
אלו גובי – תבשיל הודי עם תפוחי אדמה וכרובית (צילום: אפיק גבאי)
אלו גובי – תבשיל הודי עם תפוחי אדמה וכרובית / אינס שילת ינאי
מרכיבים
4 מנות
- 1 כרובית
- 4 כפות שמן
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 1 כפית זרעי חרדל כתושים
- 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
- 1 כפית כורכום טחון
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- 1 פלפל אדום יבש חריף
- 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ
- 1/2 מקל קינמון
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר
- 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
- מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים ומשרים כ-10 דקות בקערה עם מים רותחים ומעט מלח. מסננים.
- מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל כ-4 דקות. מוסיפים את התבלינים היבשים (למעט הקינמון) והפלפל החריף ומערבבים.
- מוסיפים את פרחי הכרובית, מקל הקינמון, השום, הג'ינג'ר ומים עד לכיסוי ההמרכיבים שבסיר. מביאים לרתיחה, מוסיפים את תפוח האדמה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות בכיסוי חלקי, עד לריכוך הירקות.
- מפזרים על תבשיל האלו גובי כוסברה קצוצה ומגישים, רצוי בליווי אורז מתובל וחריף.
- עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"
בסטיל – קציצות תפוחי אדמה ממולאות בשר / דפנה אוסטר מיכאל
מתכון מבית סבתי הטריפוליטאית, שנהגה להכין מגש של הקציצות האלה כשרצתה לפנק אותנו.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

בסטיל – קציצות תפוחי אדמה ממולאות בשר(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרכיבים
כ-20 קציצות
- 6 תפוחי אדמה בינוניים, רצוי מזן דזירה
- שמן לטיגון
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 200 גרם בשר בקר טחון (רצוי עם מעט שומן כבש)
- אפשרות: חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כפית קינמון
- קורט אגוז מוסקט מגורר
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- כ-1 כוס קמח לקימוח הקציצות
- 2 ביצים, טרופות
אופן ההכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם מתרככים. מקררים לטמפרטורת החדר ומקלפים. מועכים למחית, מתבלים בכ- 1/4 כפית מלח ובמעט פלפל ומערבבים.
- מחממים כף שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומאדים כ-5 דקות, תוך ערבוב והפרדת גושי הבשר. מוסיפים את הפטרוזיליה, הקינמון, המוסקט, מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהכיריים.
- נוטלים חופן ממחית תפוחי האדמה ומשטחים בכף היד. מניחים במרכז כף גדושה מהבשר וסוגרים סביבה את המחית לקציצה עגולה. מהדקים ומשטחים מעט. יוצרים כך קציצות נוספות.
- טובלים את הקציצות בקמח ואחר כך בביצים הטרופות.
- מחממים במחבת שמן ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה.
- עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"
תפוחי אדמה קריספיים בתנור עם זעתר וסומק / אסנת לסטר
מתכון שקיבלתי בתוכנית "סיר לשבת" מהמאזינה ציפי בר ששת מצפת.

תפוחי אדמה קריספיים בתנור עם זעתר וסומק(צילום: אסנת לסטר)
מרכיבים
- 5-4 תפוחי אדמה (כ-1 ק"ג), שטופים
- כ-1/2 כוס שמן זית
- 1 כף מלח
- 2 כפות זעתר
- 2 כפות סומק
אופן ההכנה
- דוקרים את תפוחי האדמה במזלג בכמה מקומות. מניחים בקערה ומחממים כ-10 דקות במיקרוגל שמכוון לעוצמה גבוהה, עד שאפשר לנעוץ בתפוחי האדמה מזלג בקלות (כדאי להפוך את תפוחי האדמה פעמיים-שלוש בזמן החימום).
- מקררים את תפוחי האדמה לטמפרטורת החדר. קולפים אותם וחותכים אותם לאורכם לרבעים או שמיניות.
- מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים היטב בשמן זית.
- משמנים את תפוחי האדמה בשמן זית ומניחים אותם בתבנית. מערבבים את המלח, הזעתר והסומק, וזורים על תפוחי האדמה.
- אופים 30-20 דקות, עד שתפוחי האדמה מזהיבים.
- עוד מתכונים של אסנת לסטר - בבלוג "סיר לשבת"
_______________________________________________________
רוצים להכין פירה מושלם? קבלו 11 טיפים של מקצוענים. לחצו על התמונה