מי היזמית שעשתה את האקזיט הכי גדול ומי הבלוגרית שהכי התעשרה?

70 נשים, 70 שיאים: לכבוד יום האישה הבינ"ל ואירועי ה־70 לישראל, השבועון "לאשה" מצדיע לישראליות ששברו שיאים בתחומן. והפעם - יזמות וקריירה

שיאניות ישראליות בהייטק וקריירה (צילום: ורדי כהנא, עמית שעל, אלעד גרשגורן, יאיר שגיא, צביקה טישלר, טלי דברת)
שיאניות ישראליות בהייטק וקריירה (צילום: ורדי כהנא, עמית שעל, אלעד גרשגורן, יאיר שגיא, צביקה טישלר, טלי דברת)

 

 

מיכל צור: היזמית שעשתה את האקזיט הכי גדול

מיכל צור (44) ושותפיה, בן אנוש, ליאור גולן ונפתלי בנט – כיום שר החינוך – מכרו בשנת 2005 את חברת "סאיוטה", לגילוי הונאות ברשת האינטרנט, ב־145 מיליון דולר. בכך עשתה צור היסטוריה, כאישה הישראלית שעשתה את האקזיט הכי גדול. סאיוטה נמכרה לחברת האבטחה RSA, שנמכרה בעצמה מאוחר יותר לחברת DELL. צור, שנולדה וגדלה בשכונת קריית משה בירושלים, הגיעה לכל זה כמעט במקרה: בשנת 1999, כשכתבה עבודת דוקטורט במשפטים בניו יורק, פנה אליה בן אנוש, שהכיר אותה מימי התיכון, והציע לה לחזור ארצה ולהקים את החברה. אנוש גייס גם את בנט, ובהמשך הצטרף גולן, שהיה בעבר שותף של צור לדירה. "מהלך הקריירה שלי היה מבוסס יותר על הזדמנויות, ולא היה הוצאה לפועל של תוכניות מחושבות", היא אומרת. "כשבן צלצל וחשף בפניי את עולם הטכנולוגיה, זה נראה לי מדהים. זו הייתה הבועה הראשונה של ה'דוט.קום', היו הצלחות מסחררות וגם אני נסחפתי".

 

כיום מכהנת צור כנשיאת חברת קלטורה, העוסקת בניהול תכני וידיאו עבור אלפי ארגונים ומתגוררת עם משפחתה בזכרון־יעקב.

 

איך החלטתם שנפתלי בנט יהיה זה שיוביל את החברה?

"הוא התנדב, וממילא אף אחד מאיתנו לא רצה. זה התאים לו מאוד. הוא אחד האנשים היותר כריזמטיים שאני מכירה, וכשהלכנו להיפגש עם משקיעים הם נדלקו עלינו. יש לו שילוב נדיר של להט וכריזמה, והוא גם אדמיניסטרטור טוב מאוד".

 

מה עשית עם הכסף?

"זו שאלה שתמיד שואלים ואני אף פעם לא עונה, אבל אני יכולה לומר שהכסף מייצר נינוחות בחיים. אני משקיעה בסטארט־אפים אחרים, כי את רמת הסיכון שאני מוכנה לקחת - אנשים מהשורה פחות לוקחים. אני משקיעה בעיקר באנשים ופחות ברעיון, כי בסופו של דבר כשהאנשים טובים, גם אם הרעיון שלהם לא ממש מוצלח, איכשהו הם מוצאים את שביל הזהב".

 

יש לך שלושה ילדים, איך את מתמודדת עם נושא האיזונים בין הבית לעבודה?

"אף פעם לא התקשיתי. סטארט־אפים הם בדיוק המקום שבו ניתן לאזן בין הבית לעבודה, כי אפשר לעבוד מכל מקום ובכל שעה, ולא חייבים לעבוד במשרד. יותר מחצי מהאנשים שאני מנהלת נמצאים בכלל בחו"ל, אז את רוב העבודה שלי אני עושה בלילה מהבית".

(מאת: דינה חלוץ)

 

מיכל צור. אקזיט ב-145 מיליון דולר (צילום: אלעד גרשגורן)
    מיכל צור. אקזיט ב-145 מיליון דולר(צילום: אלעד גרשגורן)

     

     

    איריס שור היזמית שעשתה אקזיט בגיל הכי צעיר

    כשהייתה רק בת 28 מכרה איריס שור את חברת VisualTao בסכום של 25 מיליון דולר. כיום בגיל 36, נשואה ואם לתינוק בן ארבעה חודשים, היא מריצה עוד שני סטארטאפים מצליחים, Takipi ו־Oribi.

     

    איך הגעת לעולם הסטארטאפים?

    "כמעט במקרה. למדתי ארכיטקטורה ב'בצלאל' והבנתי שאני לא רוצה לעסוק בתחום, אבל חשבתי שעולם ההשקעות והאקזיטים עשוי להתאים לי. הייתי בת 25 ועם שני חברים מהצבא התחלנו לבנות את visualTao, שמאפשר למהנדסים ולארכיטקטים לעבוד על תוכניות באופן מקוון ובמובייל. ההתחלה הייתה לא פשוטה, בלשון המעטה. 'אוטודסק', להם מכרנו את החברה, הגיעו אלינו כשהמוצר התחיל להיות פופולרי".

     

    לאן המשכת משם?

    "נשארתי שנתיים לעבוד באוטודסק ואז החלטתי להקים חברה חדשה. הקמתי עם אחד השותפים המקוריים שלי וכמה מהעובדים הראשונים חברה בשם Takipi - כיום OverOps - ששייכת לעולם המתכנתים והתוכנה. החברה מצליחה מאוד, גייסה יותר מ־50 מיליון דולר ומונה כ־80 עובדים. לפני שנה וחצי הקמתי לגמרי לבד את Oribi. שם אני בונה פתרון שיאפשר לחברות למדוד את עצמן בלי עזרה מאנליסטים".

     

    גם בהייטק יש תקרת זכוכית?

    "באופן אישי לא נתקלתי בכזו, ובמידה רבה אפילו להפך. אני מרגישה שחלק גדול מהמשקיעים רוצים לראות סביבה מגוונת של יזמים ושמחים לראות אישה שמנהלת חברה ראויה. בגיוס הכספים האחרון הרגשתי שיש הרבה תמיכה מסביבי".

    (מאת: דינה חלוץ)

     

    איריס שור. אקזיט בגיל 28 (צילום: צביקה טישלר)
      איריס שור. אקזיט בגיל 28(צילום: צביקה טישלר)

       

      טל מאור־זינגרמן: הבלוגרית שהכי התעשרה

      המעצבת טל מאור־זינגרמן (34) מכפר־סבא, נשואה ואמא לבת, היא הבלוגרית הראשונה בישראל שמכרה את הבלוג שלה במיליון שקל (על פי פרסומים). מאור־זינגרמן הקימה בשנת 2010 את "כלות אורבניות" – בלוג שהוקדש לכל מה שקשור לסטייל בחתונות – שמלות, עיצוב וכדומה. שש שנים אחר כך עשתה אקזיט ראשון מסוגו בארץ, כשמכרה את הבלוג לחברת וודרביוז בע"מ.

      "מצחיק לקרוא לזה אקזיט, אבל זה בהחלט סיפור מרגש מאוד. בחיים לא אשכח את היום שהבלוג עלה לאוויר והכל היה אפס: אפס כניסות ואפס לייקים. משם הוא צמח בטירוף", היא אומרת היום.

      (מאת: דפנה ארד)

       

      טל מאור זינגרמן. הבלוגרית הראשונה בישראל שמכרה את הבלוג שלה במיליון שקל (על פי פרסומים)  (צילום: טלי דברת)
        טל מאור זינגרמן. הבלוגרית הראשונה בישראל שמכרה את הבלוג שלה במיליון שקל (על פי פרסומים) (צילום: טלי דברת)

         

        עדי טטרקו: יזמית האינטרנט ששווה הכי הרבה כסף

        היא בחמישייה הפותחת של הנשים העשירות בארצות־הברית, שצברו את הונן בעצמן מפעילות בתחום הטכנולוגיה, והיא במקום ה־51 ברשימה הכללית ל־2017 של מגזין "פורבס", עם הון של 300 מיליון דולר – חולקת מקום עם מעצבת האופנה דיאן פון פירסטנברג וקצת מעל הזמרת טיילור סוויפט, שדורגה במקום ה־52.

         

        עדי טטרקו (45), היא הבעלים – יחד עם בן זוגה, אלון כהן – של houzz, אימפריית אינטרנט בתחום האדריכלות והעיצוב, ששווייה נאמד ב־4 מיליארד דולר ולה 40 מיליון משתמשים ייחודיים בחודש. בשנה האחרונה טטרקו וכהן השלימו גיוס כספים נוסף לחברה שלהם, 600 מיליון דולר עד כה, סכום חסר תקדים שישראלית גייסה אי פעם למיזם טכנולוגי שלה.

        (מאת: אורית מרלין־רוזנצוייג)

         

        עדי טטרקו. בחמישייה הפותחת של הנשים העשירות בארצות־הברית, שצברו את הונן בעצמן מפעילות בתחום הטכנולוגיה (צילום: GettyImages)
          עדי טטרקו. בחמישייה הפותחת של הנשים העשירות בארצות־הברית, שצברו את הונן בעצמן מפעילות בתחום הטכנולוגיה(צילום: GettyImages)

           

          דבורה יצחקי: ממזכירה ליו"ר הדירקטוריון – העובדת שהגיעה הכי רחוק

          דבורה יצחקי (76) התחילה כעוזרת המזכיר של המשביר לצרכן. היום היא יו"ר דירקטוריון החברה. יצחקי, ילידת מצרים, עלתה לארץ בגיל שש עם משפחתה ובגיל 16 הגיעה לתל־אביב. "למדתי בלימודי ערב", היא נזכרת, "וכדי לעזור בפרנסת הבית נרשמתי בלשכת העבודה ונשלחתי למשביר לצרכן. התפקיד הראשון שלי היה עוזרת מזכיר. זו הייתה תקופה שבה 'המשביר' היה שם דבר". בהמשך הפכה למזכירה של מייסד הרשת, רפאל מרינוב.

           

          בגיל 22, כשהיא אמא לשני ילדים צעירים, בעלה הראשון, נהרג בתאונת דרכים. היום היא נשואה בשנית וסבתא לשישה. בתמיכת החברה היא עברה לעבוד במחלקת הסחר. "במשך 30 שנה הייתי קניינית במחלקת הגברים ובמקביל שימשתי יושבת ראש ועד העובדים. לאחר מכן עברתי לתפקיד נציבת תלונות הציבור. בגיל 70 מוניתי לתפקיד יו"ר הדירקטוריון של החברה. כל יום שאני באה לעבודה, הוא כמו היום הראשון. אני מתרגשת ומתלהבת כמו הנערה שהייתי", מסכמת יצחקי.

          (מאת: דפנה ארד)

           

          דבורה יצחקי. מונתה בגיל 70 לתפקיד יו"ר הדירקטוריון של החברה (צילום: יאיר שגיא)
            דבורה יצחקי. מונתה בגיל 70 לתפקיד יו"ר הדירקטוריון של החברה(צילום: יאיר שגיא)

             

            רחל (רוחה) לוין: שיאנית השכר במשק

            לא רבים מזהים את רוחה לוין, 51, שהייתה עד לפני כשנה הישראלית הבכירה ביותר בענף הנדל"ן. בפברואר 2017 היא עזבה במפתיע את תפקידה כמנכ"לית חברת הנדל"ן גזית גלוב, תפקיד שהפך אותה, יחד עם בונוס פרישה ותוספות, לשיאנית השכר של השנה האחרונה: 15 מיליון שקל, מעט יותר מרקפת רוסק עמינח, מנכ"לית בנק לאומי, הבאה אחריה ברשימה (עם 14.6 מיליון לשנה). ומה עכשיו? ביולי האחרון פורסם כי לוין מונתה לדירקטורית לענייני נדל"ן בגלובל־ווסטמנט, חברה פרטית של טדי שגיא, שבה תעסוק בעסקאות המימון של החברה ותייעץ בפיתוח פעילות הנדל"ן של הקבוצה.

            (מאת: אורית מרלין־רוזנצוייג)

             

            רחל (רוחה) לוין. שיאנית השכר של השנה האחרונה: 15 מיליון שקל (צילום: עמית שעל)
              רחל (רוחה) לוין. שיאנית השכר של השנה האחרונה: 15 מיליון שקל(צילום: עמית שעל)

               

              שרי אריסון: הישראלית הכי עשירה

              בגיל 61, עם שווי המוערך ב־20 מיליארד שקל, שרי אריסון, הבעלים של קבוצת אריסון, שומרת על מעמדה כאישה העשירה בישראל (מספר ארבע ברשימת עשירי ישראל לפי דירוג מגזין "פורבס" לשנת 2017) וכישראלית העשירה בעולם. את דרכה לצמרת העושר עשתה כאשר ירשה בשלהי 1999 חלק נכבד מרכושו של אביה, איש העסקים תד אריסון ז"ל. הירושה הפכה אותה, באופן רשמי, למיליארדרית. אריסון נחשבת לאחת הפילנתרופיות הגדולות בישראל ובין היתר הקימה את מגדל האשפוז על שם תד אריסון בבית החולים 'איכילוב' בתל־אביב. בשנים האחרונות מעבירה קרן אריסון שבניהולה כ־25 מיליון דולר לתרומות מדי שנה, בעיקר בתחומי הבריאות, המחקר, האמנות והחינוך. הקרן מפעילה שלושה ארגונים: "מהות החיים", "רוח טובה" ו"כולנו אחד". אריסון יזמה את "יום המעשים הטובים" והקימה את "מהותי", מרכז מבקרים של "מהות החיים".

              לאריסון, שהתחתנה שלוש פעמים, יש ארבעה ילדים. לאחר שנים שבהן כיכבה במדורי הכלכלה לצד מדורי הרכילות, לאחרונה היא שומרת על פרופיל נמוך.

              (מאת: אורית מרלין־רוזנצוייג)

               

               

              הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
              הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד