זה הזמן לשלוח: רעיונות למשלוחי מנות מקוריים שכולם ישמחו לקבל

עוגיות בצורת גלידה בגביע למשקיענים, כדורי שוקולד על מקל לממהרים וחטיפי פצפוצי אורז עם חלבה לאלה שרוצים משהו בריא: ערבה שלוש מסדרת לכם את פורים

ערבה שלוש

|

25.02.18 | 10:07

עוגיות בצורת גלידה בגביע (צילום: ערבה שלוש)
עוגיות בצורת גלידה בגביע (צילום: ערבה שלוש)

עוגיות בצורת גלידה בגביע

עוגיות חמאה פריכות שמקושטות ב"נשיקות" מרנג קטנות וצבעוניות שנראות כמו גלידה. לקיצור תהליכים, אפשר לקנות נשיקות קטנות בקונדיטוריה במקום להכין אותן לבד.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

כ-40 עוגיות

 

לעוגיות

  • 1/4 4 כוסות (600 גרם) קמח לבן
  • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
  • 200 גרם חמאה (או מחמאה) קרה, חתוכה לקוביות
  • 2 ביצים
  • קורט מלח
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 2 שקיות סוכר וניל

 

ל"נשיקות" המרנג

  • 1 כוס (240 מ"ל) חלבון (חלבונים מ-8-6 ביצים)
  • 2 כוסות (400 גרם) סוכר
  • קורט מלח
  • אפשרות: צבעי מאכל ג'ל בכמה גוונים (חשוב שלא להשתמש בצבעים על בסיס מים, כי הם "ישברו" את המרנג)
  • סוכריות צבעוניות

 

להרכבת העוגיות

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • סוכריות צבעוניות

 

אופן ההכנה

 

העוגיות

  1. שמים את כל מרכיבי העוגיות בקערת מיקסר עם וו לישה (או במעבד מזון) ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). יוצרים מהבצק כדור, משטחים לדסקית, עוטפים היטב בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ. קורצים מהבצק עוגיות בעזרת קורצן בצורת גביע גלידה ומסדרים בתבנית. אם אין קורצן: חותכים מהבצק כ-40 משולשים וקורצים כ-20 עיגולים שהקוטר שלהם שווה לצלע הקצרה של המשולשים (החלק העליון של ה"גביע"). מניחים בתבנית משולש, מצמידים לו חצי עיגול ומרכיבים באותו אופן את שאר העוגיות.
  4. אופים 25-20 דקות, עד שהעוגיות משחימות. מצננים בתבנית.

 

המרנג

  1. מחממים את התנור ל-120 מעלות.
  2. מקציפים את החלבונים, הסוכר והמלח עד לקבלת קצף מבריק ויציב. מחלקים את המרנג ל-4-3 קערות ומוסיפים לכל קערה טיפה של צבע מאכל בגוון שונה. מקפלים בעדינות, עד שהמרנג מקבל צבע אחיד.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מעבירים את המרנגים לשקי זילוף עם צנתרים משוננים ומזלפים בתבנית קבוצות של 3 כדורי גלידה קטנים כמספר העוגיות. עם המרנג שנותר מזלפים נשיקות בגודל אחיד.
  4. מפזרים על הנשיקות סוכריות ואופים כשעתיים, עד שהן יבשות.

 

ההרכבה

  1. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. על הכיריים: שמים את השוקולד בסיר קטן (או בקערת נירוסטה), ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  2. מעבירים את השוקולד המומס לשק זילוף חד-פעמי ללא צנתר, וחותכים את קצה השק כך שייצא ממנו זילוף דק של שוקולד (במקום שק זילוף אפשר להשתמש בשקית סנדביצ'ים ולחתוך את אחד הקצוות שלה).
  3. מזלפים נקודת שוקולד מריר על תחתית הנשיקות ומדביקים אותן לעוגיות הגלידה. אפשר גם לזלף פסים על העוגיות, או למרוח עליהן שוקולד מומס ולפזר סוכריות.
  4. מניחים לשוקולד להתקשות ושומרים את העוגיות בכלי אטום עד לשימוש.

 

 

כדורי שוקולד עשירים על מקל

 

כדורי שוקולד עשירים על מקל (צילום: ערבה שלוש)
    כדורי שוקולד עשירים על מקל(צילום: ערבה שלוש)

     

    מרכיבים

    24-22 כדורים

     

    • 200 גרם שוקולד מריר
    • 50 גרם חמאה
    • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
    • 1 כף תמצית וניל
    • 1 כף תמצית רום
    • 3 כפות אבקת קקאו
    • 250 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד או חמאה, טחונים

     

    לציפוי ולהגשה

    • סוכריות צבעוניות
    • קוקוס טחון
    • 1 חבילה מקלות לסוכריות על מקל (להשיג בחנויות סטוק או אפייה)

     

    אופן ההכנה

    1. שמים בסיר קטן את כל המרכיבים, למעט הביסקוויטים. מחממים על אש קטנה, תוך בחישה, עד שהשוקולד והחמאה נמסים ומתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
    2. שמים את הביסקוויטים הטחונים בקערה, יוצקים עליהם את תערובת השוקולד ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה-שעתיים, להתייצבות.
    3. מערבבים בצלחת עמוקה סוכריות צבעוניות וקוקוס טחון.
    4. יוצרים מתערובת השוקולד והביסקוויטים כדורים, מגלגלים בתערובת הסוכריות והקוקוס ומניחים בקופסה. נועצים בכל כדור מקל עד למרכזו, סוגרים את הקופסה ומעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות. שומרים במקפיא או במקרר.

     

     

    חטיף פצפוצי אורז, דבש וחלבה

     

    חטיף פצפוצי אורז, דבש וחלבה (צילום: ערבה שלוש)
      חטיף פצפוצי אורז, דבש וחלבה(צילום: ערבה שלוש)

       

      מרכיבים

      50-40 יחידות

       

      • 200 גרם חלבה, קצוצה
      • 25 גרם חמאה או מחמאה
      • 3 כפות (60 גרם) דבש
      • 5 כפות (60 גרם) סוכר חום כהה או בהיר
      • 1 כפית גדושה אבקת קפה נמס
      • 5-4 כוסות (150-120 גרם) פצפוצי אורז רגיל או מלא

       

      אופן ההכנה

      1. שמים בסיר קטן את כל המרכיבים, למעט פצפוצי האורז. מבשלים על אש קטנה, תוך ערבוב, עד שמתקבלת תערובת נוזלית ואחידה.
      2. שמים את פצפוצי האורז בקערה גדולה ויוצקים עליהם את התערובת הנוזלית החמה. מערבבים היטב, עד שמתקבלת עיסה אחידה.
      3. מעבירים לתבנית חד-פעמית בגודל 30X40 ס"מ, משטחים היטב בעזרת כף ומקררים כ-10 דקות, להתייצבות. חותכים לריבועים.
      4. שומרים בקופסה אטומה, במקרר או במקפיא.

       

      _______________________________________________________

       

      ויש עוד 5 רעיונות מגניבים למשלוח מנות מקורי. לחצו על התמונה

       

        (צילום: אפרת מוסקוביץ)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר חלבי
      דרגת קושי בינונית
      דירוג הגולשים (1 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג