חרדל זה קל: לא תאמינו כמה פשוט וכמה טעים להכין את הממרח בבית

כמה מרכיבים זמינים, דקות ספורות של עבודה ויממה של המתנה – ויש לכם חרדל ביתי משובח: קלאסי, עם בזיליקום או עם אגוזים. אסנת לסטר עם כל הפרטים

אסנת לסטרפורסם: 07.03.18 21:37
שחקו עם התיבול כדי לקלוע לטעם האישי. חרדל מתוצרת בית בטעמים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
שחקו עם התיבול כדי לקלוע לטעם האישי. חרדל מתוצרת בית בטעמים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

כל כך קל להכין חרדל ביתי – כל מה שצריך לשם כך זה כמה מרכיבים פשוטים. כשהחרדל הבסיסי מוכן אפשר להתחיל לשחק עם התיבול עד שהוא מתאים לטעם האישי. מנסים ומתנסים ובסוף מגיעים לתוצאה שהיא גאווה.

 

מרכיבים

כ-500 גרם

 

  • 1 כוס זרעי חרדל
  • 1/2 כוס חומץ
  • 1/2 כוס מים
  • אפשרות: 1 כף זרעי כוסברה

 

לתיבול
  • 1 כפית אבקת חרדל
  • 1 כף כורכום
  • 2-1 כפות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 3-2 כפות חומץ בן יין

 

אופן ההכנה
  1. שמים בצנצת את זרעי החרדל, החומץ, המים וזרעי הכוסברה (אם רוצים). משרים במשך 24 שעות לפחות, עד שהזרעים תופחים וסופגים הרבה מהנוזלים – אם יש צורך, מוסיפים חומץ ומים בכמויות שוות. קחו בחשבון שככל שהזרעים טריים יותר הם סופגים את הנוזלים מהר יותר.
  2. מעבירים את הגרגירים ונוזלי ההשריה לבלנדר חזק או מעבד מזון וטוחנים עד למרקם הרצוי – חלק או עם גרגירים.
  3. מוסיפים לתערובת את התבלינים (מהסוכר מוסיפים רק כף אחת) ומעבדים קצרות. טועמים, ומוסיפים סוכר לפי הצורך.
  4. מעבירים לצנצנות ושומרים במקרר עד שלושה חודשים.

 

הצעת הגשה: עוף בחרדל

מורחים עוף בכמות נכבדה של חרדל ומניחים במקרר ל-30 דקות. צולים 75-60 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות (אם העוף משחים מדי לפני שהוא מוכן, מניחים עליו נייר אלומיניום).

 

עוף בחרדל (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    עוף בחרדל(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

    חרדל בטעם אגוזים

     

    מרכיבים
    • 2/3 כוס (150 גרם) חרדל
    • 1 כף דבש
    • 2/3 1 כוסות (170 גרם) אגוזי מלך
    • 1 כפית חזרת לבנה

     

    אופן ההכנה
    1. שמים את האגוזים בבלנדר או במעבד מזון וטוחנים דק. 
    2. מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים 20 שניות נוספות.
    3. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.

     

     

    חרדל בזיליקום

     

    מרכיבים

    • 2/3 כוס (150 גרם) חרדל
    • 1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים
    • 3 כפות דבש

     

    אופן ההכנה
    1. שמים את כל המרכיבים בבלנדר או במעבד מזון וטוחנים כדקה.

     

     

    חרדל שמיר

     

    מרכיבים
    • 2/3 כוס (150 גרם) חרדל
    • 1/2 כוס דחוסה שמיר קצוץ
    • 1 כף סוכר חום
    • קורט אגוז מוסקט טחון

     

    אופן ההכנה
    1. שמים את כל המרכיבים בבלנדר או במעבד מזון וטוחנים כדקה.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)