סירות סלק במילוי גבינות (צילום: טליה הדר)
מרכיבים
12 יחידות
- 1 סלק חי בינוני, לא קשה במיוחד
- 12 גבעולי עירית
- חופן עלי בייבי או נענע או בזיליקום
- 5-4 כפות לאבנה
- כ-80 גרם גבינה בולגרית או פטה, מפוררת
- חופן אגוזי מלך, קצוצים גס
- 1 כף קליפת לימון מגוררת
- 1 כף קליפת תפוז מגוררת
- לתיבול: שמן זית, חומץ בלסמי, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- קולפים את הסלק וחותכים אותו לפרוסות דקיקות (רצוי באמצעות מנדולינה).
- עורמים על משטח העבודה, לפי הסדר, גבעול עירית, פרוסת סלק, עלה בייבי, כפית לאבנה, מעט פירורי בולגרית, כמה טיפות של שמן זית וחומץ בלסמי, שברי אגוזים, גרידת לימון ותפוז ופלפל גרוס.
- קושרים בעדינות את ענף העירית, כך שיצרור את פרוסת הסלק למעין סירה.
- מכינים באותו אופן סירות סלק נוספות.
- מסדרים את הסירות במגש ומגישים.
- עוד מתכונים וטיפים לאירוח של טליה הדר - בבלוג "EshetStyle"