עוגיות חמאה ושקדים עם שלושה סוגי שוקולד: מריר, חלב ולבן

עוגיות יפהפיות ונמסות בפה שנראות כאילו נקנו בקונדיטוריה, אבל בעצם הן ממש קלות להכנה. רוצו לחמם את התנור ותגידו תודה לדפנה אוסטר מיכאל

דפנה אוסטר מיכאל

|

15.02.18 | 21:13

עוגיות חמאה ושקדים עם שלושה סוגי שוקולד (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
עוגיות חמאה ושקדים עם שלושה סוגי שוקולד (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
עוגיות החמאה הלבנות האלה תפסו את עיני באינסטגרם של בחור גרמני מוכשר בשם מארק – ומיד רצתי להכין אותן. גיליתי שהן לא רק יפהפיות, אלא גם ממש קלות להכנה, עדינות ופשוט נמסות בפה. כדאי גם לכם לנסות!

 

מרכיבים

כ-25 עוגיות חמאה

 

  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1/3 כוס (45 גרם) קורנפלור
  • 2/3 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
  • 1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
  • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

 

לקישוט
  • 25 גרם שוקולד מריר
  • 25 גרם שוקולד חלב
  • 25 גרם שוקולד לבן

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את הכל המרכיבים, למעט החמאה, ומערבבים. מוסיפים את החמאה ולשים רק עד שמתקבל בצק אחיד (אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון).
  2. יוצרים מהבצק עיגולים בגודל של אגוז מלך קטן ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצרים במרכז כל עוגייה גומה בעזרת קצה הידית של כף עץ. מניחים במקרר כחצי שעה.
  3. מחממים את התנור ל-170 מעלות. אופים את עוגיות החמאה 12-10 דקות, עד שהן מראות סימנים ראשונים של הזהבה. מצננים.
  4. ממיסים כל שוקולד בנפרד ומעבירים לשקית זילוף. ממלאים את הגומות שבעוגיות החמאה בשוקולד מומס, ומניחים לשוקולד להתקשות לפני שמגישים.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג