אורז בולונז: טוויסט ישראלי למנה האיטלקית שגם הילדים יאהבו

מי אמר שרוטב בולונז הולך רק עם פסטה? אפרת מוסקוביץ שידכה גרסה פשוטה אבל טעימה שלו לאורז – וקיבלה ארוחה מנחמת ומשביעה

אפרת מוסקוביץ

|

11.03.18 | 22:05

אורז בולונז (צילום: אפרת מוסקוביץ)
אורז בולונז (צילום: אפרת מוסקוביץ)
ארוחה משביעה ומנחמת שכולם אוהבים, גם הגדולים וגם הקטנים. היא מתאימה כמובן לארוחת הצהריים, אבל אני אוהבת להגיש אותה בערב, כשכולם חוזרים מעמל היום רעבים, ופלאי פלאים שוכחים בצד את המסכים, מתכנסים סביב השולחן ומתרכזים בלאכול ביחד.

 

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ
  • 4-3 שיני שום, קצוצות
  • 1 גזר, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1 בטטה קטנה, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • 700 גרם גרם בשר בקר טחון
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • אפשרות: 1 כפית כמון, 1 כף צ'ילי מתוק גרוס
  • 2 כוסות (400 גרם) אורז בסמטי
  • חופן צנוברים, קלויים קלות במחבת ללא שמן

 

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד שהם מזהיבים מעט. מוסיפים את הגזר והבטטה ומטגנים כמה דקות, עד שהם מתרככים מעט.
  2. מוסיפים לסיר את הבשר ומטגנים אותו, תוך ערבוב והפרדת הפירורים בעזרת שתי מריות עץ, עד שהוא מקבל גוון בהיר.
  3. מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים ו-1/4 כוס מים ומערבבים. מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מכסים ומבשלים כ-30 דקות על אש קטנה.
  4. בזמן שהרוטב מתבשל מכינים את האורז: מחממים בסיר 2 כפות שמן זית ומטגנים את האורז כ-2 דקות, תוך ערבוב. מוסיפים כפית מלח וארבע כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים. מבשלים על אש קטנה מאוד 15 דקות ומשאירים מכוסה 10 דקות נוספות.
  5. ההגשה: מניחים בכל צלחת כמה כפות גדושות אורז ומעליו שפע רוטב בולונז. מקשטים בצנוברים קלויים.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר בשרי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג