נחיתה רכה בצלחת: שני מתכונים בדוקים לתבשילים עם כנפי עוף

הן זולות, הן טעימות וכיף לאכול אותן בידיים: אסנת לסטר עם שתי דרכים טעימות להכין כנפי עוף – בשום ופפריקה או ברוטב חמוץ-מתוק רומני

אסנת לסטרפורסם: 07.02.18 21:12
כנפי עוף עם בצלי שאלוט בקדרת חרס (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
כנפי עוף עם בצלי שאלוט בקדרת חרס (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

כנפי עוף עם בצלי שאלוט בקדרת חרס

מתכון של אסנת לסטר.

את המנה הזאת אני תמיד מכינה בקדרת חרס, שמעניקה לה טעם מיוחד. כמובן שאפשר להשתמש בכל כלי חסין חום אחר שיש לו מכסה.

 

מרכיבים

3-2 מנות

 

  • 1 ק"ג כנפי עוף
  • 1/2 ק"ג בצלי שאלוט, קלופים
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
  • 1 כפית שטוחה פפריקה חריפה
  • 1 כף גדושה שום גרוס יבש או אבקת שום

 

אופן ההכנה
  1. מערבבים את התבלינים בקערית.
  2. מניחים בתבנית מחצית מכמות הכנפיים והבצלים ומפזרים מעל מחצית מתערובת התבלינים. מכסים ביתרת הכנפיים והבצלים ומפזרים את יתרת התבלינים.
  3. מכסים את הקדרה במכסה, מכניסים לתנור קר, ומדליקים אותו כשהוא מכוון ל-180 מעלות.
  4. צולים שעה עד שעה וחצי.

 

 

אסיק פלייש - כנפי עוף ברוטב חמוץ-מתוק

מתכון של רבקה ליבוביץ מכרמיאל.

אמה של רבקה הכינה את המאכל בכל יום שישי והגישה אותו על ממליגה. מדובר בגרסה למאכל רומני קלאסי של צלי בקר ברוטב חמוץ-מתוק.

 

אסיק פלייש - כנפי עוף ברוטב חמוץ-מתוק (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    אסיק פלייש - כנפי עוף ברוטב חמוץ-מתוק(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים

    3-2 מנות

     

    • 1 ק"ג כנפי עוף
    • 2 בצלים גדולים, קצוצים
    • 1/2 כוס שמן זית
    • 1/2 כוס צימוקים, מושרים במים במשך כ-1/2 שעה ומסוננים
    • 1 כף גדושה סוכר
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
    • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט

     

    אופן ההכנה
    1. מפרידים את הכנפיים לשני חלקים.
    2. מטגנים את הבצל בשמן הזית. כשהוא מתחיל להזהיב מוסיפים את הכנפיים וממשיכים לטגן עד שהן משחימות.
    3. מוסיפים 1/2 עד 3/4 כוס מים ואת הצימוקים, הסוכר, המלח והפלפל, ומנערים את הסיר לצדדים כדי שהתבלינים יתערבבו.
    4. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה, עד שהנוזלים מסמיכים.
    5. מוסיפים את מיץ הלימון, מנערים מעט את הסיר לצדדים ומבשלים עוד 1/2 דקה.
    6. מומלץ להגיש על ממליגה או עם חלה.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)