
מרק ערמונים, פטריות וכרשה (צילום: עודד חוברה)
תאכלו ערמונים - תרגישו ארופה
מרכיבים
10 מנות / 69 קלוריות למנה
- 1 כף שמן
- 3 כרשים, רק החלק הלבן, פרוסות
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון, שטופות ופרוסות
- 1/2 חבילה של גבעולי סלרי (עם העלים), שטופים היטב וקצוצים
- 200 גרם (2 אריזות ואקום) ערמונים, קלופים
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 4 ליטר מים, רצוי מינרלים
- שקית תבלינים: 3 עלי דפנה, 5 גרגרי פלפל שחור שלם ו-4 גבעולי טימין
- 6-4 עלי בזיליקום טרי
- חופן פטרוזיליה טרייה
- 1 כוס חלב רגיל או חלב סויה או שקדים לגרסה הטבעונית
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הכרשה ומאדים עד להזהבה.
- מוסיפים את הפטריות ומאדים כמה דקות נוספות.
- מוסיפים לסיר את הסלרי, הערמונים, המלח והפלפל, מערבבים, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
- מכניסים את עלי הדפנה, הפלפל והטימין לשקית בד או לכלי רשת ייעודי ושמים בסיר.
- מוסיפים גם את הבזיליקום ואת הפטרוזיליה ומבשלים 20 דקות נוספות עד לריכוך הירקות.
- מוציאים את שקית התבלינים ומכבים את האש.
- טוחנים את המרק למרקם מועדף. מוסיפים את החלב ומבשלים כמה דקות נוספות. מגישים חם.
- המרק נשמר במקרר 3 ימים
ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
-------------------------------------
מרק זה נחמד, אבל מה אוכלים לעיקרית? לליאורה יש מתכון שווה