באופן צמחי: צמחי מרפא
שיחזירו לך את התשוקה

ואם אחרי 60 לא בא לי? תסמונת גיל המעבר פוגעת באיכות חיים של הרבה נשים ובין היתר בחשק המיני שלהן. רק שתדעו שיש טיפול טבעי שעשוי לעזור

איה פודה

|

04.02.18 | 11:08

  (צילום: Shutterstock)

תסמונת גיל המעבר משפיעה מאוד על איכות החיים של נשים רבות. בין היתר, רבות מדווחות על ירידה ברמת החשק המיני ואף היעלמותו לגמרי מה שעצוב כי המיניות היא מרכיב חשוב בשמירה על הבריאות בכל גיל, גם אם 'לא נעים' לנו לדבר על כך.

 

ללא הטיפול הנכון, התפקוד המיני של הנשים בגיל המעבר נחלש מאוד, בין היתר בגין גורמים תרבותיים המכירים רק במיניות נשית 'צעירה', כזאת שנמשכת רק עד גיל מסוים. סיבה נוספת היא הירידה ברמת ההורמונים הנשיים כגון אסטרוגן ומגוון תופעות הלוואי של גיל המעבר, שמשפיעות גם על ביטחונן העצמי, התפיסה העצמית  וגם על המיניות.

 

אחת מתופעות הלוואי שמופיעה עם ירידת רמת האסטרוגן היא יובש בנרתיק שמביא להצרתו וגורם לכאבים בעת קיום יחסי מין. הקושי לקיים יחסי מין ואי הנעימות הכרוכה בכך משפיעים גם על הנפש של האישה שכבר אינה מצפה לסקס בגלל היעדר הנאה ובהדרגה גם מאבדת את החשק שלה עצמה.

 

נשמע דטרמיניסטי? אל תדאגו, לא הכל אבוד. אפשר בהחלט לשפר את איכות החיים ולעורר את המיניות שנשכחה מעט. אחת משיטות הטיפול המקובלות היא שימוש בתחליף לאסטרוגן. ולאחרונה אף עלתה האפשרות לטפל בנשים הסובלות מירידה בתפקוד המיני ובתשוקה על ידי ההורמון הגברי טסטוסטרון.

 

במקביל לכך קיימים טיפולים טבעיים המשלבים צמחי מרפא מסוגים שונים, חומרי סיכה ושמנים טבעיים. הטיפול הנטורופתי מתמקד בשיקום תהליכים פיזיאולוגיים והורמונאליים ובהורדת מתחים נפשיים שהצטברו בין היתר בעקבות התהליכים הגופניים.

 

ההמלצה הכללית היא לצרוך מזונות עשירים ברכיבים הקרויים פיטואסטרוגנים, כלומר מזונות המכילים אסטרוגן צמחי. למרות שלא מדובר על ההורמון אסטרוגן עצמו, המבנה של פיטואסטרוגנים דומה מאוד לדבר האמיתי. ברשימת המזונות שמכילים פיטואסטרוגנים נמצאים אגוזים וזרעים(זרעי פשתן, שומשום ועוד), פולי סויה ומוצריה, חילבה, נבט חיטה, אלפלפה, עדשים,שעועית, שומר, ליקריץ ועוד רבים אחרים.

 

בנוסף למאכלים מוכרים, קיימים צמחי מרפא שמשמשים את הרפואה המסורתית בעידוד המיניות הנשית:

 

 

קוהוש שחור –  צמח עשבוני גבוה, שמוצאו בצפון אמריקה והוא מוכר ביכולתו להקל על תסמונת גיל המעבר, הסדרת הווסת, הקלה על כאבי מחזור, יתר לחץ דם, ציסטות בשד ושחלות פוליציסטיות.

השימוש בקוהוש עשוי להקל על יובש בנרתיק וגם על תדירות ועוצמה של גלי החום, עייפות, חרדות ובעיות שינה שהמופיעים גם הם כחלק מתסמונת גיל המעבר ועלולים להזיק עוד לחיי המין, וזאת הודות לתכולת הפיטואסטרוגנים שבו.

 

אפשר להשתמש בתמצית נוזלית או יבשה המופקת מקנה השורש או בכמות קטנה של קוהוש מורתח.

 

שיח אברהם – שיח שמקורו בדרום אירופה ששימש כתבלין של מזון נזירים על מנת לדכא את היצר המיני בקרבם. ברפואה העממית הצמח משמש לטיפול בבעיות שונות הקשורות במחזור החודשי, מיומות, ציסטות, תסמונת גיל המעבר, מיגרנות ואף דיכאון. גרגירי הצמח משפיעים על הורמונים שונים המופרשים מהשחלות ובכך גורמים לאיזון אסטרוגן ופרוגסטרון.

 

אפשר להשתמש בתמצית נוזלית או יבשה של גרגירי הצמח או בחליטה שלהם.

 

בטטת בר – שורש שמוצאו באמריקה הצפונית. בטטת הבר תומכת בתפקוד השחלות ובכך מביאה לאיזון אסטרוגן ופרוגסטרון. השורש משמש לטיפול בתסמונת גיל המעבר וניתן ליטול אותו בתמצית או לאחר הרתחה.

 

אנג'ליקה סינית – צמח רב שנתי שמוצאו באסיה שם הוא נחשב לצמח נשי בשל השפעתו המטיבה על מערכת הרבייה הנשית. אנג'ליקה מטפלת בהיעדר חשק מיני, בעיות שינה, חולשה ועייפות, כאבי ראש ועוד.

 

כדאי לדעת כי קיימות פורמולות מוכנות הכוללות את כל צמחי המרפא המטפלים בהיעדר חשק, שעשויות להחזיר אותו הן באמצעות טיפול במעצורים פיזיים (כמו יובש בנרתיק או חולשה כללית) והן באמצעות היותן סוג של אפרודיזיאק בעצמן (למשל אנג'ליקה סינית נחשבת למעוררת מינית כשלעצמה).

 

מזונות פרואסטרוגנים – חלב סויה, טמפה, טופו, אדממה, מיסו וזרעי פשתן, כולם מעודדים ייצור אסטרוגן. בנוסף לאלו אפשר לפנות לטיפולים משלימים כגון דיקור סיני, יוגה ועיסוים המקלים על מתח נפשי שעשויים לסייע בכל תופעות גיל המעבר, בדגש על העצמת החשק המיני.

 

באופן כללי כדאי להקפיד על דיאטה ים תיכונית מאוזנת ועשירה בפירות וירקות טריים ולהמעיט במזון עשיר בשומן רווי. ויש להרבות במזונות עשירים בסיבים תזונתיים.

 

תפיסת המיניות מתחילה בחינוך שקיבלנו מגיל צעיר ובאופן שלמדנו להתייחס אליה אך ההשפעה המשמעותית ביותר על עיצוב תפיסת המיניות שלנו היא טיב ועוצמת הקשר בין בני זוג ומצבם הבריאותי. שמירה על כלל האספקטים של הבריאות, גם המינית, תשפר את איכות החיים ואת הזוגיות בגיל מבוגר יותר.

 

איה פודה היא אירידיאולוגית, מדקרת סינית, יועצת תזונתית ובעלת קליניקה לרפואה משלימה

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד