צילום: ענת צרפתיהעוגות של ענתחמש בחושות מוצלחות ומיוחדות שעוד לא אפיתםלכתבה

פורים זה רק התירוץ: 3 עוגות פרג מעולות שתמשיכו להכין כל השנה

בניגוד למאכלי חגים אחרים (הי, מצות!) עוגות הפרג נשארות רלוונטיות כל השנה. אז הנה כמהש גרסאות מוצלחות במיוחד שלהן: בציפוי שוקולד, עם פירורים - ואפילו רוגלך

מערכת Xnet

|

25.02.18 | 21:48

רוגלך פרג ומייפל (צילום: אפיק גבאי)
רוגלך פרג ומייפל (צילום: אפיק גבאי)

רוגלך פרג ומייפל / אינס שילת ינאי

אין תחליף לדבר האמיתי - ובמקרה הזה, אף מלית פרג קנויה לא תשתווה לאחת שמכינים בבית. וכשמצרפים אותה לבצק שמרים שמפיץ בבית ניחוח ממכר בזמן שהוא נאפה, אז ההנאה בכלל מושלמת.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

32 יחידות

 

לבצק

  • 1/2 3 עד 4 כוסות (560-490 גרם) קמח
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1 ביצה גדולה או 2 קטנות
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר או מים פושרים
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת

 

למלית הפרג

  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב או מיץ תפוזים
  • 30 גרם חמאה
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 200 גרם פרג טרי טחון

 

לציפוי

  • ביצה טרופה עם כפית מים
  • סירופ מייפל

 

אופן ההכנה

  1. המלית: מחממים בסיר קטן את החלב, החמאה והסוכר. מוסיפים את הווניל, גרידת הלימון והפרג, ומבשלים תוך ערבוב עד שהנוזלים נספגים בפרג. טועמים, ואם צריך מוסיפים עוד סוכר. מסירים מהאש ומצננים.
  2. הבצק: מערבבים בקערה 1/2 3 כוסות קמח עם השמרים והסוכר. בקערה נפרדת טורפים יחד את הביצה, החמאה, החלב, סוכר הווניל וגרידת הלימון.
  3. יוצרים גומה בקמח ומניחים בתוכה את תכולת הקערה השנייה. לשים היטב עד לקבלת בצק אחיד וקצת דביק (אם יש צורך, מוסיפים עוד קצת קמח). מכסים את הקערה בשקית ניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים – ורצוי לילה במקרר.
  4. מקמחים היטב את משטח העבודה ומחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעיגול דק. מורחים את העיגולים במלית וחותכים אותם ל-8 משולשים (כמו שחותכים עוגה). מגלגלים את המשולשים – מתחילים מהחלק הרחב לכיוון ה"שפיץ".
  5. מניחים את הרוגלך בתבנית מרופדת בנייר אפייה (חשוב שה"שפיץ" יפנה כלפי מעלה, כדי שהמאפים לא ייפתחו). מברישים בביצה ומתפיחים כ-20 דקות. בזמן הזה מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  6. אופים 30-20 דקות, עד שהרוגלך משחימים. מוציאים מהתנור ומיד מברישים במעט סירופ מייפל.

 

  • עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל" 

 

 

ריבועי פרג עם פירורים / אורלי חרמש

מאוד קשה שלא להתאהב בריבועים האלה: מלית עם קליפת לימון שמאזנת את המתיקות; ותחתית ופירורים מאותו בצק פריך וריחני, שמחמיא לפרג ונותן לו את הבמה שהוא ראוי לה. אם רוצים, אפשר להוסיף למלית מעט צימוקים או אגוזי מלך גרוסים.

 

ריבועי פרג עם פירורים (צילום: אורלי חרמש)
    ריבועי פרג עם פירורים(צילום: אורלי חרמש)

     

    מרכיבים

    ‭24-20‬ ריבועים בתבנית בגודל ‭ 25X30‬ס"מ או בקוטר ‭ 26‬ ס"מ)

     

    לבצק ולפירורים

    • ‭150‬ גרם חמאה, קרה
    • ‭ 3/4‬כוס אבקת סוכר
    • ‭ 1/4‬כפית מלח
    • קליפה מגוררת מ-1 לימון
    • 1 ביצה
    • ‭ 1 3/4‬כוסות קמח

     

    למלית הפרג

    • 2 כוסות פרג טרי, טחון
    • 1 כוס חלב
    • קליפה מגוררת מ-1 לימון
    • ‭1/2‬ כוס סוכר
    • 2 כפות דבש
    • ‭50‬ גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

     

    אופן ההכנה

    1. הבצק והפירורים: שמים במעבד המזון את החמאה, אבקת הסוכר, המלח וקליפת הלימון ומעבדים לתערובת אחידה. מנקים את הדפנות, מוסיפים את הביצה ומעבדים בפולסים קצרים. מנקים שוב את הדפנות, מוסיפים את הקמח ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים גדולים ולא יותר. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומאחדים אותו. לוקחים רבע מהבצק, עוטפים בניילון נצמד. את היתר משטחים מעט וגם עוטפים בניילון נצמד. שומרים את שניהם במקרר לפחות כשעה.
    2. המלית: שמים בסיר את מרכיביה, למעט החמאה, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים. מכבים את האש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסה. מעבירים לכלי אחר ומצננים לטמפרטורת החדר.
    3. מחממים את התנור ל-‭180‬ מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
    4. מרדדים את ‭ 3/4‬ הבצק למלבן במידות התבנית ובעובי 1 ס"מ. מעבירים לתבנית ומתאימים אותו למידותיה. משטחים את מלית הפרג על הבצק. מגררים בפומפייה גסה את רבע הבצק שנותר על המלית, בצורה אחידה.
    5. אופים בתנור כ-‭40‬ דקות, עד שהפירורים מזהיבים. מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים.

     

    • עוד מתכונים של אורלי חרמש - בבלוג "Brown Sugar"

     

     

    עוגת פרג בציפוי שוקולד / טל סורסקי

    אני אוהב את כל העוגות במידה שווה, אבל את עוגת הפרג הזאת הכי בעולם! היא כל כך טעימה ועסיסית שמראש תחתכו אותה עקום כדי ליישר.

     

    עוגת פרג בציפוי שוקולד (צילום: טל סורסקי)
      עוגת פרג בציפוי שוקולד(צילום: טל סורסקי)

       

      מרכיבים

      תבנית בקוטר 28 ס"מ

       

      לעוגה

      • 8 ביצים, מופרדות
      • קורט מלח
      • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
      • 100 גרם חמאה רכה
      • קליפה מגוררת מלימון אחד
      • 2 כפיות תמצית וניל או 1 כפית מחית וניל
      • 2 כפות ליקר פרנג'ליקו או ברנדי
      • 1/2 2 כוסות (250 גרם) פרג טחון טרי

       

      לציפוי

      • 200 גרם שוקולד מריר
      • 200 גרם שמנת מתוקה

       

      אופן ההכנה

      1. העוגה: מחממים את התנור ל-180 מעלות.
      2. שמים בקערת המיקסר את החלבונים וקורט מלח ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה 1/2 כוס מהסוכר, וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב אך לא קשה. מעבירים את הקצף לקערה נפרדת.
      3. שמים בקערת המיקסר (אין צורך לשטוף אותה) את החמאה, יתרת הסוכר, קליפת הלימון והווניל. מתקינים את וו הגיטרה ומעבדים עד שמתקבלת תערובת תפוחה. ממשיכים לעבד ומוסיפים את החלמונים, בזה אחר זה (בכל פעם מוסיפים חלמון רק כשהקודם נבלע בתערובת). עוצרים את פעולת המיקסר.
      4. מוסיפים את הליקר והפרג ומערבבים היטב עם כף עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים כמה כפות מקצף החלבונים ומערבבים היטב, כדי להפוך את התערובת לקלילה יותר.
      5. מוסיפים את יתרת הקצף ב-3 סבבים, ובכל פעם מקפלים אותו בעדינות לתוך התערובת, עד להטמעה.
      6. משמנים קלות את התבנית ומפזרים בה מעט סוכר. יוצקים לתוכה את התערובת ומיישרים.
      7. אופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז עוגת הפרג יוצא מעט לח. מצננים היטב.
      8. הציפוי: מביאים את השמנת לסף רתיחה. מסירים מהכיריים, מוסיפים את השוקולד ומחכים כדקה. מערבבים היטב, עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומתקבל קרם חלק.
      9. מצפים את העוגה בקרם וממתינים שיתקשה לפני שמגישים.
      10. שומרים במקרר, בכלי אטום, ומגישים בטמפרטורת החדר.

       

      • עוד מתכונים של טל סורסקי - בבלוג "מה יש לאכול"

      _______________________________________________________ 

       

      ויש גם עוגת פרג-תפוזים נהדרת בציפוי שוקולד. לחצו על התמונה

       

        (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר חלבי
      דרגת קושי בינונית
      דירוג הגולשים (1 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג