
מרק עוף תימני. השימוש בחוואייג' מעניק טעם ייחודי ועמוק (צילום: אפרת מוסקוביץ)
מרק עוף תימני / אפרת מוסקוביץ
שני דברים הופעים את מרק העוף הזה מפולני לתימני: תבלין החוואייג', שנותן טעם ייחודי ועמוק; והבישול הארוך, שמרכך את העוף עד שהוא נופל מהעצם. תפוחי האדמה מתרככים גם הם ומסמיכים את המרק, והירק מעניק עוד שכבה של ניחוח.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
סיר של 4 ליטרים
- 4 תפוחי אדמה
- 2 בצלים
- 4 גזרים
- 1 צרור סלרי
- 1 צרור כוסברה או פטרוזליה
- 1 ק"ג גרונות עוף
- 100 גרם רסק עגבניות
- 6-4 שיני שום, כתושות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 3 כפות חוואייג'
- 2 כפות מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- להגשה: סחוג וחילבה
אופן ההכנה
- קולפים את תפוחי האדמה, הבצלים והגזרים וחותכים לחתיכות גדולות. מסירים מגבעולי הסלרי מחצית מהעלים ונפטרים מהם. חותכים את הגבעולים ל-4 מקטעים.
- שמים את הירקות, הסלרי והכוסברה בסיר. מוסיפים את העוף וממלאים את הסיר במים עד 3/4 מגובהו. מוסיפים את רסק העגבניות, השום והתבלינים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- מעבירים את הסיר ללהבה קטנה, מכסים ומבשלים 4 שעות, עד שהבשר מתפרק מהעצם. מגישים עם סחוג וחילבה.
- עוד מתכונים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג "איך להרשים את חמותך"
מרק פטריות עם גריסים / סיון שטרנבך ורונה קובו

מרק פטריות עם גריסים(צילום: סיון שטרנבך)
מרכיבים
8-6 מנות
- 60 גרם פטריות מיובשות (אני השתמשתי בפורצ'יני ובשיטאקה)
- 1 כוס גריסי פנינה
- 3 כפות שמן זית
- 2 גבעולי סלרי, חתוכים לפרוסות בעובי כ-1/2 ס"מ
- 1 כרשה בינונית, חתוכה לפרוסות בעובי כ-1/2 ס"מ
- 1 גזר בינוני, חתוך לפרוסות בעובי כ-1/2 ס"מ
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 1 שורש פטרוזיליה, חתוך לקוביות קטנות
- 2 שיני שום קצוצות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 750 גרם פטריות טריות חתוכות לקוביות (אפשר להשתמש בכמה סוגים)
- 1 גבעול מרווה
- 1/2 3 ליטר ציר ירקות או מים
אופן ההכנה
- משרים את הפטריות המיובשות במים רותחים במשך כ-20 דקות, עד לריכוך.
- בינתיים, מחממים כף שמן זית במחבת ומטגנים את הגריסים במשך כ-5 דקות, תוך ערבוב, עד שהם מעלים ניחוח נעים. מסירים מהאש ומניחים בצד.
- מחממים 2 כפות שמן זית בסיר גדול ומוסיפים את הגזר, הכרשה, הסלרי, שורש הפטרוזיליה, הבצל והשום. מטגנים כ-10 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט. מתבלים במלח.
- מסננים את הפטריות היבשות ופורסים אותן. מוסיפים לסיר יחד עם הפטריות הטריות וגבעול המרווה, ומאדים 4-3 דקות. מתבלים במעט מלח ופלפל.
- מוסיפים את הגריסים ואת הציר (או המים) ומערבבים. מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה, עד שהגריסים מוכנים לאכילה. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- עוד מתכונים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון"
מרק שעועית לבנה עם בשר בקר ותפוחי אדמה / אסנת לסטר
מתכון שקיבלתי בתוכנית "סיר לשבת" מהמאזינה אנט לוי מנצרת עילית.

מרק שעועית לבנה עם בשר בקר ותפוחי אדמה(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
מרכיבים
6-5 מנות
- 2 כוסות (כ-400 גרם) שעועית לבנה יבשה
- שמן זית לטיגון
- 1 בצל, קצוץ
- 700-500 גרם בשר בקר (כתף או צלעות), חתוך לקוביות
- 3-2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2/3 כוס (כ-150 גרם) רסק עגבניות
- 1 כף מלח
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף כמון
- 2 פלחים של לימון כבוש
אופן ההכנה
- משרים את השעועית במים במשך 12-10 שעות. מסננים.
- מחממים בסיר שמן זית ומטגנים את הבצל עם קוביות הבשר עד שהבשר משחים מכל הצדדים.
- מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים עוד 3-2 דקות, עד שגם הם מזהיבים.
- מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, התבלינים והלימון הכבוש ומערבבים. מוסיפים כוס מים ואת השעועית ומערבבים. מוסיפים מים עד לגובה של כ-5 ס"מ משפת הסיר ומביאים לרתיחה.
- מעבירים לאש נמוכה ומבשלים שעתיים-שלוש, עד שהשעועית מתרככת.
- עוד מתכונים של אסנת לסטר - בבלוג "סיר לשבת"
_______________________________________________________
ויש גם שלושה מרקי עדשים מיוחדים - לחצו על התמונה כדי לעבור למתכונים