סיר בשני קולות: מרקים מזוגות מרכיבים שעובדים נפלא ביחד

בטטה ובצל, כרובית ודלעת או עגבניות וגזר: שלושה מרקים לחורף עם חיבורי טעמים מיוחדים שמוכיחים (שוב) שהשלם גדול מסך כל חלקיו

מערכת Xnet

|

23.01.18 | 18:12

מרק כרובית וירקות (צילום: מירי צדוק)
מרק כרובית וירקות (צילום: מירי צדוק)

מרק כרובית וירקות / מירי צדוק

מרק ירקות טעים ומשביע, שמתאים מאוד לערב קר של חורף אחרי יום עבודה. הכרובית מוסיפה המון והדלעת מתפרקת בבישול, ויוצרת יחד עם העדשים מרקם סמיך.

 

מרכיבים

10-8 מנות

 

  • 1 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים קטנים
  • 1 קישוא, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 גזר, חתוך לקוביות קטנות
  • 500 גרם דלעת, חתוכה לקוביות קטנות
  • 2 גבעולי כרשה (החלק הלבן בלבד), חצויים לאורכם ופרוסים דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס (200 גרם) עדשים כתומות
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 1 כפיות פפריקה מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים. חותכים לקוביות קטנות את הקישוא, הגזר והדלעת. חוצים את גבעולי הכרשה לאורכם ופורסים דק.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר רחב וגבוה ומטגנים את הכרשה כדקה. מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הירקות.
  3. מסיפים את העדשים והתבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-30 דקות.

 

  • עוד מתכונים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"

 

 

מרק בטטות צלויות ובצלי שאלוט / מיכל שמיר

אני לא חובבת מרקים כתומים, אבל אם מדובר בגרסה שמציעה טעמים מפתיעים ומרגשים - אני מוכנה לנסות. את המרק הזה טעמתי לראשונה אצל חברים לפני שנתיים. כל כך הופתעתי מקלות ההכנה, שעמדה בניגוד מוחלט לעומק הטעמים של התוצאה הסופית, שהחלטתי מיד לדרוש את המתכון.

 

מרק בטטות צלויות ובצלי שאלוט (צילום: מיכל שמיר)
    מרק בטטות צלויות ובצלי שאלוט(צילום: מיכל שמיר)

     

    מרכיבים

    6-5 מנות

     

    • 500 גרם בטטות (כ-2 בטטות בינוניות), קלופות וחתוכות לקוביות גסות
    • 2 בצלי שאלוט גדולים, קלופים וחצויים
    • 2 כפות שמן זית
    • 1 כפית תימין יבש
    • 1/4 כפית כמון
    • 1/2 כפית מלח
    • 1/8 כפית פלפל שחור גרוס
    • 3 כוסות ציר ירקות או עוף
    • להגשה: עירית קצוצה, יוגורט יווני או שמנת חמוצה

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-230 מעלות. מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה.
    2. שמים את הבטטות והבצלים בקערה גדולה. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הציר, ומערבבים היטב.
    3. משטחים את הירקות בתבנית בשכבה אחת ובאופן מרווח, כדי שייצלו כראוי ולא יהפכו לספוגיים ורכרוכיים. אופים 25-20 דקות, עד שהירקות זהובים בקצוות.
    4. מביאים את הציר לרתיחה בסיר. מוסיפים את הירקות הצלויים ומסירים מהכיריים. טוחנים את המרק למרקם חלק באמצעות בלנדר מוט או מעבד מזון. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מים. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.
    5. בהגשה מוסיפים לכל מנה מעט יוגורט יווני או שמנת חמוצה ועירית קצוצה.

     

    • עוד מתכונים של מיכל שמיר - בבלוג "מיכל אופה עוגה"

     

     

    מרק עגבניות עם גזר ואטריות / דורית מנו-טל אור

    המרק הזה התחיל בעגבניות שרי שנשארו במקרר. הוספתי להן גזר מרוסק לנטרול החמיצות ואטריות דקות בשביל ההסמכה – וקיבלתי מעדן.

     

    מרק עגבניות עם גזר ואטריות (צילום: דורית מנו-טל אור)
      מרק עגבניות עם גזר ואטריות(צילום: דורית מנו-טל אור)

       

      מרכיבים

      4-3 מנות

       

      • 3 כפות שמן זית
      • 1 בצל, קצוץ
      • 10 עגבניות שרי, חצויות
      • 2 גזרים, מרוסקים בפומפייה דקה
      • 1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
      • 2 כוסות מים
      • 2 גבעולי סלרי, עם העלים
      • 2 שיני שום, קלופות ופרוסות
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס
      • חופן אטריות דקות

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את הבצל ומאדים כ-5 דקות.
      2. מוסיפים את עגבניות השרי והגזר ומאדים כ-5 דקות נוספות.
      3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים, הסלרי, השום, מלח ופלפל, ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כחצי שעה.
      4. מוסיפים חופן אטריות דקות ומבשלים 20-15 דקות, עד שהאטריות מוכנות.

       

      עוד מתכונים של דורית מנו-טל אור - בבלוג "Sweet Dooly"

      _______________________________________________________

       

      ויש גם שלושה מרקי עדשים מיוחדים - לחצו על התמונה למתכונים

       

        (צילום: אפרת סיאצ'י)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר פרווה
      צמחוני
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (1 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג