מאפינס מחבואים: כך תטמינו לילדים ברוקולי וקינואה במאפים שהם יזללו

הקטנים מסרבים לאכול דברים בריאים? אורלי חרמש מצאה פתרון שנבדק והוכח: מחביאים במאפינס מלוחים את המאכלים ה"חשודים" – והם נטרפים

אורלי חרמש

|

11.03.18 | 11:11

מאפינס מלוחים עם ברוקולי וקינואה (צילום: אורלי חרמש)
מאפינס מלוחים עם ברוקולי וקינואה (צילום: אורלי חרמש)
 
המאפינס האלה הצליחו לשבור גם את סרבני הברוקולי הכי קשוחים שאני מכירה. ואני מכירה: יש לי בבית שניים כאלה, שלא יכולים לשאת את העובדה שהדבר הזה מונח להם בצלחת. כל כך הרבה פעמים חזרתי מהשוק או מהסופר חמושה בברוקולי, שאני אוהבת מאוד, נחושה להכין משהו טעים ומסעיר שהם פשוט יתאהבו בו - וזה תמיד נגמר במפח נפש.

 

אז החלטתי לשנות טקטיקה, ולשלב את הירק הירוק במאפינס מלוחים. כי מי יכול לומר לא למאפינס? חלטתי קצרות את הברוקולי, הוספתי עוד משהו בריא (קינואה), ערבבתי בקערה דקותיים, העברתי לתבנית שקעים ושלחתי לתנור.

 

אחרי רבע שעה התפזר בבית ריח משגע שהפתיע גם אותי, ופתאום גם הילדים התחילו להסתובב במטבח, מציצים בתנור בנונשלנטיות, כאילו שלא ממש מעניין אותם מה קורה שם. חמש דקות אחר כך הגדול אמר שאם אני רוצה הוא מוכן לנסות, והקטן הכריז שהוא תמיד אהב ברוקולי. אבל תמיד! ושאני מבולבלת, ששכחתי…

 

זהו. פיצחתי את זה! שברתי את מחסום הברוקולי. היה להם טעים מאוד, וקצת קשה היה להם להודות בזה. לא לחצתי.

 

אז הנה הם: מאפינס פשוטים ובריאים מחמישה מצרכים (לא כולל מלח, פלפל ושמן זית), שנארזים בכיף לפיקניק, לעבודה, או לגן (כן, זה יכול לקרות) – ושיכולים לככב, כמובן, גם בארוחת הערב.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

12 מאפינס ברוקולי מלוחים

 

  • 1/4 כוס (50 גרם) קינואה לא מבושלת
  • 250 גרם תפרחות ברוקולי
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 3/4 כוס (75 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
  • 1 ביצה
  • 4-3 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית עם 12 שקעים.
  2. מבשלים את הקינואה כ-20 דקות בסיר עם הרבה מים רותחים ומעט מלח (כמו פסטה), עד שהיא מתרככת. מסננים היטב.
  3. מבשלים את פרחי הברוקולי במשך 5 דקות במים רותחים עם מעט מלח. מסננים ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח, לעצירת הבישול. לאחר כמה דקת מסננים היטב וסופגים עודפי מים עם מגבת נקייה.
  4. מעבירים את הברוקולי למעבד מזון ומעבדים בכמה פולסים עד שהוא קצוץ דק. מעבירים לקערה ומוסיפים את הקינואה, הבצל, 1/2 כוס מהפרמזן, הביצה, שמן הזית, מלח ופלפל. מערבבים לעיסה אחידה ומעבירים לשקעים.
  5. מפזרים מעל את יתרת הפרמזן ואופים כחצי שעה, עד שהמאפינס יציבים וזהובים. מחלצים מהשקעים ומגישים חם או קר.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד