אוזני המן ברוח הזמן: טבעוניות, עם מילוי מלוח ולאוהבי המטבח הצרפתי

מילוי פרג זה כל כך תשע"ז! שלי דבש מגישה גרסאות עדכניות למשולשים של פורים: טבעוניות במילוי שוקולד-קוקוס, קלאסיות עם ערמונים ומלוחות עם עגבניות ופסטו

שלי דבש

|

27.02.18 | 13:08

אוזני המן טבעוניות במילוי שוקולד וקוקוס. לחצו PLAY כדי לצפות בסרטון
צילום ועריכה: שלי דבש

אוזני המן טבעוניות במילוי שוקולד וקוקוס

אוזני ההמן האלה הן לא רק טבעונית, אלא גם בריאות (נו, טוב, יחסית לאוזני המן רגילות): עם קמח מלא, עם מרכיבים בריאים כמו שיבולת שועל וללא סוכר. אבל אל תטעו, מדובר בלהיט של ממש: בצק פריך ומתפורר עם טעם עמוק של פקאן, ומילוי קרמי של שוקולד וקוקוס.

 

 

מרכיבים

כ-20 אוזני המן טבעוניות

 

לבצק

  • 80 גרם (קצת פחות מכוס) אגוזי פקאן
  • 1/3 1 כוסות (160 גרם) קמח מלא
  • 2/3 כוס (70 גרם) שיבולת שועל
  • 1/4 כוס (30 גרם) קורנפלור
  • 2 כפות (40 גרם) סילאן
  • 1/2 כוס פחות כף (110 גרם) טחינה
  • 1/2 כוס (100 גרם) שמן קוקוס
  • 1 כפית תמצית וניל או 1/2 1 כפיות מחית וניל

 

למילוי השוקולד-קוקוס

  • 1/2 כוס פחות כף (100 גרם) קרם קוקוס
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית תמצית וניל או 1 כפית מחית וניל
  • קורט מלח
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף חמאת בוטנים
  • 1/2 כוס (40 גרם) אגוזי פקאן גרוסים

 

אופן ההכנה

  1. הבצק: שמים במעבד המזון את אגוזי הפקאן, הקמח, שיבולת השועל והקורנפלור וטוחנים לאבקה.
  2. מוסיפים את הסילאן, הטחינה, שמן הקוקוס והווניל, ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  3. משטחים את הבצק למלבן עבה, עוטפים היטב בפלסטיק נצמד ומצננים במקרר לפחות שעתיים.
  4. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק בעדינות לעובי של מעט יותר מ-1/2 ס"מ. קורצים עיגולים, מכסים בניילון נצמד ומקררים אותם מעט.
  5. בינתיים מכינים את המלית: שמים בסיר קטן את קרם הקוקוס, הקינמון, הווניל והמלח, ומביאים לסף רתיחה.
  6. מוסיפים את השוקולד, מורידים מהכיריים וטורפים עד להמסה מלאה. מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים לקרם חלק. מצננים במקרר עד שהקרם מתקשה מעט.
  7. המילוי והאפייה: מניחים כפית מילוי במרכז כל עיגול בצק. צובטים ומחברים את השוליים בשלושה מקומות ליצירת צורה של אוזני המן.
  8. מקפיאים את אוזני ההמן כחצי שעה ובינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  9. אופים כ-17 דקות עד שקצוות אוזני ההמן משחימים. מצננים.

 

שדרוגים והערות

  • אפשר להמיר את אגוזי הפקאן בשקדים, אגוזי לוז, פיסטוקים וכדומה.
  • הבצק יכול לשמש גם להכנת עוגיות, ללא המילוי. אפשר לשדרג אותו בגרידת תפוז, להקפיא בצורת גליל ולחתוך לפרוסות.
  • אפשר להכין את הבצק מראש ולשמור במקפיא כחודשיים, כשהוא עטוף היטב. יש להפשיר בצורה מבוקרת במקרר.
  • במקום בקרם שוקולד וקוקוס, אפשר למלא את אוזני ההמן גם בחמאת בוטנים מוצקה.

 

 

אוזני המן במילוי קרם ערמונים

אני כל כך אוהבת ערמונים. במתוקים, במלוחים, במצב הגולמי שלהם, בוואקום, טריים - הכל הולך. השילוב שלהם באוזני המן נראה לי טבעי, עם כמה שחקני חיזוק, כמו שקדים, וניל וסוכר חום.

 

כדי לשדרג את הבצק החלטתי להשתמש בחמאת אגוזים (Beurre Noisette): ממיסים חמאה על חום יחסית נמוך, כך שהשומן שבה נפרד ממוצקי החלב, ששוקעים לקרקעית הקלחת. בזמן החימום הם מקבלים צבע וטעם אגוזי, ובסוף מתקבל נוזל זהוב וריחני, שיכול לתבל המון דברים בקונדיטוריה.

 

אוזני המן במילוי קרם ערמונים (צילום: שלי דבש)
    אוזני המן במילוי קרם ערמונים(צילום: שלי דבש)

     

    מרכיבים

    כ-17 אוזני המן

     

    לבצק

    • 90 גרם חמאה
    • 1/2 1 כוסות פחות כף (200 גרם) קמח
    • 1/2 כוס ועוד כף (70 גרם) אבקת סוכר
    • קורט מלח
    • שני חלמונים מביצים בגודל L
    • 3 כפות (45 גרם) שמנת מתוקה
    • 1/2 כפית תמצית וניל או 1 כפית מחית וניל

     

    למילוי (הכמות מתאימה לכמות כפולה של בצק)

    • 2/3 כוס (160 גרם) שמנת מתוקה
    • 1 חבילה ערמונים בוואקום
    • 2 כפות גדושות (30 גרם) סוכר חום
    • קורט מלח
    • 1/2 כפית תמצית וניל או 1 כפית מחית וניל
    • אפשרות: 1 כף ליקר אמרטו
    • 30 גרם חמאה, רכה
    • 20 גרם שוקולד לבן
    • 1/2 כוס (50 גרם) אבקת שקדים

     

    אופן ההכנה

     

    הבצק

    1. שמים את החמאה בסיר קטן ומחממים על אש בינונית-נמוכה, עד שהיא נמסה לחלוטין ומגיעה לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כמה דקות, עד שהחמאה מעלה ניחוח אגוזי וצבעה הופך לענברי. מסננים ומצננים.
    2. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, אבקת הסוכר והמלח.
    3. מערבבים בקערה נפרדת את החלמונים, השמנת והווניל.
    4. מוסיפים לקערת החומרים היבשים את החמאה החומה ואת תערובת השמנת-חלמונים ומעבדים לבצק. משטחים את הבצק למלבן עבה, עוטפים היטב בפלסטיק נצמד ומצננים במקרר לפחות שעתיים.

     

    המילוי והאפייה

    1. שמים בסיר קטן את השמנת, הערמונים, הסוכר, המלח והווניל, ומבשלים כ-13 דקות על אש בינונית, עד שהערמונים רכים. מוסיפים את הליקר (אם רוצים) ומצננים מעט.
    2. מוסיפים לתערובת הערמונים את החמאה והשוקולד, וטוחנים לקרם חלק. מוסיפים את אבקת השקדיםף מערבבים ומצננים.
    3. מקמחים את משטח העבודה. מרדדים את הבצק לעובי של מעט יותר מ-1/2 ס"מ וקורצים ממנו עיגולים.
    4. מניחים כפית מילוי במרכז כל עיגול בצק. צובטים ומחברים את השוליים בשלושה מקומות ליצירת צורה של אוזני המן.
    5. מקפיאים את אוזני ההמן כחצי שעה ובינתיים מחממים את התנור ל-170 מעלות.
    6. אופים כ-15 דקות עד שקצוות אוזני ההמן משחימים. מצננים.

     

    שדרוגים והערות

    • אפשר להקפיא את המילוי שנותר ולהשתמש בו כמלית לטארטים.
    • אפשר להמיר את אבקת השקדים שבקרם לאבקת אגוזי לוז, אגוזי מלך או כל אגוז אחר.

     

     

    אוזני המן מלוחות במילוי עגבניות ופסטו

    גם אני נמנית עם חובבי המילויים הקלאסיים, כמו פרג ותמרים, אבל יש כמה יוצאי דופן. בשנים האחרונות החלו לצוץ אוזני המן מלוחות במילויים כמו פטריות, בצל או בטטה. תענוג אמיתי לחובבי הקישים.

     

    החלטתי להכין גרסה מלוחה משל עצמי, עם עגבניות ופסטו שעטופים בבצק מלא בטעם וצבע, שכולל רסק עגבניות, פפריקה ואבקת שום.

     

    אגב, הבצק הוא משהו: הוא אמנם פריך, אבל ההכנה שלו ממש פשוטה ומזכירה את זו של בצק רבוך (הוא גם קל לטבעון: אפשר להחליף את כמות החמאה ב-40 גרם שמן).

     

    אוזני המן מלוחות במילוי עגבניות ופסטו (צילום: שלי דבש)
      אוזני המן מלוחות במילוי עגבניות ופסטו(צילום: שלי דבש)

       

      מרכיבים

      כ-20 אוזני המן בקוטר 13 ס"מ או כ-40 בקוטר 6 ס"מ

       

      לבצק

      • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
      • 1 כפית מלח
      • 1 כפית פלפל שחור גרוס
      • 1 כפית אבקת שום
      • 1 כפית פפריקה מתוקה
      • 1 כפית פפריקה חריפה
      • 1/2כוס (100 גרם) שמן זית
      • 100 גרם חמאה
      • 3/4 כוס ועוד כף (200 גרם) מים
      • 3 כפות (40 גרם) רסק עגבניות

       

      למילוי

      • חופן עגבניות שרי
      • 2/3 כוס (70 גרם) צנוברים
      • 100 גרם גבינה בולגרית
      • פלפל שחור גרוס
      • 1/2 כוס (100 גרם) פסטו בזיליקום

       

      אופן ההכנה

       

      הבצק

      1. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, המלח והתבלינים.
      2. שמים בסיר את השמן, החמאה, המים ורסק העגבניות, ומביאים לרתיחה.
      3. יוצקים את הנוזל הרותח על הקמח, ומערבבים עד לקבלת גושי בצק גדולים. מעבירים למשטח העבודה ולשים קלות לבצק אחיד.
      4. משטחים את הבצק למלבן עבה, עוטפים היטב בפלסטיק נצמד ומצננים במקרר לפחות ארבע שעות.

       

      המילוי והאפייה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
      2. פורסים את העגבניות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים עליהן כף סוכר ו-2 כפות שמן זית וצולים כ-15 דקות, עד שהן מתרככות ומקבלות גוון בורדו כהה. מצננים.
      3. מערבבים את העגבניות עם הצנוברים, הגבינה הבולגרית ופלפל שחור.
      4. מקמחים את משטח העבודה. מרדדים את הבצק לעובי של מעט יותר מ-1/2 ס"מ וקורצים ממנו עיגולים.
      5. מורחים כפית פסטו על כל עיגול בצק ומשאירים קצת מקום בשוליים. מוסיפים במרכז כפית מהמילוי. צובטים ומחברים את השוליים בשלושה מקומות ליצירת צורה של אוזני המן.
      6. אופים כ-20 דקות עד שקצוות אוזני ההמן משחימים. מצננים.

       

      שדרוגים והערות

      • רוצים בצק כתום במקום אדום? המירו את הפפריקה בכפית כורכום. בצק ירוק? השתמשו בעשבי תיבול קצוצים ופסטו.
      • האוזניים המלוחות יישמרו בקירור עד כשבוע או בטמפרטורת החדר כיום.
      • אפשר לשמור את הבצק כארבעה ימים בקירור או כחודשיים במקפיא. 

      _______________________________________________________

       

      ויש גם מתכונים לעוגות פרג מופלאות. לחצו על התמונה

       

       

        (צילום: אורלי חרמש)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד