ההבדל בין שיפוץ אדריכלי לבית חם: דירה בגבעתיים טופלה בשני שלבים

בעקבות כמה שנים של מגורים בסגנון סטודנטיאלי בדירתה הפרטית והמשופצת, הבינה אדריכלית דנה ליר-אלעני את חשיבותם של תכנון התקציב ושל הלבשת הבית

אביטל ברוידא

|

21.02.18 | 06:25

המטבח ופינת האוכל לאחר שהושלמו שני שלבי השיפוץ של הדירה. בשלב הראשון ובתקציב של 250 אלף שקלים  הוחלפו מיקומי השטחים הציבוריים והפרטיים, בוצעו הריסה ובנייה, והותקנו ריצוף וחלונות חדשים. בשלב השני, כעבור שש שנים, הדירה הולבשה ב-20 אלף שקלים (צילום: נגה שחם פורת)
המטבח ופינת האוכל לאחר שהושלמו שני שלבי השיפוץ של הדירה. בשלב הראשון ובתקציב של 250 אלף שקלים הוחלפו מיקומי השטחים הציבוריים והפרטיים, בוצעו הריסה ובנייה, והותקנו ריצוף וחלונות חדשים. בשלב השני, כעבור שש שנים, הדירה הולבשה ב-20 אלף שקלים (צילום: נגה שחם פורת)
כך נראתה הדירה כשרק נקנתה. שטחה 100 מטרים רבועים, בקומה הראשונה של בניין שנבנה בשנות ה-50 בגבעתיים (צילום: דנה ליר אלעני)
כך נראתה הדירה כשרק נקנתה. שטחה 100 מטרים רבועים, בקומה הראשונה של בניין שנבנה בשנות ה-50 בגבעתיים (צילום: דנה ליר אלעני)
וכך היא נראתה אחרי השיפוץ הראשון, ולפני שנמצא התקציב הנוסף לסטיילינג מתוכנן ומושקע יותר. משמאל למעלה ובכיוון השעון: הסלון, חדר העבודה, חדר הילדות וחדר ההורים. בהמשך תוכלו לראות איך כל אחד מהם נראה בסופו של התהליך (צילום: דנה ליר אלעני)
וכך היא נראתה אחרי השיפוץ הראשון, ולפני שנמצא התקציב הנוסף לסטיילינג מתוכנן ומושקע יותר. משמאל למעלה ובכיוון השעון: הסלון, חדר העבודה, חדר הילדות וחדר ההורים. בהמשך תוכלו לראות איך כל אחד מהם נראה בסופו של התהליך (צילום: דנה ליר אלעני)
הסלון המחודש. אמנות וחפצי נוי נבחרו, הספה הוחלפה ונוספו לה כריות נוי צבעוניות, שידת הטלוויזיה הוחלפה במדפים פשוטים ובמרכז נפרש שטיח גדול בשחור-לבן (צילום: נגה שחם פורת)
הסלון המחודש. אמנות וחפצי נוי נבחרו, הספה הוחלפה ונוספו לה כריות נוי צבעוניות, שידת הטלוויזיה הוחלפה במדפים פשוטים ובמרכז נפרש שטיח גדול בשחור-לבן (צילום: נגה שחם פורת)
תקציב השיפוץ לא הספיק להשלמות. ''עברנו עם הריהוט הישן'', מספרת ליר-אלעני, ''וגרנו פה כמה שנים כמו סטודנטים בדירה חדשה''. בשלב ב', כשנמצא עוד תקציב, נרכשו לפינת האוכל שולחן עץ, כיסאות נוסח אימס ומנורת בלוט  (צילום: נגה שחם פורת)
תקציב השיפוץ לא הספיק להשלמות. ''עברנו עם הריהוט הישן'', מספרת ליר-אלעני, ''וגרנו פה כמה שנים כמו סטודנטים בדירה חדשה''. בשלב ב', כשנמצא עוד תקציב, נרכשו לפינת האוכל שולחן עץ, כיסאות נוסח אימס ומנורת בלוט (צילום: נגה שחם פורת)
מבט מהכניסה לדירה אל חדר העבודה הפתוח. בשיפוץ הראשון כוסתה הרצפה באריחי גרניט פורצלן פשוטים. בשלב השני נוספו שטיחים שמעניקים תחושה חמימה  (צילום: נגה שחם פורת)
מבט מהכניסה לדירה אל חדר העבודה הפתוח. בשיפוץ הראשון כוסתה הרצפה באריחי גרניט פורצלן פשוטים. בשלב השני נוספו שטיחים שמעניקים תחושה חמימה (צילום: נגה שחם פורת)
קיר אחד בחדר הילדות נצבע בתכלת. בין המיטות נפרש שטיח, ואת הקירות מעטרים שרשרת מנורות והדפסים שנרכשו באתר Society 6 (צילום: נגה שחם פורת)
קיר אחד בחדר הילדות נצבע בתכלת. בין המיטות נפרש שטיח, ואת הקירות מעטרים שרשרת מנורות והדפסים שנרכשו באתר Society 6 (צילום: נגה שחם פורת)
חדר ההורים המחודש. שווה לגלול מעלה ולראות שוב איך הוא נראה לפני ההלבשה (צילום: נגה שחם פורת)
חדר ההורים המחודש. שווה לגלול מעלה ולראות שוב איך הוא נראה לפני ההלבשה (צילום: נגה שחם פורת)
חדר העבודה פתוח. בעתיד ייסגר לטובת חדר ילדים נוסף  (צילום: נגה שחם פורת)
חדר העבודה פתוח. בעתיד ייסגר לטובת חדר ילדים נוסף (צילום: נגה שחם פורת)

כשדנה ליר-אלעני ובן זוגה רכשו לפני כשבע שנים דירה בת 100 מטרים רבועים בגבעתיים, עמדו לרשותם 250 אלף שקלים לטובת השיפוץ. למרות שליר-אלעני היא אדריכלית במקצועה, וכבר אז היה לה ניסיון בעבודה כאדריכלית במשרדו של אביה (יצחק ליר אדריכלים), לא היו לה, היא מספרת, הכלים להתמודד עם התקציב לשיפוץ דירתה הפרטית.

 

"הייתי מצוינת בתכנון והבנה של חללים, ומהר מאוד הגענו לאופציה הרצויה לנו", היא משחזרת, "אבל כשזה הגיע לכמה הדברים עולים, ואיך לארגן את התקציב כך שיספיק לכל, היתה לי בעיה, והכסף לא הספיק בסופו של דבר".

 

דנה ליר-אלעני (ברקע: ציור שלה). השיפוץ הושלם במלואו רק אחרי שש שנים (צילום: נגה שחם פורת)
    דנה ליר-אלעני (ברקע: ציור שלה). השיפוץ הושלם במלואו רק אחרי שש שנים(צילום: נגה שחם פורת)

     

    בני הזוג, אז הורים לבת אחת וכיום לשתיים, נאלצו להסתפק בשיפוץ חלקי, שהושלם במלואו רק כעבור כשש שנים. "עברנו לבית עם הריהוט הישן", מספרת ליר-אלעני, "וגרנו פה כמה שנים כמו סטודנטים בדירה חדשה".

     

    שלב ראשון: הריסה ובנייה

     

    שלב השיפוץ הראשון בדירה שרכשו, בקומה הראשונה של בניין שנבנה בשנות ה-50 ברחוב כצנלסון בעיר, כלל הריסה ובנייה. המיקומים של הפונקציות השונות הוחלפו: פינת האוכל והסלון, הפתוחים אחד כלפי השני, מוקמו מול הוויטרינה הגדולה שפונה לגינת הבניין, וחדרי השינה והרחצה עברו לחלק הפנימי והחשוך יותר של הבית.

     

    תוכנית הדירה לפני השיפוץ (תוכנית: דנה ליר אלעני)
      תוכנית הדירה לפני השיפוץ(תוכנית: דנה ליר אלעני)

       

      ואחריו. הסלון וחדרי השינה החליפו מקום (תוכנית: דנה ליר אלעני)
        ואחריו. הסלון וחדרי השינה החליפו מקום(תוכנית: דנה ליר אלעני)

         

         

        החלל המרכזי בדירה רוצף באריחי גרניט פורצלן אפורים פשוטים, והחדרים בפרקט למינציה; חלונות האלומיניום הוחלפו וכך גם הכלים הסניטריים; הקירות בחדרי הרחצה חופו באריחים לבנים וירוקים; ולמטבח החדש נבחר גמר של פורמייקה וליבנה, ונבנה בו אי קטן, צמוד לעמוד תמך. 

         

        בתום השיפוץ, מהכניסה לדירה נמשך קו מבט ארוך, שמסתיים בחלון חדר העבודה הפתוח (שבעתיד ייסגר ויהפוך לחדר ילדים נוסף).

         

        בין השיפוץ לשלב ההלבשה: המסדרון  מהכניסה לדירה ועד חדר העבודה  (צילום: דנה ליר אלעני)
          בין השיפוץ לשלב ההלבשה: המסדרון מהכניסה לדירה ועד חדר העבודה (צילום: דנה ליר אלעני)

           

          ובתום התהליך (צילום: נגה שחם פורת)
            ובתום התהליך(צילום: נגה שחם פורת)

             

            שלב שני: הלבשה

             

            השלב השני של השיפוץ, שהגיע רק כעבור כשש שנים ובתוספת של כ-20 אלף שקלים, כלל הלבשה ושדרוג דקורטיבי של הדירה. לשלב הזה צירפה ליר-אלעני את חברתה ענת זילברשטיין. בסלון הוחלפו הספה, שולחן הקפה והשידות הישנות. לספה החדשה נוספו כריות נוי צבעוניות, ובמרכז החלל נפרש שטיח גדול בשחור-לבן. על שני הקירות החשופים נתלו מדפי איקאה לבנים ופשוטים, המשמשים לתצוגה של פריטים דקורטיביים, ומעליהם ציור של האמנית מרטין גביזון וצילום של ליר-אלעני. 

             

            הסלון לאחר ההלבשה (צילום: נגה שחם פורת)
              הסלון לאחר ההלבשה(צילום: נגה שחם פורת)

               

              מדפים לבנים פשוטים ועליהם פריטים דקורטיביים  (צילום: נגה שחם פורת)
                מדפים לבנים פשוטים ועליהם פריטים דקורטיביים (צילום: נגה שחם פורת)

                 

                למטבח נרכשו שולחן עץ בהיר וכיסאות רפליקה של אימס בשחור, ומעליהם תלויה מנורת בלוט. שלושה הדפסים של סטודיו 4 Make על הקיר מכניסים לחלל נקודות צבע.

                 

                המטבח וקצה האי הצמוד לעמוד (צילום: נגה שחם פורת)
                  המטבח וקצה האי הצמוד לעמוד(צילום: נגה שחם פורת)

                   

                  מבט מפינת האוכל למסדרון, אחרי השיפוץ (צילום: דנה ליר אלעני)
                    מבט מפינת האוכל למסדרון, אחרי השיפוץ(צילום: דנה ליר אלעני)

                     

                    ואחרי ההשלמות (צילום: נגה שחם פורת)
                      ואחרי ההשלמות(צילום: נגה שחם פורת)

                       

                      לאורך המסדרון ובחדר ההורים פרושים שטיחים בדוגמאות גרפיות בשחור-לבן-אפור, שמוסיפים חמימות לפרקט ולאריחי הפורצלן. 

                       

                      בחדר ההורים מיטת עץ פשוטה, ומשני צדיה שולחנות בדגמים שונים. מעל המיטה תלוי נברשת נורות על כבלים שחורים, ועל הקיר אביזרים נלווים. חדר ארונות קטנטן נסגר בווילון לבן, ובצדו השני של החדר יש מרחב שישמש בעתיד כפינת עבודה.

                       

                      בחדר השינה מיטה פשוטה וחדר ארונות סגור בווילון (צילום: נגה שחם פורת)
                        בחדר השינה מיטה פשוטה וחדר ארונות סגור בווילון(צילום: נגה שחם פורת)

                         

                        בין חדר הילדים לחדר ההורים מפריד מסדרון מרווח, ובני המשפחה חולקים חדר רחצה משותף עם אמבטיה, שאליו צמוד חדר שירותים נוסף.

                         

                        חדר הרחצה המשפחתי. בנוסף אליו יש חדר שירותים נוסף (צילום: נגה שחם פורת)
                          חדר הרחצה המשפחתי. בנוסף אליו יש חדר שירותים נוסף(צילום: נגה שחם פורת)

                           

                          חדר הילדות עוצב בגוונים ורדרדים ותכולים, ויש לו מראה רך יותר. על החלון וילון לבן שקוף. בין המיטות פרוש שטיח צבעוני ועל הקירות שרשרת מנורות ותמונות בצבעוניות תואמת, שנרכשו באתר Society 6.

                           

                          שלב שלישי: הקמת סטודיו

                           

                          בעקבות שיפוץ דירתה הפרטית, שינתה ליר-אלעני את גישתה לאדריכלות. "במשרד של אבא שלי", היא מספרת, "עסקתי באדריכלות גרידא, היתרים ותכנון של מבני ציבור גדולים. רק אחרי השיפוץ של הבית שלי הבנתי את הצורך בעיצוב פנים והום סטיילינג, והתאהבתי בזה. זה תחום שנותן תוצאות וסיפוק הרבה יותר מידיים. פתאום, רק אדריכלות כבר לא הספיקה לי".

                           

                          שולחן האוכל ליד החלונות הגדולים. "פתאום רק אדריכלות כבר לא הספיקה לי", אומרת דנה ליר-אלעני  (צילום: נגה שחם פורת)
                            שולחן האוכל ליד החלונות הגדולים. "פתאום רק אדריכלות כבר לא הספיקה לי", אומרת דנה ליר-אלעני (צילום: נגה שחם פורת)

                             

                            בעקבות השינוי הקימה ליר-אלעני את ''סטודיו בלונד'' לעיצוב פנים והום סטיילינג, נישה במשרד של אביה, שבו היא משלבת בין העולמות. "אני לא ממליצה על הדרך שאנחנו עשינו", היא אומרת במבט לאחור, "צריך לתכנן את התקציב מראש, לסיים הכל בבת אחת, ולחיות מהתחלה כמו בן אדם מבוגר. היום כבר יש לי את הכלים איך לעשות את זה".

                             

                            שלב רביעי: שירות אינטרנטי

                             

                            את הכלים האלה תרגמה ליר-אלעני לרעיון נוסף - Design Up - שירות חדש שהקימה יחד עם הילה להב, במטרה להנגיש לקהל כלים ואפשרויות לעיצוב הבית ולהלבשתו. "שולחים אלינו, דרך האתר, תמונה של החלל ומידותיו", היא מסבירה, "ואנחנו שולחות הדמיה של הריהוט, כולל תאורה, שטיחים ואביזרים, תוכנית ורשימת קניות מפורטת עם סכום סופי". 

                             

                            הכניסה לחדר ההורים (צילום: נגה שחם פורת)
                              הכניסה לחדר ההורים(צילום: נגה שחם פורת)

                               

                              הלקוח יכול לבחור בין שלוש רמות מחיר ובין כמה סגנונות עיצוב, המבוססים על מוצרים של חנויות שקיימות בארץ (כמו איקאה, גולף ו-H&M), לצד מותגים שנמכרים רק באינטרנט, אך נשלחים לישראל. "אנחנו מאפשרות ללקוחות לראות את התמונה השלמה, מבחינת עיצוב ומבחינה תקציבית, עוד לפני שיצאו מהבית", היא מסבירה, "והאופציה הזו עונה גם על הצורך לשדרג דירה פשוטה עם הריהוט והאביזרים הנכונים, ובלי לחרוג מהתקציב".

                               

                              ועל רגל אחת, איזו עצה את יכולה לתת?

                               

                              "לפני שבכלל מתחילים לבנות, קודם כל צריך לעשות טבלת אקסל שאליה מכניסים את כל הצעות המחיר, כולל הערכת מחיר של הנגרות והריהוט. כשיש מושג כמה הדברים הולכים לעלות, אפשר להחליט איפה הכרחי לקצץ ואיפה לא מוכנים להתפשר. לדעתי צריך להשקיע בשיפוץ עצמו ולהוזיל בהלבשת הבית, אך לא לוותר עליה".  

                               

                              להוזיל בהלבשת הבית, אך לא לוותר עליה (צילום: נגה שחם פורת)
                                להוזיל בהלבשת הבית, אך לא לוותר עליה(צילום: נגה שחם פורת)

                                 

                                • מטבח ושולחן קפה: נגריית צמד
                                • שולחן אוכל: איקאה
                                • כסאות: אייטמס
                                • ספה: URBAN
                                • מדפים: איקאה
                                • שולחן צד: קסטיאל AS IS
                                • אקססוריז: סוהו, Bloomingville, Oaki, Adika, H&M
                                • שטיחים: איקאה, שנקין דיל, פייברס

                                 

                                 

                                 
                                הצג:
                                אזהרה:
                                פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד