החומוס של הרומנים: ממרח שעועית לבנה ושום עם עיטור של בצל מטוגן

ברומניה כמעט שאין מסעדה שלא מגישה את הממרח הזה – ובצדק: הוא טעים להפליא, וכיף גדול לנגב אותו עם פרוסת לחם או חלה טרייה

דפנה אוסטר מיכאל

|

06.03.18 | 10:19

ממרח שעועית לבנה רומני (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
ממרח שעועית לבנה רומני (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

מרכיבים

3-2 מנות

 

  • 1 כוס שעועית לבנה יבשה
  • 1 גזר, חתוך גס
  • 1 בצל, חתוך לרבעים
  • 2 ענפי סלרי
  • חופן שמיר
  • 5-4 גרגירי פלפל אנגלי
  • 5-3 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות שמן

 

להגשה
  • 3-2 כפות שמן
  • 1 בצל גדול, פרוס
  • אפשרות: פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. משרים את השעועית במשך 24 שעות. מדי פעם מחליפים את מי ההשריה. מסננים ומעבירים לסיר גדול מלא במים. מוסיפים את הגזר, הבצל הסלרי, השמיר והפלפל האנגלי ומביאים לרתיחה. מבשלים שעה וחצי-שעתיים, עד שהשעועית מתרככת.
  2. מעבירים את השעועית לקערה (נפטרים משאר הירקות שאיתם בושלה). מוסיפים מעט ממי הבישול ומועכים למחית עם ממעך פירה (אם המחית יבשה מדי, מוסיפים עוד מעט מים). מוסיפים את השום, השמן, מלח ופלפל ומערבבים.
  3. ההגשה: מטגנים את פרוסות הבצל ב-3-2 כפות שמן עד שהן מזהיבות היטב.
  4. מעבירים את ממרח השעועית לצלחת, מניחים עליו את הבצל המטוגן ואם רוצים מתבלים במעט פפריקה. מגישים חמים עם לחם טרי וירקות חתוכים.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג