לחם, כלום עבודה: שני לחמי בריאות ללא שמרים שמוכנים בקלי קלות

לא צריך מיקסר, שמרים או הרבה זמן פנוי כדי להכין כיכר טרייה ובריאה לארוחת הערב. יעל גרטי עם לחמים מהירים: ללא גלוטן (אבל עם קינואה!) ועל בסיס בירה

לחם קינואה ללא גלוטן (צילום: בועז לביא, סגנון: אינה גוטמן)
לחם קינואה ללא גלוטן (צילום: בועז לביא, סגנון: אינה גוטמן)

לחם קינואה ללא גלוטן

גם בריא, גם טבעוני, גם ללא גלוטן וגם קל להכין אותו: צריך רק סיר וקערית.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק באורך ‭ 30-27‬ ס"מ

 

לבישול הקינואה

  • 1 כף שמן זית
  • 1 כוס (240 מ"ל) קינואה (מומלץ קינואה רויאל אורגנית)
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • ‭2 1/2‬ כוסות (600 מ"ל) מים רותחים

 

להכנת הלחם

  • ‭1/4‬ כוס גרעיני חמנייה קלופים
  • ‭1/4‬ כוס גרעיני דלעת קלופים
  • ‭ 1/4‬כוס זרעי פשתן או שומשום
  • אפשרות: ‭ 1/4‬כוס זרעי צ'יה
  • 1 כף מייפל טבעי או סילאן טבעי
  • ‭1/4‬ כוס (60 מ"ל) מים
  • 4 כפות גדושות (80 גרם) טחינה גולמית
  • 1 כף שמן זית
  • ‭1/3‬ כפית מלח
  • 4 כפות (40 גרם) קורנפלור

 

אופן ההכנה

  1. הקינואה: מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים את הקינואה ומערבבים. מוסיפים את המלח ומערבבים כמה שניות. מוסיפים את המים הרותחים, מכסים ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים את האש ומבשלים עוד ‭ 20-15‬ דקות, עד שהמים נספגים וגרגירי הקינואה נפתחים. מסירים מהכיריים ומפרידים את גרגירי הקינואה במזלג, לאוורור. מנגבים את צדו הפנימי של המכסה מטיפות, מכסים ומחכים 5 דקות.
  3. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית במעט שמן זית או מרפדים אותה בנייר אפייה. מוסיפים לקינואה את כל הגרעינים ומערבבים.
  4. מערבבים בקערה נפרדת את המייפל, המים, הטחינה, שמן הזית והמלח. מוסיפים את הקורנפלור וטורפים עד לפירוק הגושים. מוסיפים לקינואה ומערבבים לפיזור אחיד.
  5. יוצקים לתבנית, מיישרים ומהדקים היטב בידיים. אופים ‭ 50-45‬ דקות, עד שהלחם מתייצב ומשחים. מוציאים, ומצננים כשעתיים לפני שפורסים ומגישים.

 

  • איך שומרים? עד 4 ימים, עטוף במקרר.

 

 

לחם בירה עם קמח כוסמין מלא

לחם מהיר הכנה, ללא שימוש במיקסר. מומלץ להשתמש בבירה לבנה עדינה יחסית, כדי שלא יתווסף ללחם טעם מריר.

 

לתוצאה פריכה במיוחד מומלץ לאפות את הלחם בשני שלבים, כפי שמתואר בהוראות ההכנה (במקרה שכזה חובה לרפד את התבנית בנייר אפייה), אבל אפשר גם לדלג על כך ולאפות רק בתוך התבנית.

 

שתי המלצות לשדרוג התוצאה: אם אפשר, השתמשו במים מינרליים או מסוננים, ובכל מקום שבו נחוץ מלח – נסו להשתמש במלח אטלנטי דק. אתם תופתעו מההבדל בטעם הלחם.

 

לחם בירה עם קמח כוסמין מלא (צילום: בועז לביא, סגנון: אינה גוטמן)
    לחם בירה עם קמח כוסמין מלא(צילום: בועז לביא, סגנון: אינה גוטמן)

     

    מרכיבים

    תבנית אינגליש קייק באורך 35 ס"מ, או 2 תבניות באורך 25 ס"מ

     

    • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
    • 2 כוסות פחות 2 כפות (220 גרם) קמח כוסמין מלא
    • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
    • 1 כפית שטוחה (5 גרם) מלח,
    • 500 מ"ל בירה לבנה, מומלץ עדינה
    • 4 כפות שמן זית
    • אפשרות לעיטור: חופן גרעינים קלופים (דלעת, חמנייה או שומשום)

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה או משמנים אותה במעט שמן זית.
    2. שמים בקערה גדולה את שני סוגי הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים. מוסיפים את הבירה (כן, עם כל הקצף!) ואת שמן הזית ומערבבים במרית רק עד שמתקבל מרקם אחיד ולא יותר. יוצקים לתבנית, מיישרים ומפזרים את הגרעינים.
    3. אופים 50 דקות, מוציאים מהתנור ומחלצים את הלחם בזהירות מהתבנית. מניחים את הלחם (עם נייר האפייה) על רשת התנור ואופים עוד ‭ 8-5‬ דקות, עד שנשמע צליל חלול כשנוקשים על תחתית הכיכר. מוציאים, ומצננים כחצי שעה לפני שפורסים ומגישים.

    _______________________________________________________

     

    ויש גם לחם תירס מהיר עם גבינה ועגבניות מיובשות. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון

     

      (צילום: אולגה טוכשר)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (2 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג