
לשימוש בכתבה בלבד אוכל לביבות כרובית בתנור כרובית במחבת
(לביבות כרובית אפויות)
זה התחיל כתוספת כרובית בסגנון קצת אסייתי שהכנתי ליד פילה הסלמון הקבוע שלי, הפך למנת "טאפאס" כרובית עם זילופי יוגורט והמשיך כלביבות כרובית אפויות ומעולות שהכנתי מהשאריות. בקיצור: שתי מנות מעולות וקלות להכנה במתכון אחד.
מרכיבים
כ-20 לביבות או 3-2 מנות
לכרובית
- 1 כרובית בינונית, מפורקת לפרחים קטנים
- כ-3 כפות שמן זית
- אפשרות: 1/2 כפית חומץ בלסמי
ללביבות
- 1 ביצה
- 3 כפות פירורי לחם
- 1 כפית גדושה יוגורט
- 2-1 כפות גבינת פרמזן מגוררת
- כ-2 כפות גבינה בולגרית או פטה, מגוררת
- 3-2 כפות שקדים פרוסים
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
הכרובית
- יוצקים למחבת גדולה מים עד לגובה של ס"מ, מוסיפים כף שמן זית ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים 20-15 דקות, תוך ניעור המחבת מדי פעם, עד שהמים מתאדים.
- מוסיפים למחבת 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל (וחומץ בלסמי, אם רוצים) וממשיכים לטגן 10-5 דקות, עד שפרחי הכרובית נצרבים מכל הצדדים. אם הם עדיין קשים מדי, מוסיפים מעט מים רותחים ומבשלים עד שהם מתאדים.
- אם רוצים להכין מהכרובית לביבות – עוברים לשלב הבא. אם לא, מעבירים אותה לצלחת הגשה, מזלפים יוגורט ושמן זית, מתבלים במלח ובפלפל ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.
הלביבות
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מעבירים את הכרובית לקערה ומועכים עם מזלג. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לעיסה אחידה.
- יוצרים מהעיסה לביבות ומניחים בתבנית (אם רוצים לביבות עגולות ואחידות, נעזרים בקורצן עוגיות עגול כדי לעצב אותן).
- מתיזים על הלביבות (או מברישים) מעט שמן זית ומפזרים מעט מלח גס.
- אופים 20-15 דקות, עד שלביבות הכרובית מזהיבות. מגישים בליווי יוגורט מתובל בשמן זית ופלפל שחור.
ואם רוצים להכין מראש?
- הכרובית: אפשר לשמור יום במקרר, בכלי אטום, ולהוציא לטמפרטורת החדר כשעה לפני ההגשה. אפשר גם לחמם כמה דקות ב-160 מעלות.
- הלביבות: אפשר לשמור יום-יומיים במקרר, בכלי אטום, ולפני ההגשה לחמם כמה דקות ב-160 מעלות.
- עוד מתכונים וטיפים לאירוח של טליה הדר - בבלוג "EshetStyle"
_______________________________________________________
ויש גם 5 דרכים נפלאות להכין כרובית בתנור. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכונים