אבל הכי טעים זה לאפות כרובית:
5 מאפים עם הירק הלבן והאהוב

בפשטידה מהירה עם ברוקולי, במאפה פסטה וגבינות או ברוטב שום ולימון: הפעילו את התנור ותנו לו לעשות פלאים לכרוביות שלכם

מערכת Xnet

|

27.01.18 | 22:38

פשטידת פסטה עם כרובית וגבינות (צילום: סיון שטרנבך)
פשטידת פסטה עם כרובית וגבינות (צילום: סיון שטרנבך)
פשטידת כרובית וברוקולי מהירה (צילום: אפרת סיאצ'י)
פשטידת כרובית וברוקולי מהירה (צילום: אפרת סיאצ'י)
 

פשטידת פסטה עם כרובית וגבינות / סיון שטרנבך ורונה קובו

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 28 ס"מ

 

  • 1 כרובית גדולה, מפורקת לפרחים קטנים (את הגדולים אפשר לפרוס)
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 500 גרם פסטה קצרה (השתמשתי בקונכיות)
  • 3 שיני שום כתושות
  • 3 כפות עלי מרווה קצוצים
  • 1 כפית צ׳ילי יבש גרוס
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 200 גרם גבינה מלוחה
  • 100 גרם גבינת פרמזן או קשקבל, מגוררת
  • 1/2 כוס פירורי לחם או פנקו

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את הכרובית עם 3 כפות שמן זית, מלח ופלפל. משטחים בתבנית ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור אך לא מכבים אותו.
  3. בזמן שהכרובית נאפית מבשלים את הפסטה עד שהיא כמעט מוכנה - 2 דקות פחות מהזמן שמצוין על האריזה.
  4. מערבבים בקערה גדולה את הכרובית עם השום, המרווה, הצ'ילי והלימון. מוסיפים את הפסטה ואת הגבינה המלוחה ומערבבים. מעבירים לתבנית.
  5. מפזרים מעל הפסטה את הגבינה הקשה ואת פירורי הלחם. אופים 40-30 דקות, עד שהפסטה מזהיבה (אם הפשטידה משחימה יותר מדי בזמן האפייה, מכסים אותה בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות).

 

  • עוד מתכונים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיוון"

 

 

פשטידת כרובית וברוקולי מהירה / אפרת סיאצ'י

 

מרכיבים

15-12 פשטידות אישיות בתבנית שקעים או תבניות מאפינס, או תבנית אינגליש קייק + 3-2 תבניות מאפינס

 

  • 400 גרם כרובית (אפשר גם קפואה שהופשרה)
  • 400 גרם ברוקולי (אפשר גם קפוא שהופשר)
  • 3 ביצים
  • 3 כפות קמח רגיל או מלא
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1 גביע (250 גרם) קוטג'
  • 50 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • לקישוט: גבינה צהובה מגוררת

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. חותכים את הברוקולי והכרובית לחתיכות קטנות ומניחים בקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הגבינה הצהובה, ומערבבים היטב.
  3. יוצקים לתבנית משומנת ומפזרים את הגבינה הצהובה.
  4. אופים 30-25 דקות.

 

  • עוד מתכונים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

 

 

כרובית בתנור ברוטב לימון ושום / רחלי קרוט

 

כרובית בתנור ברוטב לימון ושום (צילום: רחלי קרוט)
    כרובית בתנור ברוטב לימון ושום(צילום: רחלי קרוט)

     

    מרכיבים

    • 2 כרוביות קטנות או אחת גדולה
    • 1/2 כפית אבקת שום (או 4-3 שיני שום כתושות)
    • 1/4 כפית פלפל לבן
    • 1/4 כפית מלח
    • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
    • קליפה מגוררת מלימון שלם
    • 6-5 עלי טימין
    • 4 כפות שמן זית
    • מיץ מלימון שלם

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
    2. מפרקים את הכרובית לפרחים (לא קטנים מדי).
    3. מניחים את פרחי הכרובית בתבנית ומפזרים מעל את שאר המרכיבים - קודם התבלינים ואחר כך השמן והלימון. מעסים מעט עם הידיים (מי שמעדיף יכול לערבב בקערה את כל המרכיבים, אבל בעיני חבל על קערה נוספת בכיור).
    4. אופים (ללא כיסוי) במשך 40-30 דקות, עד שפרחי הכרובית מזהיבים. שימו לב לזמן האפייה: אם פרחי הכרובית שלכם קטנים יותר תצטרכו לאפות פחות זמן – ואם הם גדולים, אז יותר.

     

    • עוד מתכונים של רחלי קרוט - בבלוג "Krutit"

     

     

    כרובית ותפוחי אדמה בתנור / מרילין איילון

     

    כרובית ותפוחי אדמה בתנור (צילום: מרילין איילון)
      כרובית ותפוחי אדמה בתנור(צילום: מרילין איילון)

       

      מרכיבים

      8 מנות

       

      • 1 כרובית מופרדת לפרחים גדולים
      • 4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים
      • 1 בצל פרוס
      • 2 עלי דפנה
      • 1 כף שטוחה שום כתוש
      • 1 כפית טורשי (תערובת תבלינים לחמוצים) או אבקת קארי
      • 2 כפות שמן
      • 1/4 כוס מים
      • מלח
      • פלפל שחור טחון

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
      2. שמים בקערה גדולה את הכרובית, תפוחי האדמה, הבצל ועלי הדפנה.
      3. מערבבים בכלי קטן את השום, הטורשי, השמן, המים מלח ופלפל.
      4. יוצקים את תערובת התבלינים על הירקות ומערבבים עד שהם מצופים היטב. מעבירים לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים ומעט שזופים.
      5. מגישים עם כוסברה או פטרוזיליה.

       

      • עוד מתכונים של מרילין איילון - בבלוג "Ma Blogeria"

       

       

      כדורי כרובית ובורגול בתנור ברוטב פסטו

       

      כדורי כרובית ובורגול בתנור ברוטב פסטו (צילום: בת-חן דיאמנט)
        כדורי כרובית ובורגול בתנור ברוטב פסטו(צילום: בת-חן דיאמנט)

         

        מרכיבים

        כ-15 כדורים

         

        • 1 כוס (240 מ"ל) בורגול דק
        • שמן זית לטיגון ולשימון התבנית
        • 1 בצל, קצוץ
        • 1 בצל סגול, קצוץ
        • 3 שיני שום, כתושות
        • 1 כף תימין טרי, קצוץ
        • 1 כרובית בינונית, מפורקת לפרחים
        • 3 כפות פירורי לחם
        • 1 כפית מלח
        • 1/4 כפית פלפל לבן גרוס
        • לציפוי: 1/2 כוס פירורי לחם, 1 ביצה טרופה
        • להגשה: 4-3 כפות פסטו

         

        אופן ההכנה

        1. משרים את הבורגול בקערה עם הרבה מים במשך חצי שעה. מסננים וסוחטים היטב מהנוזלים.
        2. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
        3. מחממים במחבת כף שמן זית ומאדים את הבצלים, השום והתימין עד להזהבה.
        4. מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את פרחי הכרובית כ-20 דקות, עד שאפשר לנעוץ בהם בקלות סכין (היזהרו לא לבשל אותם יותר מדי).
        5. שמים בקערה את הכרובית, הבצל המטוגן והבורגול. מועכים ומערבבים לעיסה אחידה (אפשר לעשות זאת גם במעבד מזון). מוסיפים לקערה את 3 כפות פירורי הלחם, המלח והפלפל הלבן, ומערבבים.
        6. מרטיבים את כפות הידיים ויוצרים בעזרתן מהעיסה כדורים בגודל של פינג-פונג. טובלים אותם בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם. מניחים בתבנית ומברישים (או מרססים) בשמן זית.
        7. אופים את כדורי הכרובית והבורגול כ-20 דקות, עד להזהבה. מגישים חם, עם פסטו.

         

        _______________________________________________________

         

        ויש גם קציצות עוף אווריריות עם כרובית - לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון

         

          (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד