

האגדה מספרת שנסיכת המאיה איקסומוקנה קיבלה מתנה מיוחדת מאל השמש – לפתור את כל דאגות בני האדם. בובות דאגה (muñeca quitapena) צבעוניות מגיעות מתרבות המאיה בגואטמלה, מדינה במרכז אמריקה. שם מכינים את הבובות הזעירות במידותיהן, פחות מאטב כביסה, בעבודת יד מחוטי צמר ומשאריות בדים. את הדאגות, החששות והבעיות מספרים עם ערב לבובות הקטנות. מניחים את הבובות מתחת לכרית, והולכים לישון. הדאגות יעסיקו את הבובות במקום אותך.
- מתוך מגזין חלבלובון
, גיליון "חלבלובון חלומות"
מה צריך?
• מנקה מקטרות
• חוטי צמר בצבעים שונים
• מספריים
• חרוז עץ
• טושים לא מחיקים

מה עושים:
1. לוקחים מנקה מקטרות אחד ומקפלים אותו באמצע, יוצרים צורת דמות בסיסית עם שתי רגליים, שתי ידיים וצוואר.
2. לוקחים חוט צמר צבעוני באורך כמטר ומקפלים אותו מספר פעמים. קושרים אותו באזור הקיפול ל"צוואר" הבובה וגוזרים את הקצוות הסגורים, ליצירת שיער פרוע.
3. משחילים את חרוז העץ מעל השיער, כך שיעמוד בקצה ה"צוואר". השיער מונע מהחרוז להשתחרר.
4. קושרים חוט צמר צבעוני בצבע אחר ל"בטן" ומתחילים ללפף כמו בתמונות על כל הגוף עד שמגיעים לעובי הרצוי. משחילים את קצה החוט בין הליפופים כך שיהודק פנימה.
5. מציירים פנים – ערניות, שמחות, מנמנמות, לפי מצב הרוח המבוקש.


לוקחים את הבובה ביד, לוחשים לה דאגה או דאגות, מטמינים לפני השינה מתחת לכרית, ונרדמים לשנת לילה מתוקה. זה עובד גם אצל מבוגרים.
_______________________________________________________
מכינים ומטמינים "מזוודה" של חלומות ושאיפות, הקליקו להדרכה: