צילום: שי יחזקאל

לשבור את הקרח: טרנד המסיבות להקפאת ביציות בדרך לארץ?

יותר ויותר נשים דוחות את מועד הבאת הילדים לגיל מאוחר יותר ו"שימור ביציות" מסתמן כפתרון שיכול לתת להן עוד קצת זמן להשקיע בעצמן ובקריירה

אחוזי הפוריות צונחים משמעותית אחרי גיל 30. למטה -  פרסומות משכנעות של מרפאת הפוריות האמריקאית (צילום: Shutterstock)
אחוזי הפוריות צונחים משמעותית אחרי גיל 30. למטה - פרסומות משכנעות של מרפאת הפוריות האמריקאית (צילום: Shutterstock)

אם כבר עברת את גיל 30 ואת עדיין רווקה, סביר להניח שמישהו הספיק לדבר איתך על הקפאת ביציות. אולי זו חברה שלך שעשתה את ההליך או איזה רופא חטטן, אבל ממש כמו שיח על וסת והפלות, גם הנושא הזה הפך להיות נושא שיחה לגיטימי ואפילו שכיח. למעשה, עניין הקפאת הביציות כפתרון לנשים שעדיין לא מוכנות להיות אמהות זינק באופן ניכר בשנים האחרונות, והוא הולך ומתגבש לפתרון שיכול להעניק להן עוד קצת זמן להשקיע בעצמן ובקריירה.

 

זה עד כדי כך לגיטימי בימינו שהטרנד החדש בניו יורק הוא "מסיבת הקפאת ביציות". ממש כמו כל אירוע נטוורקינג אחר, נשים נפגשות בחלל כלשהו, מנשנשות פינגר־פוד ושומעות ממומחים על ההליך, היתרונות והחסרונות שלו.

 

"אני יכול לראות 50 אלף נשים בשנה שמגיעות להקפיא את הביציות שלהן" (צילום: Shutterstock)
    "אני יכול לראות 50 אלף נשים בשנה שמגיעות להקפיא את הביציות שלהן"(צילום: Shutterstock)

     

    בארצות הברית כבר אפשר למצוא מרפאות פוריות שמתמחות בהקפאה. אחת מהן היא Extend Fertility, שהייתה אחת ממארגנות האירוע. בריאיון ל"גרדיאן" אמר ד"ר ג'ושוע קליין, אחד הרופאים הבכירים במרפאה, שהם המרפאה הכי עסוקה בארצות הברית: "אני בהחלט חושב שזה משהו שעומד לצמוח בממדים משמעותיים, ואני בקלות יכול לראות 50 אלף נשים בשנה שמגיעות להקפיא את הביציות שלהן".

     

     50 הנשים שהגיעו למסיבה שהתקיימה בדצמבר האחרון במנהטן והייתה אות הפתיחה לעוד אירועים בסגנון, פגשו שם נציגים של מרפאות פוריות שונות ואפילו קואוצ'רים למציאת זוגיות מאוחרת. מגזין "טיימס" הראה שמאחורי המסיבות האלה עומדת למעשה חברת התרופות  Merck שמשווקת את ההורמונים שבהם משתמשים במהלך הפרוצדורה.

     

    הקפאת ביציות, או "שימור ביציות" בעגה המקצועית, מיועדת לנשים מעל גיל 30 שמסיבות שונות עדיין לא מתכוונות להביא ילדים לעולם. מכיוון שאחוזי הפוריות צונחים משמעותית בגיל הזה, שימור הביציות אמור להעלות את הסיכויים שלהן להביא ילד בשלב מאוחר יותר בחיים. כיום 99% ממרפאות הפוריות בארצות הברית מציעות לנשים כאלה לעשות את ההליך, ואפשר להיתקל אפילו במודעות לשימור ביציות באינסטגרם שקוראות לנשים "לקחת שליטה על עתידן הביולוגי".

     

    בארצות הברית ההליך עולה כ־11 אלף דולר ובישראל כ־17 אלף שקל. רוב הנשים בגילאי ה־20 בחייהן עדיין לא יכולות להרשות לעצמן את ההליך, אבל אחרי גיל 30 זה כבר נעשה יותר ריאלי. מתוך 6,200 נשים שהקפיאו ביציות בארצות הברית ב־2016, 4,500 היו מעל גיל 35 ו־2,500 היו מעל גיל 38.

     

    ב־2015 הכריזו חברת אפל ופייסבוק שהן מוכנות לכסות את העלויות של הקפאת ביציות עבור העובדות שלהן. הצעד זכה לביקורת קשה מצד פמיניסטיות, שגרסו שמקומות העבודה כופים נורמות גבריות של תעסוקה על נשים במקום להתאים עצמם לביולוגיה הנשית ולחיי המשפחה.

     

    להקפיא או לא להקפיא?

     

     

    הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
    הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד