הבה נטחנה: עוגיות טחינה קלאסיות, עם דבש ותבלינים - ובניחוח הדרים

אחד הקונצנזוסים היחידים בישראל הוא שעוגיות טחינה זה דבר נפלא. אז בגלל שאנחנו כאן כדי לאחד את העם, הנה 3 מתכונים נהדרים שלהן שקשה להפסיק לנשנש

מערכת Xnet

|

28.02.18 | 09:11

עוגיות טחינה קלאסיות (צילום: אסנת לסטר)
עוגיות טחינה קלאסיות (צילום: אסנת לסטר)

עוגיות טחינה / אסנת לסטר

מתכון שקיבלתי מהמאזין אריה צ'טרנוביץ ממבוא דותן בתוכנית הרדיו "סיר לשבת".

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

50-40 עוגיות

 

  • 3 כוסות קמח
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 שקית אבקת אפייה  
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 200 גרם חמאה רכה (או מרגרינה)

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים: הקמח, הסוכר, סוכר הווניל ואבקת האפייה.
  3. מוסיפים לקערה את הטחינה והחמאה ומערבבים רק עד שנוצר בצק אחיד (חשוב לערבב כמה שפחות, כי ערבוב-יתר יפגע בפריכות של העוגיות).
  4. יוצרים מהבצק כדורים בגודל כדורי פלאפל, ומשוחים אותם מעט בכפות הידיים.
  5. מניחים את העוגיות בתבנית, ואופים 15-12 דקות.
  6. מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר לחלוטין לפני שמעבירים אותן לכלי אחסון (כשהעוגיות חמות הן מתפוררות בקלות).

 

  • אסנת לסטר מגישה את התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע. עוד מתכונים שלה - בבלוג "סיר לשבת"

 

 

עוגיות טחינה בניחוח הדרים / מירב גביש

 

עוגיות טחינה בניחוח הדרים (צילום: מירב גביש)
    עוגיות טחינה בניחוח הדרים(צילום: מירב גביש)

     

    מרכיבים

    כ-40 עוגיות

     

    • 180 גרם חמאה רכה (אבל לא מומסת)
    • 1/4 כוס (60 גרם) סוכר חום כהה
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
    • 3/4 כוס (180 גרם) טחינה מלאה
    • 1 כפית תמצית וניל או 1 שקית סוכר וניל
    • 2 כפיות קליפה מגוררת של פרי הדר - תפוז, לימון או אשכולית אדומה
    • 1 חלמון ביצה
    • קורט מלח דק
    • 1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח לבן מנופה (אפשר להחליף חלק ממנו בקמח כוסמין)
    • אבקת סוכר לקישוט

     

    אופן ההכנה

    1. שמים בקערת המיקסר את החמאה ושני סוגי הסוכר ומערבלים כ-5 דקות, עד לקבלת מרקם קרמי.
    2. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הקמח, ומערבלים דקה במהירות נמוכה. מוסיפים את הקמח ומערבלים כדקה נוספת, רק עד שמתקבל בצק אחיד.
    3. משטחים את הבצק קלות על צלחת, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר כחצי שעה. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    4. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 3 ס”מ, מניחים במנז'טים קטנים ומשטחים מעט בלחיצה קלה. לחלופין, מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, משטחים אותם מעט בלחיצה קלה ולוחצים עליהם קלות עם מזלג ליצירת דוגמה.
    5. אופים 15-12 דקות, עד ששולי עוגיות הטחינה פריכים, אך המרכז עדיין רך. חשוב שהעוגיות יישארו בהירות ולא ישחימו.
    6. מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית 5 דקות. מעבירים לרשת לקירור מלא.
    7. בוזקים על עוגיות הטחינה אבקת סוכר. העוגיות יישמרו עד שבוע בכלי אטום.

     

    • עוד מתכונים של מירב גביש - בבלוג "גבישס"

     

     

    עוגיות דבש וטחינה / דפנה אוסטר מיכאל

     

    עוגיות דבש וטחינה (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
      עוגיות דבש וטחינה(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

       

      מרכיבים

      כ-35 עוגיות

       

      • 100 גרם חמאה רכה
      • 1/4 כוס (60 גרם) סוכר חום כהה
      • 3 כפות דבש נוזלי
      • קליפה מגוררת מלימון או תפוז
      • 5 כפות טחינה גולמית
      • 1/2 כפית קינמון
      • קורט ציפורן
      • 1/4 כוס אגוזי מלך או פקאן, קצוצים
      • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
      • לציפוי: אבקת סוכר מעורבבת עם מעט קינמון

       

       

      אופן ההכנה

      1. מערבבים בקערה את החמאה, הסוכר והדבש. מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מכסים ומצננים במקרר שעה לפחות.
      2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
      3. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 2 ס"מ ומגלגלים אותם באבקת הסוכר והקינמון.
      4. מניחים את הכדורים בתבנית ואופים כ-10 דקות, עד שהם מזהיבים קלות ופניהם נסדקות.

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      מתכון מהיר
      כשר חלבי
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (5 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג