
עוגיות חמאה ושקדים עם שלושה סוגי שוקולד (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
עוגיות החמאה הלבנות האלה תפסו את עיני באינסטגרם של בחור גרמני מוכשר בשם מארק –
ומיד רצתי להכין אותן. גיליתי שהן לא רק יפהפיות, אלא גם ממש קלות להכנה, עדינות ופשוט נמסות בפה. כדאי גם לכם לנסות!
מרכיבים
כ-25 עוגיות חמאה
- 1 כוס (140 גרם) קמח
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 1/3 כוס (45 גרם) קורנפלור
- 2/3 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
- 1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
- 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
לקישוט
- 25 גרם שוקולד מריר
- 25 גרם שוקולד חלב
- 25 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה
- שמים בקערה את הכל המרכיבים, למעט החמאה, ומערבבים. מוסיפים את החמאה ולשים רק עד שמתקבל בצק אחיד (אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון).
- יוצרים מהבצק עיגולים בגודל של אגוז מלך קטן ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצרים במרכז כל עוגייה גומה בעזרת קצה הידית של כף עץ. מניחים במקרר כחצי שעה.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. אופים את עוגיות החמאה 12-10 דקות, עד שהן מראות סימנים ראשונים של הזהבה. מצננים.
- ממיסים כל שוקולד בנפרד ומעבירים לשקית זילוף. ממלאים את הגומות שבעוגיות החמאה בשוקולד מומס, ומניחים לשוקולד להתקשות לפני שמגישים.
- עוד מתכונים מעולים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"