
עוגיות טחינה קלאסיות (צילום: אסנת לסטר)
עוגיות טחינה / אסנת לסטר
מתכון שקיבלתי מהמאזין אריה צ'טרנוביץ ממבוא דותן בתוכנית הרדיו "סיר לשבת".
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
50-40 עוגיות
- 3 כוסות קמח
- 1 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כוס טחינה גולמית
- 200 גרם חמאה רכה (או מרגרינה)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים: הקמח, הסוכר, סוכר הווניל ואבקת האפייה.
- מוסיפים לקערה את הטחינה והחמאה ומערבבים רק עד שנוצר בצק אחיד (חשוב לערבב כמה שפחות, כי ערבוב-יתר יפגע בפריכות של העוגיות).
- יוצרים מהבצק כדורים בגודל כדורי פלאפל, ומשוחים אותם מעט בכפות הידיים.
- מניחים את העוגיות בתבנית, ואופים 15-12 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר לחלוטין לפני שמעבירים אותן לכלי אחסון (כשהעוגיות חמות הן מתפוררות בקלות).
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע. עוד מתכונים שלה - בבלוג "סיר לשבת"
עוגיות טחינה בניחוח הדרים / מירב גביש
עוגיות טחינה בניחוח הדרים(צילום: מירב גביש)
מרכיבים
כ-40 עוגיות
- 180 גרם חמאה רכה (אבל לא מומסת)
- 1/4 כוס (60 גרם) סוכר חום כהה
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
- 3/4 כוס (180 גרם) טחינה מלאה
- 1 כפית תמצית וניל או 1 שקית סוכר וניל
- 2 כפיות קליפה מגוררת של פרי הדר - תפוז, לימון או אשכולית אדומה
- 1 חלמון ביצה
- קורט מלח דק
- 1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח לבן מנופה (אפשר להחליף חלק ממנו בקמח כוסמין)
- אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
- שמים בקערת המיקסר את החמאה ושני סוגי הסוכר ומערבלים כ-5 דקות, עד לקבלת מרקם קרמי.
- מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הקמח, ומערבלים דקה במהירות נמוכה. מוסיפים את הקמח ומערבלים כדקה נוספת, רק עד שמתקבל בצק אחיד.
- משטחים את הבצק קלות על צלחת, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר כחצי שעה. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 3 ס”מ, מניחים במנז'טים קטנים ומשטחים מעט בלחיצה קלה. לחלופין, מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, משטחים אותם מעט בלחיצה קלה ולוחצים עליהם קלות עם מזלג ליצירת דוגמה.
- אופים 15-12 דקות, עד ששולי עוגיות הטחינה פריכים, אך המרכז עדיין רך. חשוב שהעוגיות יישארו בהירות ולא ישחימו.
- מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית 5 דקות. מעבירים לרשת לקירור מלא.
- בוזקים על עוגיות הטחינה אבקת סוכר. העוגיות יישמרו עד שבוע בכלי אטום.
- עוד מתכונים של מירב גביש - בבלוג "גבישס"
עוגיות דבש וטחינה / דפנה אוסטר מיכאל
עוגיות דבש וטחינה(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרכיבים
כ-35 עוגיות
- 100 גרם חמאה רכה
- 1/4 כוס (60 גרם) סוכר חום כהה
- 3 כפות דבש נוזלי
- קליפה מגוררת מלימון או תפוז
- 5 כפות טחינה גולמית
- 1/2 כפית קינמון
- קורט ציפורן
- 1/4 כוס אגוזי מלך או פקאן, קצוצים
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
- לציפוי: אבקת סוכר מעורבבת עם מעט קינמון
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את החמאה, הסוכר והדבש. מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מכסים ומצננים במקרר שעה לפחות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 2 ס"מ ומגלגלים אותם באבקת הסוכר והקינמון.
- מניחים את הכדורים בתבנית ואופים כ-10 דקות, עד שהם מזהיבים קלות ופניהם נסדקות.
- עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"