
סלט בצל סגול ואפרסמון (צילום: מירב גביש)
מרכיבים
2 מנות
- 1 בצל סגול, קצוץ דק
- 1 כפית סומאק
- 1/4 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 אפרסמון, חתוך לקוביות
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף מיץ לימון או תפוז
- אפשרות: 1 כפית פלפל ירוק חריף, קצוץ
- 1/4 כוס שקדים פרוסים, קלויים קלות במחבת ללא שמן
אופן ההכנה
- שמים בקערה את הבצל, הסומאק, המלח ופלפל שחור. מערבבים ומועכים קלות עם הידיים, ומשהים 5 דקות.
- מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט השקדים, ומערבבים.
- מפזרים את השקדים ומגישים.
- עוד מתכונים מצוינים של מירב גביש - בבלוג "גבישס"