
סלט כרובית ודלעת חרוכות עם עדשים ולימון כבוש (צילום: טל סורסקי)
סלט משביע ונפלא שהכוכבות שלו הן כרובית ודלעת שנצרבות במחבת לוהטת לפני שהן מצטרפות לעדשים שחורות וללימון כבוש. אין פה יותר מדי עבודה, אבל חשוב להקפיד על שני דברים:
- שימוש במחבת (או סיר) כבדה שאפשר ממש להלהיט. אנחנו רוצים שהירקות ייצרבו היטב, כדי שהסוכרים שבהם יתקרמלו.
- שימוש בירקות טריים מאוד - לא בכרובית שמחכה לכם במקרר כבר שבוע וחצי.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
4 מנות
- 1 כוס עדשים שחורות
- 250 גרם דלעת
- 250 גרם כרובית (כרובית אחת קטנה)
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית זרעי שומר
- 1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
- 2 כפות ממרח לימון כבוש
- 1 כפית צלפים
- 2 כפות עלי נענע קצוצים
- אפשרות: 1/4 כוס גרגירי רימון
- מלח
אופן ההכנה
- שוטפים היטב את העדשים ומבשלים כ-20 דקות בהרבה מים רותחים, עד שהן מתרככות, אבל לא מדי. מסננים מיד.
- בינתיים חותכים את הדלעת לקוביות בגודל 1/2 ס"מ ואת הכרובית לפיסות קטנות.
- מלהיטים מחבת כבדה ומוסיפים 2 כפות שמן זית ואת קוביות הדלעת. מטגנים כמה דקות, עד שהן משחימות מכל הכיוונים ומתרככות, אבל לא יותר מדי.
- מוסיפים למחבת את זרעי השומר והכוסברה, מערבבים היטב ומעבירים לקערה.
- מוסיפים למחבת 2 כפות שמן זית ואת הכרובית וצורבים כמה דקות, עד שהיא נחרכת. מוסיפים 1/4 כוס מים רותחים ומבשלים עד שהם מתאדים. מעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את העדשים, הלימון הכבוש, הצלפים, הנענע, גרגירי הרימון ומעט מלח, ומערבבים.
- עוד מתכונים מעולים של טל סורסקי - בבלוג "מה יש לאכול"
ויש גם סלט כרובית צלויה עם אנטיפסטי ותפוחי אדמה ברוטב קרמי. לחצו על התמונה