פשטידת פסטה עם כרובית וגבינות (צילום: סיון שטרנבך)
פשטידת כרובית וברוקולי מהירה (צילום: אפרת סיאצ'י)
פשטידת פסטה עם כרובית וגבינות / סיון שטרנבך ורונה קובו
מרכיבים
תבנית בקוטר 28 ס"מ
- 1 כרובית גדולה, מפורקת לפרחים קטנים (את הגדולים אפשר לפרוס)
- שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 500 גרם פסטה קצרה (השתמשתי בקונכיות)
- 3 שיני שום כתושות
- 3 כפות עלי מרווה קצוצים
- 1 כפית צ׳ילי יבש גרוס
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 200 גרם גבינה מלוחה
- 100 גרם גבינת פרמזן או קשקבל, מגוררת
- 1/2 כוס פירורי לחם או פנקו
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- מערבבים בקערה את הכרובית עם 3 כפות שמן זית, מלח ופלפל. משטחים בתבנית ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור אך לא מכבים אותו.
- בזמן שהכרובית נאפית מבשלים את הפסטה עד שהיא כמעט מוכנה - 2 דקות פחות מהזמן שמצוין על האריזה.
- מערבבים בקערה גדולה את הכרובית עם השום, המרווה, הצ'ילי והלימון. מוסיפים את הפסטה ואת הגבינה המלוחה ומערבבים. מעבירים לתבנית.
- מפזרים מעל הפסטה את הגבינה הקשה ואת פירורי הלחם. אופים 40-30 דקות, עד שהפסטה מזהיבה (אם הפשטידה משחימה יותר מדי בזמן האפייה, מכסים אותה בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות).
- עוד מתכונים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיוון"
פשטידת כרובית וברוקולי מהירה / אפרת סיאצ'י
מרכיבים
15-12 פשטידות אישיות בתבנית שקעים או תבניות מאפינס, או תבנית אינגליש קייק + 3-2 תבניות מאפינס
- 400 גרם כרובית (אפשר גם קפואה שהופשרה)
- 400 גרם ברוקולי (אפשר גם קפוא שהופשר)
- 3 ביצים
- 3 כפות קמח רגיל או מלא
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1 גביע (250 גרם) קוטג'
- 50 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- לקישוט: גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- חותכים את הברוקולי והכרובית לחתיכות קטנות ומניחים בקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הגבינה הצהובה, ומערבבים היטב.
- יוצקים לתבנית משומנת ומפזרים את הגבינה הצהובה.
- אופים 30-25 דקות.
- עוד מתכונים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"
כרובית בתנור ברוטב לימון ושום / רחלי קרוט
מרכיבים
- 2 כרוביות קטנות או אחת גדולה
- 1/2 כפית אבקת שום (או 4-3 שיני שום כתושות)
- 1/4 כפית פלפל לבן
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- קליפה מגוררת מלימון שלם
- 6-5 עלי טימין
- 4 כפות שמן זית
- מיץ מלימון שלם
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מפרקים את הכרובית לפרחים (לא קטנים מדי).
- מניחים את פרחי הכרובית בתבנית ומפזרים מעל את שאר המרכיבים - קודם התבלינים ואחר כך השמן והלימון. מעסים מעט עם הידיים (מי שמעדיף יכול לערבב בקערה את כל המרכיבים, אבל בעיני חבל על קערה נוספת בכיור).
- אופים (ללא כיסוי) במשך 40-30 דקות, עד שפרחי הכרובית מזהיבים. שימו לב לזמן האפייה: אם פרחי הכרובית שלכם קטנים יותר תצטרכו לאפות פחות זמן – ואם הם גדולים, אז יותר.
- עוד מתכונים של רחלי קרוט - בבלוג "Krutit"
כרובית ותפוחי אדמה בתנור / מרילין איילון
מרכיבים
8 מנות
- 1 כרובית מופרדת לפרחים גדולים
- 4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים
- 1 בצל פרוס
- 2 עלי דפנה
- 1 כף שטוחה שום כתוש
- 1 כפית טורשי (תערובת תבלינים לחמוצים) או אבקת קארי
- 2 כפות שמן
- 1/4 כוס מים
- מלח
- פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- שמים בקערה גדולה את הכרובית, תפוחי האדמה, הבצל ועלי הדפנה.
- מערבבים בכלי קטן את השום, הטורשי, השמן, המים מלח ופלפל.
- יוצקים את תערובת התבלינים על הירקות ומערבבים עד שהם מצופים היטב. מעבירים לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים ומעט שזופים.
- מגישים עם כוסברה או פטרוזיליה.
- עוד מתכונים של מרילין איילון - בבלוג "Ma Blogeria"
כדורי כרובית ובורגול בתנור ברוטב פסטו
מרכיבים
כ-15 כדורים
- 1 כוס (240 מ"ל) בורגול דק
- שמן זית לטיגון ולשימון התבנית
- 1 בצל, קצוץ
- 1 בצל סגול, קצוץ
- 3 שיני שום, כתושות
- 1 כף תימין טרי, קצוץ
- 1 כרובית בינונית, מפורקת לפרחים
- 3 כפות פירורי לחם
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל לבן גרוס
- לציפוי: 1/2 כוס פירורי לחם, 1 ביצה טרופה
- להגשה: 4-3 כפות פסטו
אופן ההכנה
- משרים את הבורגול בקערה עם הרבה מים במשך חצי שעה. מסננים וסוחטים היטב מהנוזלים.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מחממים במחבת כף שמן זית ומאדים את הבצלים, השום והתימין עד להזהבה.
- מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את פרחי הכרובית כ-20 דקות, עד שאפשר לנעוץ בהם בקלות סכין (היזהרו לא לבשל אותם יותר מדי).
- שמים בקערה את הכרובית, הבצל המטוגן והבורגול. מועכים ומערבבים לעיסה אחידה (אפשר לעשות זאת גם במעבד מזון). מוסיפים לקערה את 3 כפות פירורי הלחם, המלח והפלפל הלבן, ומערבבים.
- מרטיבים את כפות הידיים ויוצרים בעזרתן מהעיסה כדורים בגודל של פינג-פונג. טובלים אותם בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם. מניחים בתבנית ומברישים (או מרססים) בשמן זית.
- אופים את כדורי הכרובית והבורגול כ-20 דקות, עד להזהבה. מגישים חם, עם פסטו.
- עוד מתכונים של שפית בת-חן דיאמנט - באתר שלה
_______________________________________________________
ויש גם קציצות עוף אווריריות עם כרובית - לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון