
פילה עוף במחבת עם אפונת שלג וברוקולי (צילום: טל סורסקי)
מרכיבים
4 מנות
- 500 גרם פילה עוף בטמפרטורת החדר
- 300 גרם ברוקולי
- 1 כף שומשום
- 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי קשיו
- 1 חבילה (כ-200 גרם) אפונת שלג (אפונה סינית)
- 1 כף שמן שומשום
- 3 כפות שמן
- 1 שן שום, קצוצה
- 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ
- 1 כף רוטב סויה
- 2 כפות רוטב טריאקי
- קורט מלח
- חופן עלי כוסברה
אופן ההכנה
- מפרקים את הברוקולי לפרחים קטנים. מרתיחים מים בסיר וממליחים אותם מעט. חולטים את הברוקולי 4-3 דקות ומעבירים מיד לקערה עם מים קרים, לעצירת הבישול.
- מחממים מחבת ללא שמן וקולים את השומשום כדקה, תוך ערבוב. מעבירים לצלחת. קולים גם את הקשיו עד שהוא מזהיב מעט ומעבירים לצלחת נפרדת.
- קוטמים את תרמילי האפונה ומסירים את החלק הסיבי שלאורכם. חותכים כל פילה עוף ל-4 פיסות.
- מחממים במחבת (או ווק) את שמן השומשום וכף מהשמן ומקפיצים את אפונת השלג דקה-שתיים. מעבירים לצלחת.
- מוסיפים למחבת כף שמן ומחממים היטב. מוסיפים מחצית מכמות העוף, מטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב ומעבירים לצלחת.
- מוסיפים למחבת את יתרת השמן ומטגנים את יתרת העוף. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והעוף שהעברנו לצלחת ומקפיצים דקה-שתיים. מוסיפים את הברוקולי ואפונת השלג ומערבבים היטב. מוסיפים גם את הסויה, הטריאקי ומלח ומערבבים.
- מעבירים לצלחות, מפזרים את השומשום, הקשיו והכוסברה ומגישים מיד.
- עוד מתכונים מצוינים של טל סורסקי - בבלוג "מה יש לאכול"