
שילבתי במתכון גרגירי חיטת כוסמין שלמים, שמוסיפים לחלה טעם וטקסטורה. הם נמכרים בחנויות טבע, אבל אם לא השגתם אותם – אפשר לוותר עליהם.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
2 חלות כוסמין
- אפשרות: 3/4 כוס (90 גרם) גרגירי חיטת כוסמין (להשיג בחנויות טבע)
- 1 כף שמרים יבשים
- 2 כפות דבש
- 1/4 1 עד 1/2 1 כוסות (360-300 מ"ל) מים פושרים
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
- 1 ביצה
- 3 כוסות (360 גרם) קמח כוסמין מלא
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח חיטה לבן או קמח כוסמין לבן
- 1 כף מלח
- 3 כפות זרעי פשתן טחונים
- 3 כפות זרעי פשתן שלמים
- אפשרות: 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך, קצוצים גס
- להברשה: 1 ביצה טרופה
- לעיטור: מלח גס, זרעי פשתן, שומשום
אופן ההכנה
1. אם משתמשים בגרגירי חיטת כוסמין, מבשלים אותם 20 דקות במים רותחים עם מעט מלח (כמו פסטה), מסננים ומצננים.
2. שמים בקערת המיקסר את השמרים, הדבש וחצי כוס מהמים. מערבבים ומניחים לכמה דקות, עד שהשמרים מתחילים לתסוס.
3. מוסיפים את שמן הזית, הביצה, שני סוגי הקמח, המלח וזרעי הפשתן הטחונים והשלמים, ומערבלים כמה שניות במהירות נמוכה. מגבירים למהירות בינונית, מוסיפים מים בהדרגה וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק. אם רוצים, מוסיפים את גרגירי החיטה ו/או האגוזים ולשים עוד כמה שניות, עד שהם נטמעים בבצק. מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים שעה וחצי לפחות.

4. מקמחים קלות את משטח העבודה ומחלקים את הבצק לשניים. מחלקים כל מחצית לכמה צמות וקולעים מהן חלה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה. לקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-180 מעלות.

5. מברישים את חלות הכוסמין בביצה טרופה ומפזרים מלח גס, זרעי פשתן ושומשום.

6. אופים 35-30 דקות, עד שחלות הכוסמין תפוחות ושזופות. מצננים על רשת.
- עוד לחמים ומאפים של אורלי חרמש - בבלוג "Brown Sugar"
_______________________________________________________
- במצב רוח חגיגי? יש גם חלה עם פיסטוק ודבש. לחצו על התמונה