בלי להסתבך: טארט תפוזים בלי עניינים
גאלט הוא סוג של טארט, שבו לא צריך לרפד תבניות בבצק, לא צריך לאפות עם משקולות ואין המון שלבים – בקיצור, מושלם. והבונוס: אפשר להחליף את התפוזים באגסים או בתפוחים.
המרכיבים
(עוגה בקוטר 28 ס"מ)
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
- 1/8 כפית מלח
- 4 כפות שטוחות (30 גרם) אבקת סוכר
- 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1/4 כוס מים קרים מאוד
- 2 כפות חומץ
לתפוזים
- 6 תפוזים, קלופים ופרוסים לרוחבם לפרוסות
- בעובי 1/2 ס"מ
- 1/2 כוס סוכר
להרכבת העוגה
- 1/4 כוס שקדים טחונים
- 1 ביצה, טרופה
- מעט סוכר
ההכנה
1. שמים בקערת מעבד המזון (אפשר גם בקערת המערבל עם וו הגיטרה) את הקמח, המלח ואבקת הסוכר ומערבבים. מוסיפים את החמאה ומעבדים בהפסקות )פולסים( עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים, תוך כדי הפעלה בהפסקות של המכשיר, את המים והחומץ ומעבדים רק עד שהפירורים נצמדים זה לזה ולא יותר.
2. פורשים ניילון נצמד על משטח העבודה, מעבירים אליו את הבצק ואוספים אותו לגוש פחוס. עוטפים ומאחסנים 20 דקות במקרר.
3. התפוזים: בינתיים, מניחים את פרוסות התפוזים בקערה ומפזרים עליהן את הסוכר.
4. מחממים את התנור ל־ 180 מעלות.
5. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה ומניחים עליו את הבצק. אם הוא דביק, מפזרים מעט קמח. מרדדים אותו לעלה בעובי 1/2 ס"מ ובקוטר 34 ס"מ לערך. מעבירים אותו, עם נייר האפייה שעליו הוא מונח, לתבנית תנור.
6. הרכבת העוגה: מפזרים על הבצק את השקדים הטחונים, אבל משאירים שוליים נקיים ברוחב כ־ 3 ס"מ. מניחים על השקדים את התפוזים. מקפלים את השוליים הנקיים על פירות ההדר ומהדקים
קלות. מברישים את החלק המקופל בביצה הטרופה ובוזקים מעט סוכר.
7. אופים כ־ 30 דקות, עד שהבצק יציב וזהוב.
איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר
בלי לאפות: פודינג תבלינים חם
100 דקות הכנה, ומתקבל קינוח טבעני עם טעמים מחממים במרקם שכולו תענוג.
המרכיבים (6-4 מנות)
- 1 קופסה (400 מ"ל) קרם קוקוס
- 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) מים
- 6-4 כפות סוכר
- 2 כפות סולת
- 1 כף שורש ג'ינג'ר, מגורר דק
- 1 מקל קינמון
- 3 גרעיני הל
- 6 כפות (60 גרם) קורנפלור
- + 1/4 כוס מי ברז
ההכנה
1. שמים בסיר בינוני את קרם הקוקוס והמים. מוסיפים את הסוכר, הסולת והתבלינים ומחממים עד לסף רתיחה. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים עוד 10 דקות.
2. בינתיים, מערבבים בכלי נפרד את הקורנפלור והמים, עד שמתקבלת תמיסה אחידה.
3. בתום הבישול, מוציאים את התבלינים בעזרת כף מחוררת. מוסיפים לסיר את תמיסת הקורנפלור וממשיכים לחמם, תוך ערבוב מתמיד במטרפה, עד שהקרם מסמיך. מסירים מהכיריים. טועמים ומוסיפים סוכר, אם צריך.
4. מחלקים לקערות ומגישים מיד או כשהפודינג פושר. אם רוצים, מפזרים פתיתי קוקוס, אגוזים קצוצים, סירופ מייפל וכדומה.
איך שומרים? עד יומיים, במקרר. מחממים בעדינות במיקרוגל או על סיר אדים.
בלי לרדד: עוגת שמרים בחושה עם תפוחים
10 דקות עבודה, 45 דקות מנוחה – ולתנור. לא צריך לרדד, לקפל וליצור צורות. שימו לב שיש להוציא ביצים ולהמס חמאה מראש.
המרכיבים (12 יחידות מאפינס או תבנית אינגליש קייק)
- 2 כוסות (280 גרם) קמח
- 1/2 כוס (100 גרם ) סוכר
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
- 2 ביצים, בטמפרטורת החדר
- 100 גרם חמאה, מומסת וצוננת
- לתפוחים
- 2 תפוחים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל
- 1 ס"מ
- 1 שקיק ) 10 גרם( סוכר וניל
- 1 כף סוכר
- 1/2 כפית קינמון טחון
ההכנה
1. התפוחים: שמים את התפוחים בקערית, זרים עליהם את סוכר הווניל, הסוכר והקינמוןו מערבבים קלות. מניחים בצד.
2. העוגה: שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, הסוכר והשמרים. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ולשים 4– 5 דקות לבצק אחיד (אפשר גם לערבב וללוש ידנית, בקערה).
3. מוסיפים לבצק את התפוחים, עם המיץ שנקווה בקערה, ומערבבים.
4. משמנים קלות את התבניות ומחלקים ביניהן את הבצק, כך שימלא עד מחצית מגובהן. מניחים להתפחה עד שהבצק ממלא את התבניות (כ־ 45 דקות).
5. בינתיים, מחממים את התנור ל־ 170 מעלות.
6. אופים – כ־ 30 דקות למאפינס, 35 – 40 דקות לתבנית אינגליש קייק – עד שהמאפה זהוב ויציב. מוציאים ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
איך לשמור? עד יומיים, מכוסה, בטמפרטורת החדר או במקרר, או עד שבועיים במקפיא.
רק לערבב: עוגה בחושה עם תותים ושמנת חמוצה
קלאסיקה מפנקת שמערבבים בקערה. אפשר להחליף את התותים בקוביות של תפוחי עץ או בפירות יער קפואים
המרכיבים
(2 תבניות אינגליש קייק)
- 200 גרם חמאה, רכה
- 2 ביצים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
- 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
- 1/4 כוס קוקוס טחון + מעט קוקוס
- לקימוח התבנית
- 2 כוסות תותים, חתוכים לקוביות (אפשר להשתמש בקפואים, ללא הפשרה)
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־ 160 מעלות. משמנים את התבניות ומקמחים אותן במעט פתיתי קוקוס.
2. שמים בקערה (אפשר גם להיעזר במערבל) את החמאה, הביצים, הסוכר וסוכר הווניל וטורפים היטב. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים. מוסיפים את הקמח והקוקוס ומערבבים. מוסיפים את התותים מערבבים (אם משתמשים במערבל ובתותים טריים, עדיף לעצור ולערבב ידנית).
3. יוצקים את העיסה לתבניות ואופים כ־ 45 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי. מוציאים, מצננים ומגישים.
איך שומרים? עד 3 ימים במקרר או עד חודש במקפיא.
שולפים מהמקפיא: עוגיות גרנולה שוקוצ'יפס טבעוניות
10 דקות עבודה, שעה הקפאה, 1/4 שעה אפייה – ויש. לגרסה חלבית, לא טבעונית, אפשר להמיר את חמאת הקוקוס בכמות זהה של חמאה.
המרכיבים (כ־ 50 יחידות)
- 200 גרם חמאת קוקוס
- 1 כוס סוכר חום
- 1/3 כוס בננה מרוסקת או רסק
- תפוחים
- 3 כוסות פתיתי שיבולת שועל
- מהירת הכנה
- 2 כוסות (280 גרם) קמח
- תופח
- 1/8 כוס מלח
- 1 כוס תוספות לפי בחירה (שקדים ואגוזים גרוסים, שומשום, קוקוס טחון, גרעינים, פירות יבשים קצוצים וכדומה)
- 100 גרם שוקולד צ'יפס או
- שוקולד מריר קצוץ
ההכנה
1. שמים בקערה גדולה את חמאת הקוקוס, הסוכר והפרי המרוסק ומערבבים.
2. שמים בקערה נפרדת את כל שאר המרכיבים ומערבבים. מעבירים את תכולת הקערה לקערה עם הפרי המרוסק ומערבבים בכף עד לקבלת בצק אחיד (אם רוצים, אפשר לעשות זאת במערבל עם וו הגיטרה).
3. מעבירים את הבצק לתבנית או קופסה (למשל, בגודל 20X20 ס"מ) ודוחסים היטב. מכסים ומקפיאים כשעה.
4. מחממים את התנור ל־ 180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
5. מוציאים את הבצק וחותכים אותו לאורכו, ל־ 5-4 פסים (בשלב זה, אפשר לעטוף היטב ולהחזיר למקפיא את הכמות שרוצים לשמור לשימוש עתידי). חותכים כל פס לרוחבו, לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ, ומניחים בתבנית התנור במרווחים של 2 ס"מ בין הפרוסות.
6. אופים כ־ 15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים, מצננים היטב ומגישים.
איך שומרים? את העוגיות האפויות – עד שבוע, בכלי סגור בטמפרטורת החדר.