נסים עם גריסים: מתכונים לשדרוג הדגן הבריא – מתבשילים עד מרק

בתוספת קינואה והמון ירקות צבעוניים, עם פטריות וערמונים, או בתוך מרק עשיר עם עגבניות וגזר: כך תהפכו את הדגן הקטן למעדן

מערכת Xnet

|

03.02.18 | 21:56

תבשיל גריסים עם קינואה, כוסמת וירקות צבעוניים (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
תבשיל גריסים עם קינואה, כוסמת וירקות צבעוניים (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

תבשיל גריסים עם קינואה, כוסמת וירקות צבעוניים / דפנה אוסטר מיכאל

 

מרכיבים

4-3 מנות

 

  • 1/2 כוס גריסים
  • 1/4 כוס קינואה
  • 1/4 כוס כוסמת ירוקה
  • 1/2 בטטה גדולה (רצוי סגולה, אם משיגים)
  • 1 גזר
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל צהוב
  • 1 קישוא
  • 1 בצל
  • 1/2 כרשה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • חופן שמיר קצוץ

 

אופן ההכנה

  1. משרים במים את הגריסים, הקינואה והכוסמת במשך שעה לפחות. מסננים.
  2. חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות.
  3. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ומטגנים את הבצל והכרשה במשך כ-2 דקות. מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים עוד כמה דקות, עד שהם מתרככים מעט.
  4. מוסיפים את הגריסים, הקינואה והכוסמת ויוצקים מים עד לכיסוי.
  5. מביאים לרתיחה, מכסים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים 50-40 דקות. אם יש צורך, מוסיפים מעט מים בזמן הבישול.
  6. מתבלים במלח, פלפל ושמיר ומגישים את תבשיל הגריסים חם.

 

  • עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"

 

 

תבשיל גריסים עם פטריות וערמונים / ילנה ויינברג

 

תבשיל גריסים עם פטריות וערמונים (צילום: ילנה ויינברג)
    תבשיל גריסים עם פטריות וערמונים(צילום: ילנה ויינברג)

     

    מרכיבים

    4-3 מנות

     

    • 1 כוס גריסים
    • 1 סלסילה פטריות טריות
    • 100 גרם ערמונים בוואקום
    • 1 בצל
    • 1 שן שום
    • 1/2 כפית עלי תימין טריים
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • 1/2 2 כוסות מים רותחים
    • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
    • 40 גרם חמאה

     

    אופן ההכנה

    1. קוצצים את הבצל דק. חותכים את הפטריות לקוביות קטנות. כותשים את השום וחותכים את הערמונים גס. מרתיחים את המים.
    2. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא זהוב. מוסיפים את הפטריות ומערבבים. מתבלים בפלפל שחור ובשום הכתוש ומטגנים כמה דקות, עד שהפטריות מקבלות קצת צבע.
    3. מוסיפים לסיר את הערמונים, הגריסים ומלח, ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מוסיפים המים הרותחים, מערבבים, מכסים ומנמיכים את האש למינימום. מבשלים כחצי שעה. לקראת סוף הבישול בודקים אם הגריסים מוכנים. אם לא, מוסיפים עוד 1/2 כוס מים רותחים ומבשלים עד שהם נספגים.
    4. מוסיפים לגריסים את הפרמזן, התימין, החמאה ומלח (אם צריך). מערבבים עד שהחמאה נמסה לגמרי.
    5. מכבים את האש, מכסים ומניחים לתבשיל הגריסים לעמוד כמה דקות לספיגת הטעמים. מגישים חם.

     

    • עוד מתכונים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"

     

     

    מרק גריסים עשיר / אסנת לסטר

    מתכון של אביבה ועקנין מטבריה, שקיבלתי ממנה בתוכנית "סיר לשבת".

     

    מרק גריסים עשיר (צילום: אסנת לסטר)
      מרק גריסים עשיר(צילום: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      כ-6 מנות

       

      • 2 כוסות גריסי פנינה
      • שמן לטיגון
      • 1 בצל קצוץ
      • 3 עגבניות מגוררות
      • 2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
      • 1 סלרי (גבעול ועלים), קצוץ
      • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
      • 1 כפית כורכום
      • 2 כפיות מלח
      • 1/2 כפית פלפל שחור טחון

       

      אופן ההכנה

      1. משרים את גריסי הפנינה במים במשך 15 דקות. שוטפים ומסננים מהנוזלים.
      2. מחממים בסיר שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לזהוב בהיר.
      3. מוסיפים לסיר את הגריסים, העגבניות המגוררות, הגזר, הסלרי, הכוסברה והתבלינים. מוסיפים גם מים רותחים עד ל-3/4 מגובה הסיר ומערבבים.
      4. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כ-20 דקות.

       

      _______________________________________________________

       

      ויש גם מג'דרה משודרגת עם ירקות קלויים ובצל שחום - לחצו על התמונה

       

        (צילום: ילנה ויינברג)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר חלבי
      צמחוני
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (3 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג