פילה עוף במחבת עם אפונת
שלג וברוקולי בתיבול אסייתי

מנה עיקרית קלילה שמתאימה מאוד לגל החום שפוקד אותנו השבוע, עם ניגוד כייפי בין הרכות של העוף לפריכות של האפונה והברוקולי

טל סורסקי

|

05.03.18 | 09:35

פילה עוף במחבת עם אפונת שלג וברוקולי (צילום: טל סורסקי)
פילה עוף במחבת עם אפונת שלג וברוקולי (צילום: טל סורסקי)

מרכיבים

4 מנות

 

  • 500 גרם פילה עוף בטמפרטורת החדר
  • 300 גרם ברוקולי
  • 1 כף שומשום
  • 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי קשיו
  • 1 חבילה (כ-200 גרם) אפונת שלג (אפונה סינית)
  • 1 כף שמן שומשום
  • 3 כפות שמן
  • 1 שן שום, קצוצה
  • 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב טריאקי
  • קורט מלח
  • חופן עלי כוסברה

 

אופן ההכנה

  1. מפרקים את הברוקולי לפרחים קטנים. מרתיחים מים בסיר וממליחים אותם מעט. חולטים את הברוקולי 4-3 דקות ומעבירים מיד לקערה עם מים קרים, לעצירת הבישול.
  2. מחממים מחבת ללא שמן וקולים את השומשום כדקה, תוך ערבוב. מעבירים לצלחת. קולים גם את הקשיו עד שהוא מזהיב מעט ומעבירים לצלחת נפרדת.
  3. קוטמים את תרמילי האפונה ומסירים את החלק הסיבי שלאורכם. חותכים כל פילה עוף ל-4 פיסות.
  4. מחממים במחבת (או ווק) את שמן השומשום וכף מהשמן ומקפיצים את אפונת השלג דקה-שתיים. מעבירים לצלחת.
  5. מוסיפים למחבת כף שמן ומחממים היטב. מוסיפים מחצית מכמות העוף, מטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב ומעבירים לצלחת.
  6. מוסיפים למחבת את יתרת השמן ומטגנים את יתרת העוף. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והעוף שהעברנו לצלחת ומקפיצים דקה-שתיים. מוסיפים את הברוקולי ואפונת השלג ומערבבים היטב. מוסיפים גם את הסויה, הטריאקי ומלח ומערבבים.
  7. מעבירים לצלחות, מפזרים את השומשום, הקשיו והכוסברה ומגישים מיד.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר בשרי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג