חמים על חומיות: 3 מתכוני בראוניז שיספקו גם מכורים כבדים לשוקולד

בלי להתנצל: לקראת סוף השבוע קבלו רעיונות לבראוניז מושחתים ונפלאים – עם קוקוס, עם עוגת גבינה ואוריאו ואפילו טבעוניים ללא גלוטן

מערכת Xnet

|

07.03.18 | 08:37

בראוניז עם עוגת גבינה, שוקולד לבן ואוריאו (צילום: דור משה)
בראוניז עם עוגת גבינה, שוקולד לבן ואוריאו (צילום: דור משה)
 

בראוניז עם עוגת גבינה, שוקולד לבן ואוריאו / דור משה, "פאי בריבוע"

 

מרכיבים

תבנית בגודל 25X25 ס"מ או בקוטר 28 ס"מ

 

לבראוניז

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 180 גרם חמאה
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
  • 3 ביצים בגודל L
  • 1/2 כוס (75 גרם) קמח לבן
  • 1/2 כוס (75 גרם) אבקת קקאו
  • 1/2 כפית מלח

 

לשכבת הגבינה, שוקולד לבן ואוריאו

  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 450 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות) גבינת שמנת (או גבינה לבנה, אם רוצים גרסה פחות שמנה)
  • 2 ביצים
  • 1 כף (10 גרם) קמח
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1 חבילה (16 עוגיות) עוגיות אוריאו או דומות

 

אופן ההכנה

 

הבראוניז

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה.
  2. ממיסים ביחד את השוקולד, החמאה והסוכר – במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי ומתקבל קרם חלק. על הכיריים: שמים את המרכיבים בסיר קטן (או בקערת נירוסטה), ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומתקבל קרם חלק.
  3. מצננים את קרם השוקולד ומוסיפים לו את הביצים, בזו אחר זו, תוך כדי טריפה. מנפים לקערה את הקמח, הקקאו והמלח ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה. יוצקים לתבנית ואופים כ-10 דקות, עד שנוצר על פני הבראוניז קרום דק. מוציאים מהתנור ומורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות. מצננים בזמן שמכינים את תערובת הגבינה.

 

תערובת הגבינה

  1. ממיסים ביחד את השוקולד הלבן והשמנת המתוקה במיקרוגל או על הכיריים. מוסיפים את הגבינה ומערבבים. מוסיפים את הביצים, הקמח והסוכר וטורפים לבלילה אחידה. שוברים 12 מהעוגיות, מוסיפים לבלילה ומערבבים. יוצקים את הבלילה בעדינות על הבראוניז ומיישרים.
  2. שוברים את 4 העוגיות הנותרות ומפזרים על שכבת הגבינה (השברים צריכים להיות קטנים יחסית, אחרת יהיה קשה לפרוס את הבראוניז).
  3. אופים 40-35 דקות, עד ששכבת הגבינה יציבה בשוליים ומעט רוטטת במרכז. מצננים לטמפרטורת החדר, מכסים ומעבירים למקרר לכמה שעות לפחות.
  4. כשהעוגה קרה, מסירים מסביבה את השוליים ברוחב כ-1/2 ס"מ (זה החלק היבש בעוגה) ופורסים לריבועים. שומרים במקרר, ומוציאים כחצי שעה לפני ההגשה.

 

 

 

בראוניז טבעוניים ללא גלוטן / אולגה טוכשר, "המרכיב הסודי"

 

בראוניז טבעוניים ללא גלוטן (צילום: אולגה טוכשר)
    בראוניז טבעוניים ללא גלוטן(צילום: אולגה טוכשר)

     

    מרכיבים

    תבנית בגודל 20X20 ס"מ

     

    • 2 כפות זרעי פשתן טחונים
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
    • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) רסק תפוחים
    • 2 כפות חלב צמחי או מים
    • 1/2 כוס (60 גרם) קמח קוקוס
    • 4 כפות (40 גרם) קורנפלור או קמח טפיוקה
    • 4 כפות (40 גרם) קמח אורז לבן
    • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
    • 1/2 כוס (70 גרם) אבקת קקאו איכותית, מנופה
    • קורט מלח
    • לקישוט: חופן אגוזי מלך

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
    2. מניחים את זרעי הפשתן בקערה, מוסיפים 6 כפות מים, מערבבים ומניחים ל-10 דקות.
    3. שמים בקערה גדולה את תערובת הפשתן, השמן, שני סוגי הסוכר, רסק התפוחים והחלב הצמחי ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.
    4. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים בעזרת מרית עד שמתקבלת בלילה אחידה, סמיכה ומבריקה.
    5. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים. מקשטים באגוזים.
    6. אופים 30-25 דקות, עד שפני העוגה נסדקים קלות (הבראוניז אמורים להיות רכים ופאדג'יים כשהם יוצאים מהתנור).
    7. מקררים לגמרי לפני שחותכים ומגישים (הבראוניז יהיו הכי טעימים יום לאחר האפייה). שומרים במקרר בכלי אטום. אם רוצים, מקשטים ב-2 כפות חמאת בוטנים מומסת.

     

    • עוד מתכונים של אולגה טוכשר - בבלוג "המרכיב הסודי"

     

     

    בראוניז שוקולד-קוקוס / דפנה אוסטר מיכאל, "מתנות קטנות"

     

    בראוניז שוקולד-קוקוס (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
      בראוניז שוקולד-קוקוס(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

       

      מרכיבים

      תבנית בגודל 20X20 ס"מ או בקוטר 24 ס"מ

       

      לעוגה

      • 100 גרם חמאה
      • 150 גרם שוקולד מריר
      • 1 כף ברנדי או רום
      • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
      • 2 ביצים
      • 1/3 כוס (45 גרם) קמח
      • 1/4 כוס (25 גרם) אגוזי מלך טחונים
      • קורט מלח

       

      לשכבת הקוקוס

      • 2 כוסות (200 גרם) קוקוס טחון
      • 1/2 פחית (200 גרם) חלב מרוכז

       

      לציפוי

      • 50 גרם שוקולד מריר
      • 50 גרם שוקולד חלב
      • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה

       

      אופן ההכנה

      1. העוגה: מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בחמאה.
      2. ממיסים ביחד את החמאה והשוקולד – במיקרוגל או בסיר כפול. מערבבים עד שמתקבל קרם אחיד. מוסיפים את הברנדי והסוכר ומערבבים. מוסיפים גם את הביצים וטורפים לתערובת חלקה.
      3. בקערה נוספת מערבבים את הקמח והאגוזים הטחונים. מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מעבירים לתבנית, משטחים ואופים כ-25 דקות, עד שהעוגה מתייצבת. מקררים לטמפרטורת החדר.
      4. שכבת הקוקוס: מערבבים את הקוקוס עם החלב המרוכז ומשטחים על העוגה.
      5. הציפוי: מחממים ביחד את השמנת והשוקולד – במיקרוגל או בסיר כפול – עד שהשוקולד נמס ומתקבל קרם חלק. יוצקים על שכבת הקוקוס ומיישרים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות, להתייצבות. שומרים במקרר.

       

      _______________________________________________________

       

      ויש גם עוגת נוטלה מהירה מ-3 מרכיבים בלבד! לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון

       

        (צילום: רחלי קרוט)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד