פאצ'ה מאמא, באונטי בצבעים ועוד פינוקי על משוקולד

מי סופר? אבקת קקאו נא היא מזון העל החזק ביותר מבין המזונות המוכרים לנו כך שבטוח לא תפסידו אם תהמרו על המתכונים של אומינה מתוך הספר החדש שלה

אומינה

|

30.01.18 | 06:06

אבקת קקאו היא הכי סופר מכל הסופרפודס
חטיפי באונטי תוצרת בית (צילום: רונן מנגן "סופר פוד- שער למטבח חדש")
חטיפי באונטי תוצרת בית (צילום: רונן מנגן "סופר פוד- שער למטבח חדש")
 

הקקאו יכול לשמש כנשא מעולה לסופרפודס אחרים, אפשר למנף כל פרלין שוקולד ולהעשיר אותו במרכיבים מרפאים נוספים: אבקות סופרפודס, אגוזים וזרעים, שמנים וחמאות צמחיות, גרגירים ופירות יבשים, תבלינים, פרחים, פטריות וצמחי מרפא.

כל מזון שנוסיף לשוקולד יגיע לתאי גופנו במהירות וביעילות, מפני שהקקאו הוא נשא רב עוצמה להולכת רכיבים תזונתיים אל תוך גופנו. סופרפודס רבים גם מעשירים את השוקולד בטעמים ובמרקמים חדשים. היצירתיות היא אינסופית.

 

חומרי גלם איכותיים הם רזיו של השוקולד הבסיסי. אלו הם מתכונים קלים ומהירים להכנת שוקולד מעיסה, אבקה וחמאת קקאו נאות (Raw). מתכוני השוקולד הבסיסיים יאפשרו לכם ליצור את שוקולד החלומות שלכם. תוכלו להוסיף להם מרכיבים וטעמים שונים ומגוונים, לפתח את היצירתיות וליצור בכל פעם מחדש את האלכימיה הקדושה. השוקולדים והפרלינים נשמרים עד שבועיים בקירור ועד כשלושה חודשים בהקפאה. 

 

גם אתם יכולים להכין כזה בקלות (צילום: רונן מנגן "סופר פוד- שער למטבח חדש")
    גם אתם יכולים להכין כזה בקלות(צילום: רונן מנגן "סופר פוד- שער למטבח חדש")

     

    מתכון שוקולד בסיס 1

     

    מרכיבים

    20 פרלינים

     

    • 2/3 כוס (70 גרם) עיסת קקאו פרוסה דק
    • 1/3 כוס (30 גרם) חמאת קקאו פרוסה דק
    • 3 כפות מייפל
    • קורט מלח הימלאיה
    • קמצוץ פלפל צ'ילי

     

    אופן הכנה

    1. ממיסים את עיסת הקקאו וחמאת הקקאו בבאן מארי (קערה בתוך קערת מים רותחים).
    2. מוסיפים את המייפל, המלח והצ׳ילי ובוחשים עד לקבלת תערובת חלקה במרקם סמיך. לתערובת השוקולד שנוצרה אפשר להוסיף סופרפודס נוספים כמו: תבלינים, אגוזים ופירות מיובשים.
    3. יוצקים את התערובת לתבנית פרלינים או למגש מרופד בנייר אפייה ומקפיאים לפחות ל-15 דקות לפני ההגשה.

     

     

     

    מתכון שקולד בסיס 2

     

    מרכיבים

    25 פרלינים

     

    • 1/2 כוס (100 גרם) חמאת קקאו פרוסה לפרוסות דקות
    • 1/2 כוס (40 גרם) אבקת קקאו
    • 3 כפות מייפל
    • קורט מלח הימלאיה
    • קמצוץ פלפל צ'ילי

     

    אופן הכנה

    1. ממיסים את חמאת הקקאו בבאן מארי, מנפים אליה את אבקת הקקאו ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
    2. מוסיפים את המייפל, המלח והצ'ילי ובוחשים עד לקבלת תערובת חלקה במרקם סמיך. אפשר להוסיף לתערובת השוקולד שנוצרה סופרפודס נוספים כמו: תבלינים, אגוזים ופירות מיובשים.
    3. יוצקים את התערובת לתבנית פרלינים או למגש מרופד בנייר אפייה ומקפיאים לפחות ל-15 דקות לפני ההגשה.

     

    חטיף באונטי ביתי (צילום: רונן מנגן "סופר פוד- שער למטבח חדש")
      חטיף באונטי ביתי(צילום: רונן מנגן "סופר פוד- שער למטבח חדש")

       

      באונטי

       

      מרכיבים

      30 חטיפים

       

      • 2 כוסות שבבי קוקוס
      • 1/2 כוס אגוזי קשיו טבעיים
      • 1 כף חמאת שקדים
      • 1/2 כוס מייפל
      • 2 כפות שמן קוקוס (במצב נוזלי)
      • קורט מלח הימלאיה
      • 1 כף אבקת ספירולינה
      • 1 כף אבקת אסאי

       

      לציפוי

      • 3/4 כוס (100 גרם) חמאת קקאו פרוסה
      • 2/3 כוס (50 גרם) אבקת קקאו
      • 3 כפות מייפל

       

      אופן ההכנה

      1. טוחנים את שבבי הקוקוס והקשיו במעבד מזון במהירות גבוהה כדקה עד שמתקבל מרקם חולי.
      2. מוסיפים לתערובת את חמאת השקדים, המייפל, שמן הקוקוס והמלח וטוחנים כשת ידקות נוספות עד שמתקבל מרקם בצקי.
      3. מוציאים את התערובת אל השיש ומחלקים אותה לשלושה חלקים שווים. שומרים שני חלקים בצד. חלק אחד מחזירים למעבד המזון ומוסיפים לו את אבקת האסאי, מערבבים במשך כדקה ומוציאים.
      4. מכניסים למעבד המזון חלק אחר, מוסיפים לו את אבקת הספירולינה ומערבבים במשך כדקה. כך שנוצרים לנו שלושה חלקים בצבעים שונים.
      5. מרטיבים מעט את הידיים ודוחסים היטב את הבצק לתבנית סיליקון בצורת מלבנים או אצבעות ומכניסים למקפיא לכחצי שעה.
      6. הציפוי: ממיסים את חמאת הקקאו בבאן מארי, מוסיפים את אבקת הקקאו והמייפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. משאירים את תערובת השוקולד בבאן מארי כדי שתיוותר נוזלית בתהליך הציפוי.
      7. מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקפיא. מחלצים חטיף באונטי אחד מהתבנית ומניחים אותו בתערבות השוקולד. מרימים בזהירות ומניחים על משטח לייבוש. חוזרים על הפעולה עם שאר החטיפים. שומרים בכלי אטום במקפיא.

       

       

      פאצ'ה מאמא (צילום: רונן מנגן "סופר פוד- שער למטבח חדש")
        פאצ'ה מאמא(צילום: רונן מנגן "סופר פוד- שער למטבח חדש")

         

        פאצ'ה מאמא

         

        פירוש המילים 'פאצ'ה מאמא' הוא אמא אדמה – האנרגיה הנשית של היקום כולו. פאצ'ה מאמא היא כוח מוליד היוצר שפע של צורות, צבעים, טעמים, ריחות, מרקמים ותרופות. היא אם כל חי ומעניקה מצע  מלא בכל טוב לגדול עליו. כולנו התברכנו להיות ילדיה של אמא אדמה, להתבשם בבשמיה, להתחדש מיופייה ולהתחזק מעוצמתה. המנה החגיגית והשופעת הזאת נוצרה בהשראת היופי הנשי על סוגיו וצבעיו .כל החן והחסד שאנו נושאות מאפשר לנו לשמר את הזיכרון הקדום של פריון, תשוקה, חושניות,פיתוי ומסתורין.

         

         

        מרכיבים

        תבנית בגודל 50X30 ס"מ

         

        • 3 מנות שוקולד בסיסי במצב נוזלי
        • 3 כפות חמאת קוקוס
        • 1 כף אגוזי פקאן שבורים
        • 1 כף גוג'י ברי
        • 1 כף קוקוס צ'יפס
        • 1 כפית שבבי ספירולינה
        • 1 כפית צ'יה
        • 1 כפית זרעי הֶמפּ
        • 1 כפית צנוברים
        • 1 כפית גרעיני חמנייה
        • 1 כפית גרעיני דלעת
        • 1 כף שבבי קקאו
        • 1 כף שברי פיסטוקים
        • 1 כף תותי ארוניה
        • 2 כפות פטל טרי חצוי

         

        אופן הכנה

        1. מערבבים בקערה את מנות השוקולד הבסיסי ואת חמאת הקוקוס עד לקבלת תערובת אחידה.
        2. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים מעל את התוספות באופן אחיד.
        3. מקררים לפחות חצי שעה במקרר או 15 דקות במקפיא לפני ההגשה.

         

        פרלינים של שוקולד לבן (צילום: רונן מנגן "סופר פוד- שער למטבח חדש")
          פרלינים של שוקולד לבן(צילום: רונן מנגן "סופר פוד- שער למטבח חדש")

           

          פרלינים משוקולד לבן

           

          לכל אוהבי השוקולד הלבן מוגשת בזאת גרסה חלומית של שוקולד לבן נא (raw white chocolate) - פרלינים לבנים שנמסים בפה ומציפים את הגוף ברוך ועונג. השוקולד הלבן מבוסס על חמאת קקאו טהורה בתוספת חמאת קשיו, שילוב מנצח ליצירת מרקם מושלם.

           

          מרכיבים

          20 פרלינים

           

          • 1 כוס (100 גרם) חמאת קקאו פרוסה
          • 2 כפות חמאת קשיו
          • 2 כפות מייפל
          • 1/4 כפית תמצית וניל
          • קורט מלח

           

          אופן הכנה

          1. ממיסים את חמאת הקקאו בבאן מארי, מוסיפים את חמאת הקשיו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
          2. מוסיפים לתערובת את המייפל, תמצית הווניל והמלח וממשיכים לערבב.
          3. יוצקים את התערובת לתבניות פרלינים מסיליקון ומקררים כחצי שעה במקפיא לפני ההגשה.

           

          אומינה היא בוגרת “המכון לתזונה משולבת” שבניו יורק. היא ניהלה והובילה במשך שנים את המרכז לניקוי גוף במרכז הטרנספורמציה “פאצ’ה-מאמא” שבקוסטה ריקה. בשנים האחרונות מעבירה אומינה סדנאות ניקוי תזונה והתחדשות, גם בישראל.

           

          כריכת הספר החדש של אומינה (צילום: רונן מנגן "סופר פוד- שער למטבח חדש")
            כריכת הספר החדש של אומינה(צילום: רונן מנגן "סופר פוד- שער למטבח חדש")

             

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד