למזוג לך ארוחה? מרקים עשירים שישאירו אתכם שבעים הרבה זמן

חשבתם שמרק הוא רק מנה ראשונה? כל עוד החורף כאן אפשר להגיש קערה מהבילה שהיא ארוחה מלאה - ממרק עוף תימני עד מרק פטריות וגריסים

מערכת Xnet

|

19.02.18 | 10:49

מרק עוף תימני. השימוש בחוואייג' מעניק טעם ייחודי ועמוק (צילום: אפרת מוסקוביץ)
מרק עוף תימני. השימוש בחוואייג' מעניק טעם ייחודי ועמוק (צילום: אפרת מוסקוביץ)

מרק עוף תימני / אפרת מוסקוביץ

שני דברים הופעים את מרק העוף הזה מפולני לתימני: תבלין החוואייג', שנותן טעם ייחודי ועמוק; והבישול הארוך, שמרכך את העוף עד שהוא נופל מהעצם. תפוחי האדמה מתרככים גם הם ומסמיכים את המרק, והירק מעניק עוד שכבה של ניחוח.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

סיר של 4 ליטרים

 

  • 4 תפוחי אדמה
  • 2 בצלים
  • 4 גזרים
  • 1 צרור סלרי
  • 1 צרור כוסברה או פטרוזליה
  • 1 ק"ג גרונות עוף
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 6-4 שיני שום, כתושות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 3 כפות חוואייג'
  • 2 כפות מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • להגשה: סחוג וחילבה

 

אופן ההכנה

  1. קולפים את תפוחי האדמה, הבצלים והגזרים וחותכים לחתיכות גדולות. מסירים מגבעולי הסלרי מחצית מהעלים ונפטרים מהם. חותכים את הגבעולים ל-4 מקטעים.
  2. שמים את הירקות, הסלרי והכוסברה בסיר. מוסיפים את העוף וממלאים את הסיר במים עד 3/4 מגובהו. מוסיפים את רסק העגבניות, השום והתבלינים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
  3. מעבירים את הסיר ללהבה קטנה, מכסים ומבשלים 4 שעות, עד שהבשר מתפרק מהעצם. מגישים עם סחוג וחילבה.

 

  • עוד מתכונים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג "איך להרשים את חמותך"

 

 

מרק פטריות עם גריסים / סיון שטרנבך ורונה קובו

 

מרק פטריות עם גריסים (צילום: סיון שטרנבך)
    מרק פטריות עם גריסים(צילום: סיון שטרנבך)

     

    מרכיבים

    8-6 מנות

     

    • 60 גרם פטריות מיובשות (אני השתמשתי בפורצ'יני ובשיטאקה)
    • 1 כוס גריסי פנינה
    • 3 כפות שמן זית
    • 2 גבעולי סלרי, חתוכים לפרוסות בעובי כ-1/2 ס"מ
    • 1 כרשה בינונית, חתוכה לפרוסות בעובי כ-1/2 ס"מ
    • 1 גזר בינוני, חתוך לפרוסות בעובי כ-1/2 ס"מ
    • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
    • 1 שורש פטרוזיליה, חתוך לקוביות קטנות
    • 2 שיני שום קצוצות
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • 750 גרם פטריות טריות חתוכות לקוביות (אפשר להשתמש בכמה סוגים)
    • 1 גבעול מרווה
    • 1/2 3 ליטר ציר ירקות או מים

     

    אופן ההכנה

    1. משרים את הפטריות המיובשות במים רותחים במשך כ-20 דקות, עד לריכוך.
    2. בינתיים, מחממים כף שמן זית במחבת ומטגנים את הגריסים במשך כ-5 דקות, תוך ערבוב, עד שהם מעלים ניחוח נעים. מסירים מהאש ומניחים בצד.
    3. מחממים 2 כפות שמן זית בסיר גדול ומוסיפים את הגזר, הכרשה, הסלרי, שורש הפטרוזיליה, הבצל והשום. מטגנים כ-10 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט. מתבלים במלח.
    4. מסננים את הפטריות היבשות ופורסים אותן. מוסיפים לסיר יחד עם הפטריות הטריות וגבעול המרווה, ומאדים 4-3 דקות. מתבלים במעט מלח ופלפל.
    5. מוסיפים את הגריסים ואת הציר (או המים) ומערבבים. מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה, עד שהגריסים מוכנים לאכילה. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.

     

    • עוד מתכונים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון"

     

     

    מרק שעועית לבנה עם בשר בקר ותפוחי אדמה / אסנת לסטר

    מתכון שקיבלתי בתוכנית "סיר לשבת" מהמאזינה אנט לוי מנצרת עילית.

     

    מרק שעועית לבנה עם בשר בקר ותפוחי אדמה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      מרק שעועית לבנה עם בשר בקר ותפוחי אדמה(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      6-5 מנות

       

      • 2 כוסות (כ-400 גרם) שעועית לבנה יבשה
      • שמן זית לטיגון
      • 1 בצל, קצוץ
      • 700-500 גרם בשר בקר (כתף או צלעות), חתוך לקוביות
      • 3-2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
      • 2/3 כוס (כ-150 גרם) רסק עגבניות
      • 1 כף מלח
      • 1 כף פפריקה מתוקה
      • 1 כף כמון
      • 2 פלחים של לימון כבוש

       

      אופן ההכנה

      1. משרים את השעועית במים במשך 12-10 שעות. מסננים.
      2. מחממים בסיר שמן זית ומטגנים את הבצל עם קוביות הבשר עד שהבשר משחים מכל הצדדים.
      3. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים עוד 3-2 דקות, עד שגם הם מזהיבים.
      4. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, התבלינים והלימון הכבוש ומערבבים. מוסיפים כוס מים ואת השעועית ומערבבים. מוסיפים מים עד לגובה של כ-5 ס"מ משפת הסיר ומביאים לרתיחה.
      5. מעבירים לאש נמוכה ומבשלים שעתיים-שלוש, עד שהשעועית מתרככת.

       

      _______________________________________________________

       

      ויש גם שלושה מרקי עדשים מיוחדים - לחצו על התמונה כדי לעבור למתכונים

       

        (צילום: אפרת סיאצ'י)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד