
לשימוש בכתבה בלבד סיר לשבת פירות יבשים ממולאים
(פירות יבשים ממולאים בגבינות)
פירות יבשים ממולאים בגבינות
מתכון של השף עמי בר-עם.
מרכיבים
- 10 דבלים
- 20 שזיפים, מגולענים
- 20 תמרים גדולים מזן מג'הול, מגולענים
למילוי
- 350 גרם גבינות צאן ("פרומעז", קשקבל, קממבר), מפוררות
- 3/4 כוס (75 גרם) צנוברים, קלויים קלות במחבת ללא שמן
- 3/4 כוס (75 גרם) אגוזי מלך, קצוצים גס וקלויים קלות במחבת ללא שמן
- 3 כפות שמן זית
- עלי טימין מ-4 ענפים
- מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס
לרוטב
- 2/3 כוס שמן זית
- 1/3 כוס חומץ בלסמי
- 3 כפות מלאות סילאן
- 1 שן שום, מטוגנת בשמן זית עד הזהבה קלה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- חוצים את הפירות לרוחבם כמעט עד הסוף, כך שיתקבלו שתי פרוסות מחוברות.
- מערבבים את גבינות הצאן, הצנוברים והאגוזים. מוסיפים את שמן הזית, הטימין, מלח ופלפל ומערבבים לתערובת אחידה.
- ממלאים את הפירות היבשים בנדיבות בתערובת ומהדקים היטב. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 6-5 דקות, עד שהגבינות נמסות. בינתיים שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב.
- מסדרים את הפירות החמים בצלחת הגשה ויוצקים על כל פרי חצי כפית עד כפית מהרוטב. מגישים מיד - אפשר לקשט בעלי טימין או בעלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות.
פירות יבשים ממולאים גבינות אפויים ביין
מתכון של אסנת לסטר.
מרכיבים
- 25-20 פירות יבשים: תמרים, שזיפים מגולענים, דבלים ומשמשים
- מעט עלי נענע לקישוט
למילוי
- 1/2 כוס (120 גרם) גבינת שמנת או גבינה לאפייה ("חמד", כנען", טוב טעם" וכדומה)
- 1/4 כוס (60 גרם) גבינה מלוחה (בולגרית, צפתית וכדומה)
- 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
לרוטב
- 1/2 1 כוסות יין אדום מתוק
- 1/2 1 כוסות יין מוסקט לבן
- 2 כפות מיץ לימון
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית שטוחה קינמון טחון
- 1 מקל קינמון
- 2 כפיות קורנפלור
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- חוצים את הפירות לרוחבם כמעט עד הסוף, כך שיתקבלו שתי פרוסות מחוברות.
- מפוררים את הגבינות ומערבבים אותן עם השקדים. ממלאים את הפירות היבשים בתערובת ומניחים בתבנית.
- שמים בסיר קטן את כל מרכיבי הרוטב, למעט הקורנפלור, ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות, עד שהרוטב מצטמצם מעט ומוציאים את מקל הקינמון.
- מערבבים את הקורנפלור עם 1/4 כוס מים לבלילה אחידה, ומוסיפים לסיר. מבשלים עוד דקה-שתיים, תוך ערבוב, עד שהרוטב מסמיך.
- יוצקים את הרוטב על הפירות היבשים ואופים 180 כ-10 דקות.
- מקשטים בעלי נענע ומגישים מיד.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע