צפו - 5 דברים שלא ידעתם על עדשים

צלחת מוצלחת לאירוח בריא או 'סתם' ארוחה (צילום: ליאורה חוברה)
* פיתוח והכנת המנה - אביטל תקוה, שפית פרטית
מרכיבים
18 קציצות גדולות / 60 קלוריות ליחידה
400 קלוריות לצנצנת רוטב / 25 קלוריות לכף אחת
לקציצות
- 2 כוסות עדשים כתומות
- 1 בצל, מגורד
- 1 קישוא גדול, מגורד (או 2 קטנים)
- 1 גזר, מגורד
- צרור פטרוזליה טרייה
- 1 כוס פתיתי שיבולת שועל
- 2 ביצים או כמות זהה של תחליף ביצה לטבעונים
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית כורכום, טחון
- 2 כפות קמח
תרסיס שמן לטיגון
לרוטב
- 2 גביעים (400 מ"ל) יוגורט עיזים
- 2 כפות טחינה גולמית, רצוי משומשום מלא
- חופן שמיר טרי קצוץ
- 1 שן שום כתושה
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה
- הקציצות: מבשלים את העדשים במים כ-20 דקות, עד לריכוך. מסננים היטב מנוזלים ומניחים בקערה.
- סוחטים את הירקות המגורדים ומוסיפים אותם לקערה עם העדשים.
- מוסיפים את יתר המרכיבים של הקציצות, אם התערובת נוזלית מדי, מוסיפים מעט קמח או שיבולת שועל. מניחים לתערובת להתייצב לפחות שעה במקרר. יוצרים בידיים רטובות קציצות.
- מחממים את המחבת ומרססים אותה בתרסיס שמן. מטגנים את הקציצות מספר דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות. לחלופין, אפשר לחמם מראש תנור ל-180 מעלות, לרפד תבנית בנייר אפייה, לסדר עליו את הקציצות ולאפות אותן עד שהן מזהיבות מצד אחד, להפוך ולאפות כמה דקות מצד שני.
- הרוטב: מערבבים את מרכיביו, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים יחד עם הקציצות החמות.
אפשר לשמור את הרוטב ואת הקציצות 3 ימים במקרר בכלים אטומים.
ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
-----------------------------------------------
מתכון נוסף של ליאורה לקציצות צמחוניות, הפעם עם אפונה וצנוברים