון, שטופות ופרוסות
  • 1/2 חבילה של גבעולי סלרי (עם העלים), שטופים היטב וקצוצים
  • 200 גרם (2 אריזות ואקום) ערמונים, קלופים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 4 ליטר מים, רצוי מינרלים
  • שקית תבלינים: 3 עלי דפנה, 5 גרגרי פלפל שחור שלם ו-4 גבעולי טימין
  • 6-4 עלי בזיליקום טרי 
  • חופן פטרוזיליה טרייה
  • 1 כוס חלב רגיל או חלב סויה או שקדים לגרסה הטבעונית

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הכרשה ומאדים עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הפטריות ומאדים כמה דקות נוספות.
  3. מוסיפים לסיר את הסלרי, הערמונים, המלח והפלפל, מערבבים, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  4. מכניסים את עלי הדפנה, הפלפל והטימין לשקית בד או לכלי רשת ייעודי ושמים בסיר.
  5. מוסיפים גם את הבזיליקום ואת הפטרוזיליה ומבשלים 20 דקות נוספות עד לריכוך הירקות.
  6. מוציאים את שקית התבלינים ומכבים את האש.
  7. טוחנים את המרק למרקם מועדף. מוסיפים את החלב ומבשלים כמה דקות נוספות. מגישים חם.

 

  • המרק נשמר במקרר 3 ימים

 

ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה

 

-------------------------------------

מרק זה נחמד, אבל מה אוכלים לעיקרית? לליאורה יש מתכון שווה

 

 לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: עודד חוברה)
לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: עודד חוברה)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דיאטטי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג