משלוח בהתאמה אישית: שלוש עוגיות מתחשבות במקבלים

עוגיות בריאות עם מרקם מדהים שלא היה מבייש כרית נוצות, עוגיות טבעוניות עם מתקתקות עדינה ופריכות מפתיעה ועוגיות ללא גלוטן עשירות ומפנקות

סיון ורקר-פלג

|

26.02.18 | 08:16

עוגיות טעימות במיוחד למשלוח מתחשב (צילום: אבירם פלג)
עוגיות טעימות במיוחד למשלוח מתחשב (צילום: אבירם פלג)

הכי כיף לקבל מטעמים למיניהם במשלוחי המנות. מקובל אומנם לצפות לאוזני המן ולממתקים קנויים אבל אף אחד לא אמר שאסור להכניס קצת בריאות לתוך העסק הזה. במיוחד אם אתם בוחרים לתת אותו למישהו ששומר על תזונה נטולת גלוטן, תזונה טבעונית את סתם אורח חיים בריא יותר. קבלו שלוש עוגיות פשוטות-פשוטות וטעימות-טעימות שיתאימו לכל משלוח:

 

>> מתכננים גם להכין את האריזה בעצמכם? קבלו רעיונות מקופלים

>> לא בעניין קיפולי נייר? יש לנו רעיונות ממוחזרים נוספים

 

 

עוגיות בננה וקקאו עם קמח כוסמין

 

מרכיבים

כ-10 עוגיות

 

  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 2 בננות קטנות בשלות, מעוכות במזלג
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כפות קקאו
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 1 כוסות קמח כוסמין מלא
  • לקישוט: 10 חצאיים של אגוזי מלך או אגוזים אחרים שאוהבים (לא חייבים)

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. שמים בקערה את הביצה ואת השמן וטורפים אותם יחד לתערובת אחידה.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים למעט אגוזי המלך ומערבבים עד לקבלת עיסה סמיכה ואחידה.
  4. בעזרת כף גלידה קפיצית, מניחים כדורים של העיסה על נייר האפייה. אם רוצים, אפשר לקשט כל עוגיה בחצי אגוז מלך.
  5. אופים כרבע שעה, עד שהעוגיות מתמצקות וקפיציות למגע. מוציאים מהתנור ומצננים לפני הגשה.

 

עוגיות בננה וקקאו עם קמח כוסמין  (צילום: אבירם פלג)
    עוגיות בננה וקקאו עם קמח כוסמין (צילום: אבירם פלג)

     

    עוגיות טחינה וחמאת בוטנים טבעוניות ללא תוספת סוכר

     

    מרכיבים

    כ-10 עוגיות

     

    • 3 כפות טחינה משומשום מלא
    • 3 כפות חמאת בוטנים טבעית (100% בוטנים ללא תוספת סוכר ומלח)
    • 2 כפות סילן טבעי ללא תוספת סוכר
    • 3 כפות שמן קנולה
    • 1 כוס קמח

     

    אופן הכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
    2. מערבבים את כל המרכיבים למעט הקמח, לתערובת אחידה.
    3. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה.
    4. יוצרים בעזרת הידיים כדורים קטנים ומועכים אותם לדיסקיות עבות. מניחים את העוגיות בתבנית. אם רוצים אפשר לחורר את העוגיות במזלג או בקיסם ליצירת דוגמה.
    5. אופים כרבע שעה, עד שהעוגיות מתייבשות ומשחימות מעט. מוציאים ומצננים לפני הגשה.

     

    עוגיות טחינה וחמאת בוטנים  (צילום: אבירם פלג)
      עוגיות טחינה וחמאת בוטנים (צילום: אבירם פלג)

       

      עוגיות שקדים ומייפל ללא גלוטן

       

      מרכיבים

      כ-12 עוגיות

       

      • 200 גרם שקדים טחונים
      • 1 ביצה, טרופה
      • 2 כפות סוכר
      • 1 כף סירופ מייפל
      • 1/3 כוס שמן קנולה
      • 1/3 כוס קורנפלור

       

      אופן הכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
      2. שמים בקערה את השקדים הטחונים, הביצה הטרופה, הסוכר, סירופ המייפל והשמן ומערבבים.
      3. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים עד לקבלת בצק רך, מבריק ונוח לעבודה.
      4. בוצעים חתיכות מהבצק ויוצרים ממנו גלילים שמנמנים (או דיסקיות שמנמנות) ומניחים אותם בתבנית.
      5. בעזרת מזלג, יוצרים דוגמה של פסים על העוגיות.
      6. אופים בתנור ברבע שעה, עד שהעוגיות משחימות מעט, מוציאים ומצננים לפני ההגשה.

       

       

      עוגיות שקדים ומייפל ללא גלוטן (צילום: אבירם פלג)
        עוגיות שקדים ומייפל ללא גלוטן(צילום: אבירם פלג)

         

        סיון פלג היא דיאטנית קלינית המתמחה בירידה במשקל ובתזונת נשים הרות ולאחר לידה

         

        -----------------------------------------------

         

        רוצים להבריא גם את אוזני המן? לסיון יש גם מתכון כזה:

         

         לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: Shutterstock)
        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: Shutterstock)

         

         

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        מתכון מהיר
        כשר פרווה
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (1 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג