
עוגיות שקדים פרווה על בסיס שמן (צילום: בת-חן דיאמנט)
מרכיבים
כ-25 עוגיות שקדים גדולות
- 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן, מנופה
- 2 שקיות (20 גרם) אבקת אפייה
- 2 כוסות (170 גרם) שקדים טחונים
- 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
- 4 ביצים
- 1/2 כוס (100 גרם) שמן קנולה
- להגשה: אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
- שמים בקערה את כל המרכיבים, למעט הביצים והשמן, ומערבבים בכף גדולה.
- טורפים את הביצים בקערה נפרדת, מוסיפים לתערובת הקמח ומערבבים עד להטמעה.
- מוסיפים את השמן בהדרגה, תוך ערבוב, עד שהוא נטמע בתערובת ומתקבל בצק אחיד.
- יוצרים מהבצק כדורים בגודל פינג פונג ומניחים אותם בתבנית במרווחים של כמה ס"מ זה מזה.
- אופים כ-20 דקות, עד שעוגיות השקדים מזהיבות.
- מצננים ומפזרים אבקת סוכר.
- שפית בת חן דיאמנט עורכת סדנאות בישול ואפייה. פרטים ומתכונים נוספים - באתר שלה
_______________________________________________________
ויש גם עוגיות שוקולד פאדג' פרווה (וטבעוניות!) בלי מרגרינה - לחצו על התמונה