ביום ראשון תפוחי אדמה: מתכוני תפודים חמים לפתיחת שבוע גשומה

אין משהו מנחם יותר ביום קר מתפוחי אדמה חמים. אז תבחרו איך אתם רוצים אותם: בתבשיל הודי עם כרובית, פריכים מהתנור עם זעתר או בקציצות עם בשר

מערכת Xnet

|

18.02.18 | 11:05

אלו גובי – תבשיל הודי עם תפוחי אדמה וכרובית (צילום: אפיק גבאי)
אלו גובי – תבשיל הודי עם תפוחי אדמה וכרובית (צילום: אפיק גבאי)

אלו גובי – תבשיל הודי עם תפוחי אדמה וכרובית / אינס שילת ינאי

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 1 כרובית
  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 1 כפית זרעי חרדל כתושים
  • 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
  • 1 כפית כורכום טחון
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • 1 פלפל אדום יבש חריף
  • 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ
  • 1/2 מקל קינמון
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר
  • 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה

  1. מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים ומשרים כ-10 דקות בקערה עם מים רותחים ומעט מלח. מסננים.
  2. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל כ-4 דקות. מוסיפים את התבלינים היבשים (למעט הקינמון) והפלפל החריף ומערבבים.
  3. מוסיפים את פרחי הכרובית, מקל הקינמון, השום, הג'ינג'ר ומים עד לכיסוי ההמרכיבים שבסיר. מביאים לרתיחה, מוסיפים את תפוח האדמה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות בכיסוי חלקי, עד לריכוך הירקות.
  4. מפזרים על תבשיל האלו גובי כוסברה קצוצה ומגישים, רצוי בליווי אורז מתובל וחריף.

 

  • עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"

 

 

בסטיל – קציצות תפוחי אדמה ממולאות בשר / דפנה אוסטר מיכאל

מתכון מבית סבתי הטריפוליטאית, שנהגה להכין מגש של הקציצות האלה כשרצתה לפנק אותנו.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן 

 

בסטיל – קציצות תפוחי אדמה ממולאות בשר (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
    בסטיל – קציצות תפוחי אדמה ממולאות בשר(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

     

    מרכיבים

    כ-20 קציצות

     

    • 6 תפוחי אדמה בינוניים, רצוי מזן דזירה
    • שמן לטיגון
    • 1 בצל גדול, קצוץ
    • 200 גרם בשר בקר טחון (רצוי עם מעט שומן כבש)
    • אפשרות: חופן פטרוזיליה קצוצה
    • 1/2 כפית קינמון
    • קורט אגוז מוסקט מגורר
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • כ-1 כוס קמח לקימוח הקציצות
    • 2 ביצים, טרופות

     

    אופן ההכנה

    1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם מתרככים. מקררים לטמפרטורת החדר ומקלפים. מועכים למחית, מתבלים בכ- 1/4 כפית מלח ובמעט פלפל ומערבבים.
    2. מחממים כף שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומאדים כ-5 דקות, תוך ערבוב והפרדת גושי הבשר. מוסיפים את הפטרוזיליה, הקינמון, המוסקט, מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהכיריים.
    3. נוטלים חופן ממחית תפוחי האדמה ומשטחים בכף היד. מניחים במרכז כף גדושה מהבשר וסוגרים סביבה את המחית לקציצה עגולה. מהדקים ומשטחים מעט. יוצרים כך קציצות נוספות.
    4. טובלים את הקציצות בקמח ואחר כך בביצים הטרופות.
    5. מחממים במחבת שמן ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה.

     

    • עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"

     

     

    תפוחי אדמה קריספיים בתנור עם זעתר וסומק / אסנת לסטר

    מתכון שקיבלתי בתוכנית "סיר לשבת" מהמאזינה ציפי בר ששת מצפת.

     

    תפוחי אדמה קריספיים בתנור עם זעתר וסומק (צילום: אסנת לסטר)
      תפוחי אדמה קריספיים בתנור עם זעתר וסומק(צילום: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      • 5-4 תפוחי אדמה (כ-1 ק"ג), שטופים
      • כ-1/2 כוס שמן זית
      • 1 כף מלח
      • 2 כפות זעתר
      • 2 כפות סומק

       

      אופן ההכנה

      1. דוקרים את תפוחי האדמה במזלג בכמה מקומות. מניחים בקערה ומחממים כ-10 דקות במיקרוגל שמכוון לעוצמה גבוהה, עד שאפשר לנעוץ בתפוחי האדמה מזלג בקלות (כדאי להפוך את תפוחי האדמה פעמיים-שלוש בזמן החימום).
      2. מקררים את תפוחי האדמה לטמפרטורת החדר. קולפים אותם וחותכים אותם לאורכם לרבעים או שמיניות.
      3. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים היטב בשמן זית.
      4. משמנים את תפוחי האדמה בשמן זית ומניחים אותם בתבנית. מערבבים את המלח, הזעתר והסומק, וזורים על תפוחי האדמה.
      5. אופים 30-20 דקות, עד שתפוחי האדמה מזהיבים.

       

      _______________________________________________________

       

      רוצים להכין פירה מושלם? קבלו 11 טיפים של מקצוענים. לחצו על התמונה

       

        (צילום: Shutterstock)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד