עוגת וניל ואגסים עם טריק קטן שהופך אותה למהממת

עוגה בחושה ומהירה (ופרווה!) , אבל עם טוויסט קטן שעושה הבדל ענק: פורסים את האגסים למניפה יפהפיה, ובצ'יק היא נראית ייצוגית. בואו לראות כיצד עושים את זה

כך פורסים את האגסים למניפה. לחצו על Play לצפייה בסרטון
עוגת וניל ואגסים  (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
עוגת וניל ואגסים (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

 

 

 

המרכיבים

(תבנית מלבנית 30X20 ס"מ, או 2 תבניות אינגליש קייק)

 

  • 3 אגסים
  • 3 ביצים
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/8 כפית מלח
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
  • 1/2 כוס אגוזי מלך או פקאן, קצוצים
  • לקישוט: 3 אגסים
  • להגשה: אבקת סוכר 

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. קולפים את האגסים ומגררים אותם במגררת גסה (לא מסננים מהמיץ).

3. שמים בקערת המערבל או מעבד המזון את הביצים והסוכר ומעבדים לקרם חלק. מוסיפים את האגסים המגוררים וגם את השמן, תמצית הווניל והמלח ומעבדים לבלילה חלקה. מוסיפים את הקמח והאגוזים ומעבדים לעיסה חלקה.

4. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ־15 דקות.

5. בינתיים, מכינים את הקישוט: קולפים את האגסים, חוצים אותם ומנקים מגרעינים. פורסים כל מחצית לפרוסות דקות, מהבסיס לכיוון הקודקוד – בלי להגיע לקצה (הפרוסות נותרות מחוברות בקודקוד).

6. מוציאים את העוגה, פותחים את האגסים למניפות ומניחים עליה. מחזירים לתנור ואופים כ־30 דקות נוספות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.

7. ההגשה: בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

טיפ: לא רוצים להתעסק עם מניפות אגסים? אין בעיה. פשוט וותרו עליהם ואפו את העוגה כ־45 דקות. היא תהיה נהדרת גם ככה. 

 

  • זמן הכנה: כשעה (כולל אפייה)
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד 5 ימים במקרר

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלה אוזן, סגנון: לירון שמעוני)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלה אוזן, סגנון: לירון שמעוני)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג