זהובה ועסיסית: עוגת סילאן בחושה עם אגוזים וקינמון
כמה פשוטה, ככה מענגת: אפרת סיאצ'י מגישה עוגה פרווה שמכינים בשיא המהירות ממרכיבים שיש תמיד בבית

עוגת סילאן בחושה עם אגוזים וקינמון (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
תבנית אינגליש קייק
- 2 ביצים
- 2 כפות גדושות סוכר
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
- 1/3 כוס (80 מ"ל) סילאן
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים פושרים
- 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
- 1 כפית שטוחה קינמון טחון
- 1/3 כוס (כ-35 גרם) אגוזים, קצוצים או טחונים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-175 מעלות. משמנים את התבנית.
- מערבבים את הביצים עם הסוכר (ידנית או במיקסר). מוסיפים את השמן, הסילאן והמים, ומערבבים לאיחוד. מוסיפים את הקמח והקינמון, ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה (ערבוב יתר עלול לפגוע באווריריות העוגה). מוסיפים את האגוזים ומערבבים קלות.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות