תבשיל עצמאי בשטח: עם עוף, אורז, עדשים שחורות, גרגירי חומוס ובצל

אוהבים תבשילים טובים ושונאים לטרוח? יש לנו את התבשיל בשבילכם - צולים את העוף, מוסיפים את יתר המרכיבים, אופים ונהנים

ילנה ויינברג

|

01.02.18 | 06:29

כשהשלם טעים יותר מסך חלקיו (צילום: ילנה ויינברג)
כשהשלם טעים יותר מסך חלקיו (צילום: ילנה ויינברג)

מרכיבים

8-6 מנות

 

  • עוף מחולק 8-6 חלקים
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 ענפי טימין טרי או חצי כפית טימין יבש
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כוסות עדשים שחורות (אפשר גם מבושלות מראש)
  • 1 כוס גרגירי חומוס משומרים/קפואים
  • 1 בצל גדול מאוד או שניים קטנים, פרוס דק
  • 1 כוס אורז
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כף כמון, טחון
  • שורש כורכום טרי בגודל זרת, מגורר או חצי כפית כורכום טחון
  • 1/2 כפית תבלין בהרט (לא חייבים)
  • 1/2 1 כוס מרק עוף, מרק ירקות או מים חמים

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מכינים תבנית פיירקס עם מכסה.
  2. שמים בתבנית את חלקי העוף, מוסיפים את המלח, הפלפל, הטימין, השום ושמן הזית. מעסים את העוף עד לציפוי וצולים בתנור כרבע שעה.
  3. שמים את העדשים בסיר, מוסיפים מים קרים עד לכיסוי ומבשלים רבע שעה. מכבים את האש ומסננים. אם משתמשים בעדשים מוכנות, אין צורך לבשלן.
  4. מוציאים את התבנית עם העוף, ומזיזים אוו לצד התבנית. מוסיפים לתבנית את כל המרכיבים, למעט מרק העוף. מערבבים ומסדרים את נתחי העוף בתוך תערובת האורז, מיישרים מלמעלה ויוצקים מעל כוס וחצי של מרק עוף. מכסים ומחזירים לתנור. מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים כ-40 דקות. מכבים ומשאירים בתנור לחצי שעה נוספת.

אם אין לכם תבנית פיירקס עם מכסה תואם, אפשר לאלתר עם תבנית רגילה, ולסגור אותה היטב עם נייר אפייה ונייר אלומיניום.

 

למתכונים נוספים של ילנה ויינברג, כנסו לבלוג simplygourmet

______________________________________________________

 

מחפשים תבשיל בלי אורז? הנה אחד עם הודו וירקות

 

 לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ילנה ויינברג)
לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ילנה ויינברג)

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג