
טורטייה עם עוף טחון וצ'וריסוס (צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')
בשרי
טורטייה עם עוף טחון וצ'וריסוס
הצ'וריסו מוסיף חריפות עדינה, אך אפשר להחליפו בכל נקניקייה פיקנטית (ואיכותית!) אחרת. אם מוסיפים למנה שעועית, יש להשרות אותה לילה במים.
מרכיבים
6 מנות
- 12-10 טורטיות רגילות
- אם רוצים: 1 כוס שעועית שחורה, שהושרתה במשך לילה במים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 2 כפות שמן זית
- 1 ק"ג עוף טחון
- 250 גרם נקניקיות צ'וריסוס, חתוכות לקוביות קטנות
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1 בצל, קלוף ופרוס דק
- 200 גרם אריסה או סלט מטבוחה
- 200 גרם צנוניות, פרוסות דק
- 1 גבעול בצל ירוק, קצוץ דק
אופן ההכנה
- אם מוסיפים שעועית: מסננים אותה ממי ההשרייה, מעבירים לסיר ומכסים במים טריים. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה על להבה גבוהה, עד שהיא מתרככת. מסננים ומתבלים במלח ופלפל.
- מחממים במחבת גדולה את שמן הזית, מוסיפים את העוף והצ'וריסוס ומטגנים תוך ערבוב כ-8 דקות, עד שהם מזהיבים קלות. מוסיפים את הפפריקה, מלח ופלפל ומסירים מהכיריים.
- מעבירים את העוף והנקניקיות לקערת השעועית, מוסיפים את הבצל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול (אפשר להכין עד יום מראש).
- הרכבת המנה: מורחים כף אריסה או מטבוחה על 2/3משטח הטורטייה. מניחים על הממרח כ-3 כפות גדושות מהמלית. מניחים מעל צנונית ובצל ירוק ומגלגלים את הטורטייה (אפשר להכין עד 3 שעות מראש ולהדק בקיסם, לחיזוק).
חלבי
טורטייה במילוי אנטיפסטי וגבינת עזים

טורטייה במילוי אנטיפסטי וגבינת עזים(צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')
מרכיבים
6 מנות
- 6 טורטיות גדולות
- 2 גלילים (400 גרם) גבינת עזים, פרוסים דק
לאנטיפסטי
- 3 פלפלים גדולים, בצבעים שונים, חתוכים למקלות
- 2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לשמיניות
- 2 עגבניות, חתוכות לשמיניות
- 1 כף עלי בזיליקום, חתוכים, או 1 כפית בזיליקום יבש
- 4 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- האנטיפסטי: מחממים את התנור ל-210 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים בקערה את כל הירקות החתוכים עם שמן הזית, הבזיליקום, מלח ופלפל. מפזרים בתבנית ואופים 25-20 דקות, עד שהירקות מזהיבים. מוציאים ומצננים לגמרי (מומלץ במקרר. אפשר להכין עד יום מראש).
- הרכבת המנה: מניחים על 2/3משטח כל טורטייה 6-5 פרוסות גבינה. מניחים עליהן ירקות וקצת מהרוטב שהצטבר בתבנית, מגלגלים ומגישים.
טבעוני
טורטייה עם טופו, אבוקדו וירקות
מוגש עם סלסה עגבניות מתובלת, לשדרוג החוויה.

טורטייה עם טופו, אבוקדו וירקות(צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')
מרכיבים
6 מנות
- 6 טורטיות גדולות, מומלץ מקמח מלא
- 200 גרם טופו, פרוס דק
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 אבוקדו גדול, בשל
- 2 כפות מיץ לימון
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 כף שמן קנולה
- 4 גזרים, פרוסים דק
- 2 קולרבי, פרוסים דק
- 3 מלפפונים, פרוסים דק
לסלסה
- 100 גרם (1/2 כוס) עגבניות קלופות
- 1 פלפל צ'ילי, פרוס
- עלים מ-1 גבעול כוסברה טרייה
אופן ההכנה
- מערבבים את פרוסות הטופו עם רוטב הסויה ומשהים כ-10 דקות.
- בינתיים מוציאים את בשר האבוקדו ומעבירים לקערה. מוסיפים את מיץ הלימון, מלח ופלפל ומועכים היטב.
- הסלסה: שמים בקערת מעבד המזון את מרכיביה ומעבדים למרקם אחיד (אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר).
- מחממים במחבת את השמן ומטגנים את פרוסות הטופו כדקה מכל צד. מוציאים.
- הרכבת המנה: מורחים על 2/3משטח כל טורטייה ככף מסלט האבוקדו. מניחים זה על זה גזר, קולרבי ומלפפון. מניחים במרכז פרוסות סויה ומגלגלים. חותכים כל טורטייה לקטעים באורך כ-3 ס"מ ומגישים לצד הסלסה.