בראוניז שוקולד ושקדים ללא גלוטן ב-10 דקות עבודה

מהירים, עסיסיים ובלי טיפת קמח: איילת הירשמן מגישה גרסה נטולת גלוטן למאפים האהובים עם מרכיב מפתיע ומינימום מאמץ

בראוניז שוקולד ושקדים  (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
בראוניז שוקולד ושקדים (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

 

המרכיבים

(תבנית בגודל 30x25 ס"מ)

 

  • 160 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 450 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • 1/8 כפית מלח
  • 4 ביצים
  • 3 כפות אבקת קקאו
  • 2 כפות דבש נוזלי
  • 1 כוס (85 גרם) שקדים טחונים דק
  • 1 כוס שקדים מולבנים שלמים
  • לזרייה: 3 כפות שקדים פרוסים

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה, כך שהשוליים שלו יחרגו מדופנות התבנית (זה עוזר לחלץ את הבראוניז אחרי האפייה), ומשמנים אותו.

2. שמים את החמאה ואת השוקולד בסיר גדול ומחממים, על להבה בינונית, תוך ערבוב, עד שהחמאה והשוקולד נמסים (משגיחים שהם לא נחרכים). מסירים מהכיריים.

3. מוסיפים לסיר את הסוכר והמלח ומערבבים. מניחים לצינון קל.

4. מוסיפים לסיר את הביצים, זו אחר זו, ומערבבים אחרי כל הוספה. מוסיפים את אבקת הקקאו, הדבש והשקדים הטחונים ומערבבים היטב. מוסיפים את השקדים השלמים ומערבבים קלות, רק עד שהם מתפזרים באופן אחיד.

5. יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים. זורים עליה את השקדים הפרוסים. 

6. אופים כ־30 דקות, עד שהעוגה מתייצבת, אבל קיסם הננעץ במרכזה יוצא לח ועליו פירורים. מצננים לגמרי ומגישים.

 

 

  • זמן הכנה: כ־40 דקות (כולל אפייה)
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד שבוע, בכלי אטום בטמפרטורת החדר

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום:  איתן טל, סגנון: איתי בצלאלי)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: איתן טל, סגנון: איתי בצלאלי)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד