
לביבות כרובית אפויות (צילום: טליה הדר)
זה התחיל כתוספת כרובית בסגנון קצת אסייתי שהכנתי ליד פילה הסלמון הקבוע
שלי, הפך למנת "טאפאס" כרובית עם זילופי יוגורט והמשיך כלביבות כרובית אפויות ומעולות שהכנתי מהשאריות. בקיצור: שתי מנות מעולות וקלות להכנה במתכון אחד.
מרכיבים
כ-20 לביבות או 3-2 מנות
לכרובית
- 1 כרובית בינונית, מפורקת לפרחים קטנים
- כ-3 כפות שמן זית
- אפשרות: 1/2 כפית חומץ בלסמי
ללביבות
- 1 ביצה
- 3 כפות פירורי לחם
- 1 כפית גדושה יוגורט
- 2-1 כפות גבינת פרמזן מגוררת
- כ-2 כפות גבינה בולגרית או פטה, מגוררת
- 3-2 כפות שקדים פרוסים
- מלח, פלפל שחור גרוס

אם לא מכינים מהכרובית לביבות, מגישים אותה כתוספת קלילה(צילום: טליה הדר)
אופן ההכנה
הכרובית
- יוצקים למחבת גדולה מים עד לגובה של ס"מ, מוסיפים כף שמן זית ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים 20-15 דקות, תוך ניעור המחבת מדי פעם, עד שהמים מתאדים.
- מוסיפים למחבת 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל (וחומץ בלסמי, אם רוצים) וממשיכים לטגן 10-5 דקות, עד שפרחי הכרובית נצרבים מכל הצדדים. אם הם עדיין קשים מדי, מוסיפים מעט מים רותחים ומבשלים עד שהם מתאדים.
- אם רוצים להכין מהכרובית לביבות – עוברים לשלב הבא. אם לא, מעבירים אותה לצלחת הגשה, מזלפים יוגורט ושמן זית, מתבלים במלח ובפלפל ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.
הלביבות
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מעבירים את הכרובית לקערה ומועכים עם מזלג. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לעיסה אחידה.
- יוצרים מהעיסה לביבות ומניחים בתבנית (אם רוצים לביבות עגולות ואחידות, נעזרים בקורצן עוגיות עגול כדי לעצב אותן).
- מתיזים על הלביבות (או מברישים) מעט שמן זית ומפזרים מעט מלח גס.
- אופים 20-15 דקות, עד שלביבות הכרובית מזהיבות. מגישים בליווי יוגורט מתובל בשמן זית ופלפל שחור.

כדי לקבל לביבות אחידות אפשר להיעזר בקורצן עוגיות(צילום: טליה הדר)
ואם רוצים להכין מראש?
- הכרובית: אפשר לשמור יום במקרר, בכלי אטום, ולהוציא לטמפרטורת החדר כשעה לפני ההגשה. אפשר גם לחמם כמה דקות ב-160 מעלות.
- הלביבות: אפשר לשמור יום-יומיים במקרר, בכלי אטום, ולפני ההגשה לחמם כמה דקות ב-160 מעלות.
- עוד מתכונים וטיפים לאירוח של טליה הדר - בבלוג "EshetStyle"
_______________________________________________________
ויש גם 5 דרכים נפלאות להכין כרובית בתנור. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכונים