![תבשיל גריסים עם קינואה, כוסמת וירקות צבעוניים (צילום: דפנה אוסטר מיכאל) תבשיל גריסים עם קינואה, כוסמת וירקות צבעוניים (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)](https://images1.ynet.co.il/PicServer5/2018/02/01/8321678/IMG_1855_6.jpg)
תבשיל גריסים עם קינואה, כוסמת וירקות צבעוניים (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
תבשיל גריסים עם קינואה, כוסמת וירקות צבעוניים / דפנה אוסטר מיכאל
מרכיבים
4-3 מנות
- 1/2 כוס גריסים
- 1/4 כוס קינואה
- 1/4 כוס כוסמת ירוקה
- 1/2 בטטה גדולה (רצוי סגולה, אם משיגים)
- 1 גזר
- 1 פלפל אדום
- 1 פלפל צהוב
- 1 קישוא
- 1 בצל
- 1/2 כרשה
- 2 כפות שמן זית
- מלח, פלפל שחור גרוס
- חופן שמיר קצוץ
אופן ההכנה
- משרים במים את הגריסים, הקינואה והכוסמת במשך שעה לפחות. מסננים.
- חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות.
- מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ומטגנים את הבצל והכרשה במשך כ-2 דקות. מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים עוד כמה דקות, עד שהם מתרככים מעט.
- מוסיפים את הגריסים, הקינואה והכוסמת ויוצקים מים עד לכיסוי.
- מביאים לרתיחה, מכסים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים 50-40 דקות. אם יש צורך, מוסיפים מעט מים בזמן הבישול.
- מתבלים במלח, פלפל ושמיר ומגישים את תבשיל הגריסים חם.
- עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"
תבשיל גריסים עם פטריות וערמונים / ילנה ויינברג
![תבשיל גריסים עם פטריות וערמונים (צילום: ילנה ויינברג) תבשיל גריסים עם פטריות וערמונים (צילום: ילנה ויינברג)](https://images1.ynet.co.il/PicServer4/2016/02/07/6803387/IMG_3353_980.jpg)
תבשיל גריסים עם פטריות וערמונים(צילום: ילנה ויינברג)
מרכיבים
4-3 מנות
- 1 כוס גריסים
- 1 סלסילה פטריות טריות
- 100 גרם ערמונים בוואקום
- 1 בצל
- 1 שן שום
- 1/2 כפית עלי תימין טריים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 2 כוסות מים רותחים
- 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- 40 גרם חמאה
אופן ההכנה
- קוצצים את הבצל דק. חותכים את הפטריות לקוביות קטנות. כותשים את השום וחותכים את הערמונים גס. מרתיחים את המים.
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא זהוב. מוסיפים את הפטריות ומערבבים. מתבלים בפלפל שחור ובשום הכתוש ומטגנים כמה דקות, עד שהפטריות מקבלות קצת צבע.
- מוסיפים לסיר את הערמונים, הגריסים ומלח, ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מוסיפים המים הרותחים, מערבבים, מכסים ומנמיכים את האש למינימום. מבשלים כחצי שעה. לקראת סוף הבישול בודקים אם הגריסים מוכנים. אם לא, מוסיפים עוד 1/2 כוס מים רותחים ומבשלים עד שהם נספגים.
- מוסיפים לגריסים את הפרמזן, התימין, החמאה ומלח (אם צריך). מערבבים עד שהחמאה נמסה לגמרי.
- מכבים את האש, מכסים ומניחים לתבשיל הגריסים לעמוד כמה דקות לספיגת הטעמים. מגישים חם.
- עוד מתכונים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"
מרק גריסים עשיר / אסנת לסטר
מתכון של אביבה ועקנין מטבריה, שקיבלתי ממנה בתוכנית "סיר לשבת".
![מרק גריסים עשיר (צילום: אסנת לסטר) מרק גריסים עשיר (צילום: אסנת לסטר)](https://images1.ynet.co.il/PicServer4/2015/12/15/6697035/2_6.jpg)
מרק גריסים עשיר(צילום: אסנת לסטר)
מרכיבים
כ-6 מנות
- 2 כוסות גריסי פנינה
- שמן לטיגון
- 1 בצל קצוץ
- 3 עגבניות מגוררות
- 2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 1 סלרי (גבעול ועלים), קצוץ
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1 כפית כורכום
- 2 כפיות מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- משרים את גריסי הפנינה במים במשך 15 דקות. שוטפים ומסננים מהנוזלים.
- מחממים בסיר שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לזהוב בהיר.
- מוסיפים לסיר את הגריסים, העגבניות המגוררות, הגזר, הסלרי, הכוסברה והתבלינים. מוסיפים גם מים רותחים עד ל-3/4 מגובה הסיר ומערבבים.
- מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כ-20 דקות.
- עוד מתכונים של אסנת לסטר - בבלוג "סיר לשבת"
_______________________________________________________
ויש גם מג'דרה משודרגת עם ירקות קלויים ובצל שחום - לחצו על התמונה